Arsuz’da Zeytin Yetiştiriciliği Paneli Düzenlendi

Arsuz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü tarafından Arsuz Nikah Salonunda gerçekleştirilen “Zeytin Yetiştiriciliği Paneli” yoğun ilgi gördü.

Panele Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nden Prof. Dr. Nihat DEMİREL ve Dr. Ögr. Üyesi İmam Adem BOZKURT ile Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Sabahittin ABAY Panelist olarak katıldı
Zeytin yetiştiriciliği ,ağacının dikimi, budanması, sulanması , zeytin hastalık ve zararlıları , bölgeye uygun zeytin çeşitlerinin anlatıldığı güncel bilgiler veren sunumcular , üreticiler tarafından soru yağmuruna tutuldu.

Panelde konuşan Kaymakam SARI katılımcılara teşekkürler ederek, “Çok verimli bir söyleşi olduğunu ve çok faydalı bilgiler edindiklerini belirtti . İlçe ve bölge olarak zeytincilik anlamında Türkiye’de söz sahibi olduklarını belirtti. Kayıtlı yaklaşık 5 bin dekara yakın zeytin bahçemiz olduğu bilinmekte. Belki de sofralık zeytinimiz Türkiye’nin, belki dünyanın en kaliteli sofralık zeytini. Özellikle kırma zeytini hepimiz biliyoruz. Zeytinyağları son yıllarda artık sofralarımızın vazgeçilmezi olduğunu belirten Kaymakam SARI Panelin düzenlemesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum “dedi
Panele Kaymakam Musa SARI , Belediye Başkanı Nazım CULHA ,İlçe Jandarma Komutan V. Tahir ŞENSOY, kurum müdürleri .zeytin üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Arsuz’da Zeytin Yetiştiriciliği Paneli Düzenlendi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.