İbrahim Güler Hatay’ı Şaha Kaldıracak Dev Projeleri Açıkladı

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler , Medeniyetler Kenti Hatay’ı bölgenin incisi yapacak dev projeleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı görkemli bir proje lansmanı ile açıkladı.

Cumhur İttifakı ‘Hatay çok güzel olacak’ mottosuyla açıklanan projelerde 8 bin yıllık geçmişe dayanan 23 medeniyete evsahipliği yapan kentin çehresini değiştirecek, 7’den yetmişe çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler, engelliler düşünülerek hazırlanan projeler büyük beğeni topladı.

Hatay’ı kalkındıracak Cumhur İttifakı adaylarının, AK Partili ve MHP’li Milletvekilleri, İl Başkanları ve teşkilatlarının tam kadro katıldığı lansmanda projeleri tanıtan Hatay Büyükşehir Adayı İbrahim Güler; “Projelerimiz 3 aylık yoğun bir çalışmanın sonucunda, akademisyenlerin, işinin ehli mühendis ve uzmanların ve Hatay’ımızın ihtiyaçları gözetilerek hazırlanmış ne Brezilya’dan ne Texas’tan çalınmış projelerdir. Hatay’ımızı kalkındıracak projelerimizin maliyeti Büyükşehirin 1 yıllık bütçesini geçmemektedir.

ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK HATAY MERKEZ MEYDANI PROJESİ

Güler, eski stadın bulunduğu alanı da içerisine katacak ve kentin buluşma noktası olacak Hatay Merkez Meydanı mega projesiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir kez daha ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Şehrin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek kapalı alan sunan proje, 72 bin m2′ lik açık alanı da beraberinde sunuyor. Bu alanda konserden, festivale kadar pek çok aktivite gerçekleştiribilicek. 45 bin metrekarelik otopark kapasitesi ile şimdiki stat alanının olduğu noktada sıkışan trafiğe, ortaya konulan kavşak çözümü ve battı çıktı ile kent trafiğine de ayrıca bir katkı sunacak projenin 122 milyon TL’ye mal olacak diyen Güler, “bizim yaptığımız battı çıktılar ucube , dar, kazaların yaşandığı ve 3 katı maliyetle israf edilen battı çıktılar olmayacak” dedi.

Asi Nehri’nin şehrin varoluş simgesidir olduğunu vurgulayan Güler, nehrin hakettiği güzelliğe kavuşması için sadece ufak müdahalelerde bulunacaklarını belirtti. Bu projeyi yapmadan önce şehrin altyapı sorununu çözmeleri gerektiğini açıklayan İbrahim Güler; “Çünkü şu an şehrimizdeki alt yapı eksikliğinden dolayı , asi nehri adeta biyolojik bir saldırıya uğruyor. Asi pek çok noktasından kanalizasyon sızıntılarına maruz kalıyor. Bu yüzden biz önce alt yapı diyoruz. Biz asi nehri projemize 1 yıllık acil eylem planı çerçevesinde ortaya koyacağımız alt yapı yatırımlarından hemen sonra başlayacağız ve 8 ay da yapımını tamamlayacağız. Asi mevcut durumundan kurtaracak proje Kent Akvaryumu, ada spor aktiviteleri merkezı̇ kafeler, nehı̇r terasları, kanal boyunca çı̇çek bahçesı̇, atatürk parkı düzenlemesı̇ 3310 metre yaya-bı̇sı̇klet yolu gibi fonksiyonları içinde barındırmaktadır.” dedi.

Hatay’ı dünyaya açacak Hatay Expo 2021 için, Büyükşehir’in hiçbir hazırlık yapmadığını ve meselenin vizyonu aktaracak tipte proje hazırladıklarını açıklayan Cumhur İttifakı Hatay adayı İbrahim Güler, “Burada önemli olan böyle bir projenin alt yapısını oluşturmak. Hatay’ı böylesine büyük, uluslararası organizasyonlara cevap verebilecek imkanlara kavuşturduktan sonra, ilgili bakanlıklarımızla da birlikte hareket ederek, ek bütçeleri sağlayarak, bu projeyi hayata geçireceğiz. Yaklaşık 240 bin m2 lik bir arazide konuşlandıracağımız fuar alanının ,lokasyonunu için düşündüğümüz yerler var. Fakat bunun kararını sizlerle, kentin dinamikleriyle birlikte karar vermeyi uygun gördüğümüz için , şimdiden ilan etmeyi uygun görmedik.” diyerek katılımcı bir yönetim anlayışla ve ortak akılla hareket ederek projeyi en uygun yerde hayata geçireceklerini belirtti.

