Hatay Deyince Akıllara Arsuz gelecek

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, Arsuz Cumhur İttifakı Adayı Necim Bozkurt ile birlikte Arsuz’u bir turizm kenti yapacak projeleri görkemli bir proje lansmanı ile tanıttılar.

Arsuz’un tarihi dokusuna uygun, kentin görselini değiştirecek, her kesime uygun, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler, engelliler düşünülerek hazırlanan projeler büyük ilgi gördü.

Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarının, AK Partili ve MHP’li Milletvekilleri, İl Başkanları ve teşkilatlarının StK temsilcilerinin katıldığı lansmanda projeleri tanıtan Hatay Büyükşehir Adayı İbrahim Güler; “Projelerimiz 3 aylık yoğun bir çalışmanın sonucunda, akademisyenlerin, işinin ehli mühendis ve uzmanların ve Hatay’ımızın ihtiyaçları gözetilerek hazırlanmıştır’ dedi.

2 YIL İÇİNDE HATAY DENİNCE AKLA ARSUZ GELECEK

‘Hatay’da sadece sanayi ve Turizm konuşulmasın deniz turizmi de konuşulabilir hale gelsin istiyoruz. Ve yine söz veriyorum 2 yıl içerisinde Hatay denince Arsuz akla gelecek.’

Daha yaşanır bir kent için el ver Arsuz diyen Güler, biz Hatay’lılar olarak 15 ilçesi, ile bir bütündür biz Hatay’lıyız ve Hatay’lı olmaktan gurur duyuyoruz.

Arsuz’a Muhteşem Projeler

*Büyükdere ve Gülcihan sahilleri özel bir planlama ile yeni bir çehre ile Arsuz ve turizmine kavuşturacağız.

*Projelerin tamamını olabilirlik çerçevesinde araştırdık ve en önemli konu olan Arsuz ile Havaalanı Yolu, 38 km’ye inebiliyor hayırlı olsun Arsuz’ dedi.

Ve diğer projeleri açıklayan Güler, HBB olarak üstleneceğimiz Arsuz merkez kent plajı projemiz mevcut.

Yine her ilçede olduğu gibi gençlerin vakit geçireceği, kitap okuyabileceği, kendini geliştirebilecekleri etkinlikler yapabilecekleri gençlik merkezi yapacağız.

Çocuklar bizim geleceğimiz ve bizim hedefimiz Hatay’daki tüm çocukların mutluluğunu sağlamaktır. Bunun için çocuk kreşleri yapacağız, özellikle düşük gelirli çalışan ailelerde çocukların kreşleri ücretsiz olacak diye konuştu.

Engelsiz Hatay, engelsiz hayat, düşüncesi ile Hatay’ın 15 ilçesinde engellilerimizi düşünerek hareket edeceğiz. Çünkü Hatay’da engelli olmak çok zor sözlerini işaret eden Güler, sağlıklı insanların zor yürüdüğü bu yollarda engelli olarak yürümek ayrı bir problem bu nedenle engellilerimize ayrı bir özen göstereceğiz.

Burada sera ile uğraşan vatandaşlarımıza Tekel binamızı depolama ihtiyaçlarını karşılayabilecek Antrepo görevini yapabilecek bir planımız var. Ön kısmı turizm sosyal tesisi olabilecek şekilde planlıyoruz.

Arsuz Devlet Hastanesi projesi yapılıyor

Arsuz Devlet Hastanesi projesi yapılıyor, ödeneği de ayrılmış durumda 31 Mart sonu itibarı ile yapımına başlanacaktır.

Sn. Lütfü Savaş, geçmişte Antakya Belediye Başkanı idi şu anda HBB başkanı ilk dönemden itibaren hep Antakya odaklı çalıştı. Ve ne yazık ki hep dağın o yanı bu yanı gibi bir ayrım yapıldı. Biz bunun tersini yaşatabilmek amacı ile haftanın 3 günü dağın bu yanında, 4 günü öbür yanında kalarak farkımızı hissettireceğiz.

HBB koordine merkezi kurarak Arsuz ‘lulara Hatay’ın Büyük Şehir olduğunu 4 ay içerisinde göstereceğiz.

Karaağaç İle Özel İlğineceğiz

Karaağaç’taki alt yapı sorunlarını biliyoruz. Yollar çamur ve çukur bunu en hızlı biçimde bitirip sürekli kazılmasına müsaade etmeyeceğiz. Al Yapı konusunda çok gerideyiz bu nedenle acil eylem planları yapıyoruz bir yıl içerisinde tüm projeleri tamamlanmış bir kent göreceksiniz.

Altyapısından haberi olmayan Belediye Başkanı Mevcut

Bir belediye başkanı alt yapı ile ilgilenirken ne yapması gerektiğini bilir imarını bilir ve asfaltını adam gibi bir kere döker ve konuyu bitirir. Ne yazık ki mevcut başkanının alt yapısından dahi haberi yok.
Tüm bunları çözmek için daha güzel bir Arsuz için el ver Arsuz, el ver Hatay!” diyerek konuşmasına son verdi.

Hatay Deyince Akıllara Arsuz gelecek Hatay Deyince Akıllara Arsuz gelecek

Önceki İçerik“Övündük Çok Amaçlı Sosyal Tesis Ve Taziye Evi” Açılışı Gerçekleşti
Sonraki İçerikHatay İl Kadın Girişimciler Kurulu ve İcra Komite Başkanlık seçimleri İTSO’da gerçekleştirildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.