Diğer Projeler

Hatay’a ziyaretçi çekecek Çocuk Şehir Projesi ile çocuklar oyun oynarken hayatı öğrenecek, yetişkinler de güzel vakit geçireceği olanaklar olacak.

Tüm ilçelerde inşa edeceğimiz gençlik merkezlerimizde, gençlerimiz burada eğitimden faaliyetlerinden, kurslardan faydalanacak. Önemli organizasyonlara dahil olacak.
Kütüphanelerinden istifade edecek. Sanatsal faaliyetlerde bulunacak Spor merkezlerinden faydalanacak. Uzman rehberlerimiz her zaman gençlerimize yardımcı olacak.

Mutlu bir kadının, mutlu bir ailenin ve mutlu bir toplumun temeli olduğunu belirten Hatay’ın vefakar, vatansever kadınları için çok sayıda proje hazırladıklarını açıkladı. Kadın sığınma desek evleri, Anne Destekleri, Düğün ve Doğum yardımları, Kadın Yaşam Merkezleri Hatay’ın kadınlarına armağanı olacak.

“Bizler yaşlılarımıza hayırlı bir evlat mantığı ile hizmet üreteceğiz” diyen Güler, ‘Hatay dünyanın en güzel ve insanlarını en iyi bakıldığı huzurevlerine kavuşacaktır. Yaşlı insanlarımıza evde bakım hizmetleri, Yaşlılar İçin Yardım ve Destek Hattı, İkinci Bahar Tatil kampları ve Gezi kulüpleri ile Yaşbüyüklerimizin ülkemizin güzelliklerini görme fırsatı olacak ve şehrimizin diğer yaşlılarıyla biraraa araya gelmeleri ile yeni dostluklar edinmelerine vesile olacağız.’ müjdelerini sıralayarak yaşlılara verdikleri önemi belirtti.

SUYA İNDİRİM SÖZÜ

Şehrin su sorununu da çözeceklerini belirten Güler göreve geldiklerinde suya yüzde 25 indirim yapacakları sözünü verdi.

Hatay’a vizyon katacak 15 ilçenin ihtiyaçlarını da düşünerek hazırlanan yüzden fazla projelerden dikkat çeken başlıklar şunlar: Engelsiz Hayat Engelsiz Hatay, Uluslararası Hatay Ödülleri, Türkiye’nin En Büyük Kitap Fuarı, Sosyal Yardım Marketleri, Kent Hayvanları için Mutlu Yuvalar ve Kent Hayvanları Beslenme Üniteleri, Muhtarlara Hatay Konakları, Samandağ Halk Plajı ve Sahil Balıkçı Barınağı, Millet bahçeleri, İskenderun Otogar Projesi vb…

1- ESKİ STAD ALANI MERKEZ MEYDANI PROJESİ
KENT PARKI (ESKİ STADYUM) : 71,250 m2
KÜTÜPHANE & SERGİ SALONU : 6,741 m2
KÜLTÜR MERKEZİ: 10,733 m2

CAFE, RESTORAN & DÜKKANLAR : 5,604 m2
KAPALI OTOPARK : 90.000 m2
Kentin Buluşma Noktası 1500 kişi kapasiteli çok fonksiyonlu konferans salonu.
Bu salon ihitiyaca göre, 500 ± 500 ±500 er şekilde büyültülüp, Küçültülebilinir.
Alan ortaya konulan tasarımla bize 100 bin m2 şehrin Sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek kapalı alan Sunmakla birlikte . 72 bin m2 lik açık alanı da beraberinde sunuyor.
Bu alanda konserden, festivale kadar pek çok akiviteyi gerçekleştirebiliyorsunuz.
Projenin otopark kapasitesi şehrin ihtiyacına cevap verecek nitelikte.
Şimdiki stat alanının olduğu noktada sıkışan trafik de gözönünde bulundurularak, ortaya konulan kavşak çözümü ve battı çıktı, kent trafiğine de ayrıca bir katkı sunacak.
İçerisinde kütüphane ve sergi salonuda ve ticari alanlarda bulunan kompleks bir proje.
Animasyonda da göreceğiniz üzere çim meydan alanından otoparka, yürüyen merdiven ve asansörlerle ulaşabiliyorsunuz. Şehrimize yakışır bir eser olacağına inandığımız,
Bu projenin maliyeti yaklaşık 122 milyon Yapımı bir buçuk yıl sürecek olan bu eser kent parkımız Hatayımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun.dedi.

2- ASİ NEHRİ KENTSEL TASARIM PROJESİ

Asi nehri bu şehrin sembolü.Asi bu şehrin varoluş simgesidir.Asi nehri bu kentin güzelliği
Asi hakettiği güzelliğe kavuşmalıdır.Asi de yapmamız gereken sadece bu güzelliği ortaya çıkartacak ufak müdaheleler olacak.Görsellerimiz de gördüğünüz ve animasyonumuzda göreceğiniz estetik hiç de hayal değil.Hatta çok kolay. Ama Asi de bu projeyi yapmadan önce yapılacak başka bir şey var. O da alt yapı.Çünkü şu an şehrimizdeki alt yapı eksikliğinden dolayı , asi nehri adeta biyolojik bir saldırıya uğruyor.Asi pek çok noktasından kanalizasyon sızıntılarına maruz kalıyor.Bu yüzden biz önce alt yapı diyoruz.
Biz asi nehri projemize 1 yıllık acil eylem planı çerçevesinde ortaya koyacağımız alt yapı yatırımlarından hemen sonra başlayacağız ve 8 ay da yapımını tamamlayacağız.
Peki bu projenin içinde neler var, kısaca bakacak olursak:

KENT AKVARYUMU
MEYDAN TERAS
ADA
SPOR AKTİVİTELERİ MERKEZİ
KAFELER
NEHİR TERASLARI
KANAL BOYUNCA ÇİÇEK BAHÇESİ
ATATÜRK PARKI DÜZENLEMESİ
3310 METRE YAYA-BİSİKLET YOLU gibi fonksiyonları içinde barındırmaktadır.
Asi ye gelen suyun gerisinde oluşturacağımız rezervuar alanı ve arıtma tesislerinin deşarj suları, ve nehir içeresinde yapacağımız setlemeler, Yaz aylarında eksilen debi problemini çözmekle birlikte, kışın oluşacak olası taşkınları da kontrol altına almamızı sağlayacaktır.
Bunlara ek olarak Mevcuttaki Dalyan atık su arıtma tesisinin kapasitesinin de arttırılmasıyla bu gördüğünüz projeyi hayata geçirmeye uygun hale gelecektir.
Proje maliyeti, Su göletleri, arıtma yatırımları ile birlikte yaklaşık 45 milyon Türk Lirasıdır.

3- HATAY EXPO 2021

Hatay ekspo 2021 kentin tüm dinamikleriyle yani sizlerle biraraya gelip en az 3 günlük bir toplantıda ele alınacak geniş bir konu.

Hatay Expo 2021 için, meselenin vizyonu aktarmak üzere bir tip proje hazırladık.
Burada önemli olan böyle bir projenin alt yapısını oluşturmaktır.
Hatayı böylesine büyük, uluslararası organizasyonlara cevap verebilecek imkanlara kavuşturduktan sonra , ilgili bakanlıklarımızla da birlikte hareket ederek, ek bütçeleri sağlayarak, bu projeyi hayata geçireceğiz. Yaklaşık 240 bin m2 lik bir arazide konuşlandıracağımız fuar alanının , lokasyonunu için düşündüğümüz yerler var. Fakat bunun kararını sizlerle, kentin dinamikleriyle birlikte karar vermeyi uygun gördüğümüz için , şimdiden ilan etmeyi uygun görmedik. Bu noktada, katılımcı bir yönetim anlayışla ve ortak akılla hareket ederel en uygun yerde hayata geçireceğimiz bu proje için 31 marttan hemen sonra , bir yönetim oluşturup bismillah diyeceğiz.

4- ÇOCUK ŞEHRİ PROJESİ

Çocuklarımız geleceğimizdir.
Bunun için minik bir şehir inşa edeceğiz ,Çocuklar bu şehirleri kendileri yönetecekler oyun oynarken hayatı öğrenecekler.Uzman kadrolarımız burada hazır bulunacak .
Burada sadece çocuklarımız değil yetişkinlerde güzelce vakit geçireceği olanaklar olacak.
Bu projenin sadece Hatay dışından da önemli miktarda ziyaretçi almasını hedefliyoruz.

5- GENÇLİK

Tüm ilçelerimizde inşa edeceğimiz gençlik merkezlerimizde, o ilçedeki taleplere göre faaliyetler olacak.Gençlerimiz burada eğitimden faaliyetlerinden, kurslardan faydalanacak.
Önemli organizasyonlara dahil olacak.Kütüphanelerinden istifade edecek.Sanatsal faaliyetlerde bulunacak.Spor merkezlerinden faydalanacak.Uzman rehberlerimiz herzaman gençlerimize yardımcı olacak.Her ilçemizde en az bir gençlik merkezi olacak.

6- MUTLU KADIN, MUTLU AİLE, MUTLU TOPLUM

Mutlu bir kadın, mutlu bir ailenin ve mutlu bir toplumun temelidr.Hatay da kadınlara yönelik, pek çok proje düşündük.Bunlardan birincisiKadın Sığınma ve Destek Evi
Tüm ilçelerimizde düşündüğümüz Kadın Sığınma evlerinde ihtiyacı olan her kadın gereken desteği görecektir.Her destek evinde en az bir psikolog istihdam ederek , misafir edilen kadınlara psikolojik destek verilecektir.

Anne Destekleri
Hataylı anneler hamilelik sürecinden başlayarak bizden destekler görecekler. Sağlık, psikolojik desteklerin yanında rehberlik, çocuk yetiştirme, doğum ve çocuk bakım yardımları alacaklar.

Düğün Yardımları
Her kadın Büyükşehir Belediyesinden düğün yardımı alacak

Doğum Yardımları
Her doğumda anneler doğum yardımları ile desteklenecek.

Kadın Yaşam Merkezleri
Hataylı hanımlar için içinde hobi ve meslek kurslarının olduğu spor-diyet ve güzellik merkezlerinden oluşan ‘’ev günü odalarının’’ olduğu lokalleri Hatay’ın her köşesine yapacağız.

7- HATAY’ DA İKİNCİ BAHAR ÇOK GÜZEL OLACAK

Ve yaşlılar, yaşbüyüklerimiz,Onlara borçluyuz.Bizler yaşlı insanlarımıza hayırlı bir evlat mantığı ile hizmet üreteceğiz.

• Huzur Evleri
Hatay Dünyanın en güzel ve insanlarını en iyi bakıldığı huzur evlerine kavuşacaktır.
• Evde Bakım Hizmetleri
Yaşlı insanlarımıza evde bakım hizmetleri verilecek.Ev temizlikleri belirli günlerde Belediyemiz tarafından yapılacaktır.Ev Onarımları ve Tamiratları ücretsiz yapılacak.
‘Hemşirelik hizmetleri’ hizmeti verilecek.Belirli saatlerde ‘bakım görevlisi’ verilecektir.

• Yaşlılar İçin Sosyal Hayat Merkezleri
Burada oyun ve hobi salonları; gazete dergi kitap okuma salonları, cep sinemaları; spor salonları ve sosyal kulüp odaları olacak.

• Yaşlılar İçin Yardım ve Destek Hattı
Herhangi bir ihtiyacı olan yaşlı insanımız için belediyemizde ayrıca bir çağrı merkezi oluşturacağız. Burada 24 saat belediyemize ulaşma imkanı sağlayacak olan yaş büyüklerimize gereken desteği vereceğiz.

İkinci Bahar Tatil kampları ve Gezi kulüpleri ile Yaşbüyüklerimizin ülkemizin güzelliklerini görme fırsatı olacak ve şehrimizin diğer yaşlılarıyla bira araya gelmeleri ile yeni dostluklar edinmelerine vesile olacağız.

8- ÇOCUK HAYATIR

Evet çocuk hayattır.Hayat çocuklar ile devam ediyor. Bizim hedefimiz Hatay’ın her çocuğunun mutluluğudur.

• Çocuk Şehrinden sunumun başında bahsettik
Vizyon projelerimizden biri olduğu için o projeyi başa koyduk.
Çocuklarımız ile ilgili diğer projelerimizde şöyle;

• Dünya Çocukları Kardeşlik Kampı
Çocuk kampları ile diğer illerden ve Ülkelerden gelen çocukları buluşturacağız.
Çocuk Ödev ve Etüt Merkezleri
Özellikle çalışan ailelere destek amaçlı okul sonrası dinlenerek eğlenerek ders çalışacakları merkezler kurulacak. Uzman Öğretmenler ile sağlıklı ve doğru eğitim verilecek.
• Çocuk Kreşleri
Düşük gelir grupları için ücretsiz gündüz bakım evleri ve kreşler oluşturulacak.

9- ENGELSİZ HATAY ENGELSİZ HAYAT
Hatay engeli olmayan şehir haline getirilecek. Burada Engelli dernekleri ile iş birliği yapılarak bireysel iletişimle ve Hatay Engelli haritası çıkarılarak bir eylem planı yapılacak.

• Hedef Sıfır Mekânsal Engel
Hatay’ da her sokak, her bina ve her alanda engeller kaldırılacak. Bina ruhsatlarında engelli vatandaşlarımız için fiziki uygulamalar kesin şart olacak. Mevcut binalarda 5 yıl içinde gerekli düzenlemeler yapılacak öncelik engelli vatandaşların yaşadığı mekanlardan başlayacak.

• Fizyoterapi ve Psikososyal Destek Merkezleri
Engelli vatandaşlarımız için Fizyoterapi ve Psikososyal Destek Merkezleri hayata geçirilecek buralara ulaşım hizmeti verilecek.
• Engeli Ev Hizmetleri
Her talep eden vatandaşımıza bu hizmetler ücretsiz verilecek
• Engelsiz Meslek Kursları ve İş Atölyeleri
Meslek edinme ve kendilerini geliştirmeleri için engelli için meslek kursları açılacak.Kurslar ve ulaşım ücretsiz olacak. İstihdamda bu kursları bitirenlere öncelik verilecek.

• Sporda Engeller Kalkıyor
Engellilere spor merkezleri oluşturulacak ve Engelli spor kulüpleri desteklenecektir.
• Engelsiz Sosyal Yaşam merkezleri
Engelsiz Sosyal yaşam merkezlerinde pek çok faaliyet bir arada olacak. Ve görselde gördüğünüz üzere son derece donanımlı inşa edeceğimiz bu merkezler , günlük kullanıma açık olacak.

10- SAĞLIKLI TOPLUM SAĞLIK ŞEHRİ HATAY

Sağlık Destek Merkezleri
Koruyucu Sağlık Hizmetleri sağlık destek merkezleri tarafın verilecek okullarda sağlık taramaları ve halkın sağlık sorunları bu merkez tarafından koordine edilecektir. Özel sağlık kuruluşları ve Bakanlıkla koordineli çalışmalar yapılacaktır. Sağlıklı Yaşam İyi Sosyal Hayat için Sağlık Destek merkezleri Hatay’a hayat verecek. Obezite ile mücadele, Mevsimsel hastalıklar ve Sağlıklı yaşam koçluğu hizmetleri verilecek.

SU

• Su musluktan içilir hale getirilecektir.
• Su kayıp ve kaçakları önlenerek suyun ucuza içilmesi sağlanacaktır.
• Su depoları bilgisayarlı otomasyon sistemi ile kontrol edilerek anlık denetlenecektir.
• Su havzalarının ve su kaynakların temiz kalması için su havzaları yerleşime karşı korunacak ek su havzaları tespit edilecektir.
• Kentimizin daha da büyüyeceği düşünülerek yeni gölet veya barajların inşası ile yeni su kaynakları oluşturulacaktır.

11- KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ HATAY
• Uluslararası Hatay Ödülleri
Müzik ve Sinema sanat dallarında uluslararası organizasyonlar yapılacak. Hatay ödülleri bu anlarda dünya çapında prestij haline gelecektir.
• Plastik Sanatlar Galerisi
Büyük Plastik Sanatlar Galerisini yapılacak ve sanatçılarımıza ücretsiz sergi imkânı sağlanacaktır.

*Kültür merkezleri
Görselde gördüğünüz güzellikte her ilçe de inşa edeceğimiz kültür merkezlerinde , o ilçe insanımıza katkı verecek tüm kültürel faaliyetler gerçekletirilecek.

• Türkiye’nin En Büyük Kitap Fuarı
Türkiye’nin en Büyük Kitap Fuarı Hatay’da kurulacak, okuyucu ve yazarlar nezih bir ortamda bir araya gelecekler. Kafe sohbetleri, imza günleri ve Konferanslarla KİTAP-YAZAR-OKUYUCU bir araya gelecektir

12- BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Bağımlılıkla mücadele yenidünyanın en büyük sorunu haline gelmiştir. Hatay Büyükşehir Belediyesi bu konuda her kesime hizmet verecek ve sivil kuruluşlar; özel sağlık kuruluş ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde olunacaktır.

13- GIDA
• Sağlıklı gıda sunumu için denetimler sürekli hale getirilecektir.
• Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın saptadığı standartlara aykırı gıda sunumuna izin verilmeyecektir.

• Gıda kontrol laboratuvarı kurulacaktır.

14- MEZARLIKLAR

• Mezarlıklarımız yeşile büründürülecektir.
• Çevre duvarları mimari tarzda inşa edilecektir.
• Köy mezarlıkları dahil etrafı kapalı olmayan mezarlık alanı kalmayacaktır.
• Cenaze hizmetleri (cenaze nakli, taziye çadırlarının taşınması ve kurulması) Alo cenaze hattı ve cenaze ekibi ile yürütülecektir.

15- HAYVANSAL ÜRETİM
• Kırsalda ortak hayvan barınaklarının (büyükbaş ve küçükbaş) yapımına destek olunacak
• Yukarı havzalarda (Yayladağı, Samandağ, Antakya Belen, Kırıkhan, Hassa, Arsuz,İskenderun) özellikle küçükbaş hayvanlara, içme suyu teminine yönelik HİS Gölet’i ve havuzlar yapılacak.
• Süt sığırcığının yaygın olarak kullanıldığı yerlerde Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri vasıtasıyla ortak süt işletme tesisleri kurulmasında öncü ve destek olunacak
• İpekböcekçiliğinde Yayladağı, Defne ve Samandağ ilçelerinde çiftçilere koza evi, dut fidanı dikimi için destek verilecek

16- TARIM
• Tarım toprakları korunmaya alınacaktır.
• Orta ve küçük ölçekli tarım işletmeleri için Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde istihdam edilecek veteriner ve ziraat mühendisleri ve gıda mühendisleri aracılığı ile bedava rehberlik ve teknik destek hizmeti sağlanacaktır.
• Tarım ve tarıma dayalı işlenmiş tarım ürünlerine yönelik sanayi işletmeleri teşvik edilecektir.

17- KENT EKONOMİSİ VE İSTİHDAM
• Ulusal ekonomik politikalar ile uyumlu mikro ekonomik politikalar geliştirmek için sektörel düzeyde Hatay Stratejik Ekonomik Kalkınma Planı hazırlanacaktır.
• Ekonomik faaliyetlerin sürdürülebilir olması için sektörel mekân planlaması yapılacaktır.
• İç ve dış sermayenin kentte gelmesi için tanıtım projeleri geliştirilecektir.
• İş ve istihdam kapasitesinin arttırılması için Limanın, Serbest Bölge ve Organize Sanayii Bölgelerinin kapasitesi artırılacak ve yeni Limanın, Serbest Bölge ve Organize Sanayii Bölgelerinin kurulması için projeler geliştirilecektir.
• Kentimizde yatırım yapacak yatırımcılara teşvik niteliğinde ücretsiz altyapı hizmetleri sunulacaktır.

İstihdam;

• İş ve istihdam hacmini yaratan en temel faktör çağdaş kentsel bir ortam olduğundan öncelikle kentimizdeki kentsel yaşam standartları yükseltilecektir.
• Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İstihdam Dairesi kurularak mesleki eğitim sürekli hale getirilecektir.

18- TURİZM
Kentimiz turizm açısından çok büyük bir potansiyele sahiptir. Yönetim olarak bize düşen bu potansiyeli yaşama geçirecek planlama ve politikalar geliştirmektir. Bu nedenle öncelikle turistik amaçlı planlı sahil yapılaşması için planlama acilen bitirilecektir. Deniz turizminin yanında inanç ve dağ sporları turizmi geliştirilecek ve Hatay kongre turizminin merkezi haline getirilecektir.

• Kamunun kıyılardan maksimum düzeyde faydalanması için gerekli tedbirler alınacaktır. (Vatandaşın sahillere ve denize erişimi önündeki engeller kaldırılacaktır.)
• Kıyı yapılaşmasına standart getirilecektir.
• Sürdürülebilir deniz turizmi için kıyı tahribi önlenecektir.
• Büyük ölçekli turizm yatırımları için arsa üretilecektir.
• Şehir merkezindeki sahillerde mendirekler yapılarak kum ve plaj oluşumu sağlanacaktır. Böylece insanımızın şehir içinde denize girmesi sağlanacaktır.
• Tarihi çevre koruma projeleri oluşturulacaktır.
• Tarihi mekanların tanıtımı için üniversiteler ile iş birliği yapılarak tarihi mekanlar iç ve dış turizme açılacaktır.
• Tarihi yapılar ekonomik imkanlar doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte restore edilecektir.
• Hatay’da
İnanç Turizmi, Sağlık Turizmi, Yayla Turizmi ve Gastronomi için gereken tüm alt yapı oluşturulacaktır.

19- SOSYAL YARDIMLAR

• Sosyal Yardım Marketleri
Bu marketler de bağışçıların verdiği temel ihtiyaç malzemeleri ve kullanılmayan Eşya ve Giyecekler ihtiyaç sahiplerine verilecek.
İhtiyaç sahibi olanlar buradan belirli bir sistemle ürün temin edilecek.
• Aş Evleri
Sokakta yaşayan insanlar için yatacak yer temizlik ve yemek hizmetlerinin sunulacağı topluma kazandırma çalışmalarının yapılacağı Barınma ve aş evleri kurulacaktır. Seyyar aş evleri ile sabah ve geceleri çalışanlara çorba hizmeti verilecektir.

20- ŞEHİRCİLİK

• Akıllı Kent Uygulamaları
Akıllı kent uygulamaları hayata geçirilerek. Kentin yönetimi dünyanın en iyi akıllı kent uygulamalarına kavuşacak. Engelli, yaşlı ve gelir haritaları çıkarılacak.
• 3 Boyutlu Kentsel Tasarım
2 boyutlu imar anlayışı bitecek. 3 boyutlu kentsel tasarım anlayışı başlayacak. Hatay yapboz tahtası olmayacak. Kent sizi görsel ve fiziksel olarak yormayacak.

21- KENT HAYVANLARI

• KENT HAYVANLARI HASTANESİ
Hatay örnek bir modelle kent hayvanları hastanesini hayata geçirecektir. Uzman veterinerler ve hayvan rehberleri ile can dostlar sağlıklı ve mutlu olacaklar.

• Kent Hayvanları için Mutlu Yuvalar ve Kent Hayvanları Beslenme Üniteleri
Sokakta yaşamak zorunda kalan can dostlarımız için GPRS takip sistemleri kurulacak. Sanal ortamdan ev bulmaları için portalar oluşturulacaktır. Sokaklarımızda kedi ve kuş evleri ile belli noktalarda beslenme üniteleri oluşturulacaktır.

22- ÖNCE ALTYAPI
• Alt Yapı Bilgi Sistemi
• Galeri Sistemi

Uzun vadede yer altında galeri sistemine geçilerek tüm alt yapı hizmetlerinin (elektrik, telefon, internet vb. hizmetleri) yer altı tünellerinden sunulması sağlanacaktır

Bu tünelleri kullanmak sureti ile hizmet kurulu ve kuruluşlardan bedel alınarak belediyeye gelir elde edilecektir.
• Tüm ilçelerde atık su nakil hatları yenilenerek atık suların arıtma merkezine ulaşması sağlanacaktır.
• Tüm ilçelerde İçme suyu şebekesi yenilenerek kaçak ve sızıntılar önlenecek.
• Yağmursuyu drenaj ıslahı yapılarak kışın kentimizde meydana gelen sel ve su birikintileri önlenecektir.

23- ULAŞIM
• Mastır Ulaşım planlaması yapılacaktır.
• Yer ve yön gösterici levhalar eksiksiz hale getirilecektir.
• Trafik Sinyalizasyon Sistemi ve uyarı levhaları rehabilite edilecektir.
• Alt ve üst geçit gereksinimi olan her nokta tespit edilecek ve ivedilikle inşası tamamlanacak.

• Özel sektör ve kamu toplu taşıma araçları trafik düzenine uyum, trafik güvenliği, müşteri ilişkileri ve hizmet kalitesi bakımından sürekli denetlenecektir.
• Şehir içi toplu taşımada gazi, dul ve yetim ile yaşlılara imkanlar ölçüsünde ücretsiz taşıma imkânı sağlanacaktır.

24- KATILIMCI DEMOKRASİ BİRİLİKTE YÖNETİM
• Muhtarlara Hatay Konakları
Mahalle meclislerini toplayacağımız salonları olan Hatay muhtarına yakışır Hatay Muhtarlık Konakları yapacağız.

• Muhtarlıklarla İLET-ÇÖZ Sistemi
Direkt iletişim ve hızlı çözüm dönemi olacak. Bunun için İLET ÇÖZ sistemini kuracağız.
Siz bir sorun geldiğinde yazılımını yapacağımız mobil uygulama ile bize ileteceksiniz. İlgili birim bunu görecek ve 30 dakikada çözüm süreci başlayacak.

• Demokrasi merkezi
STK ile İşbirliğini biz kent sivil Toplum Kuruluşlarını Yönetim anlayışının odağına yerleştirdik.
Hatay Büyükşehir Belediyesi size mekânsal ve kurumsal olarak ne kadar yakın iş birliği sunacak. Belediyede KENT STK’ ları Birimini kuracağız. Bir daire başkanımız bu işle görevli olacak. Hatay’ da Bir DEMOKRASİ MERKEZİ yapacağız. Bu merkez STK’lara hizmet verecek. Hizmet ve gönül köprüsü kuracağız.

25- MAHALLELER/KÖYLER
• Köy fırınları varsa restore edilecektir. Yoksa ve talep var ise yenileri yapılarak işletilmesi muhtarlıklara bırakılacaktır.
• Köy ve Mahalle Yolları
Tüm yollar eksiksiz olarak tamamlanacak, asfaltsız köy ve mahalle kalmayacak.

26- YAYLALAR
• Yayla Yolları
Yayla yolları asfaltlaması eksiksiz olarak yapılacak.
• Yayla Turizmi
Yayla Turizminin Gelişmesi için gereken tüm altyapı tamamlanacak

27- TAZİYE SALONLARI
Talep edilen her ilçemizde taziye salonları gereksinim duyulan her yerde yapılacak.

28- ANTAKYA
Ve ilçelere yönelik diğer projelerimiz
• Eski Stad Alanı Kent Merkez Meydan Projesi
ve
• Asi Nehri Kentsel Tasarım Projesini sunumun başında aktardık , tekrar girmeden diğerlerine geçiyorum.
• Eski Antakya Mahallesi Restorasyon Projesi

Onlarca Gerçek Antakya evi daha fazla bozulmadan bire bir gerçeğine uygun restorasyonu yapılacak.Animasyonda harabe haline gelmiş eski Antakya evine nasıl müdahele edeceğimizi görüyorsunuz.
Bu noktada sadece belediye bütçesi değil, yurtdışı fon destekleri ve ilgili bakanlıklarımızın kültür mirasımıza ayırdığı fonlardanda istifade edeceğiz.

• Burada Türkiye’nin en ünlü restoran ve kafeleri yer alacak bu marka mahalle Antakya’yı tarihle yeniden buluşturulacak.
• Sebze Hali
Evet sebze hali, yıllardır bir türlü çözüme kavuşturulamamış, adeta kronik bir problem haline gelmiş bir mesele. Ben bununla ilgili hal yönetiminden ayrı bir toplantı talep edeceğim.Biz uygun olduğunu düşündüğümüz bir arsa tespit ettik. Ama bu demek değil ki ille de burada olacak.Arkadaşlarımızla konuşup bu arsayı ve projenin detaylarını sunacağız. Bu yüzden vakti hızlı değerlendirmek açısından burada bu projeyi hızlı geçiyorum.
Oluşturduğumuz projenin maliyeti yaklaşık 103 milyon liradır. Maliyete otel dahil değildir. Yapımını 1 yılda tamamlamayı hedefliyoruz.

Battı-Çıktı projeleri
Kent parkı ile birlikte yapacağımız battı çıktılara ek olarak, jandarma kavşağı, altıyüz kavşağı, karfur kavşağı ve yavuz selim caddesi olmak üzere 5 noktada daha battı çıktı projesiyle Antakya trafiğini rahatlatacağız.

29- İSKENDERUN
• Otogar Projesi
Yaklaşık 3.5 milyona mal olacak İskenderun otogar projemiz şimdiden hayırlı olsun. Yerini uyduda görüyorsunuz ve ulaşım açısından iskenderunun kolay bir yerinde olması da ayrıca bir avantajdır.
*Denizciler plajı
İskenderun denizcilerin hemen altında hayata geçireceğimiz plaj yaklaşık 12 bin m2.
İskenderunda hayata geçecek başka plaj projeleride var, bunları İskenderun Müstakbel belediye başkanımız üstlendi, ve proje çalışmalarını bitirdi. Şimdiden teşekkür ediyoruz.
Maliyeti 7 milyon 400 bin lira olan plajımız iskenderuna şimdiden hayırlı olsun.

30- DEFNE
• Harbiye Şelalesi,Evet hatayımızın bir değeri ,Bir özvarlığı da Harbiye şelalesi
Adeta kaderine terk edilmiş bir yer.Biz Harbiye şelalesinde ki gerçel güzelliği ortaya çıkartacak etütleri yaptık.En kısa zamanda buraya gereken alt yapı yatırımını yapacak ve en güzel tesisleri buraya inşa ederek, Defneye bir değer olarak burayı katacağız.
Ve Hatay turizmine kazandıracağız.
• Defne Sosyal tesis Projesi.
Defnemize yönelik bir sosyal tesisi özel olarak çalıştık.Zira defnde insanımızın güzel vakit geçireceği, imkanlarından ailece istifade edeceği pek bir fırsat yok. Bu yüzden görsel de gördüğünüz sosyal tesisleri defnemize kazandıracağız.

31- DÖRTYOL
*millet bahçesi
Dörtyolda haritada lokasyonunu gördüğünüz alana 36 bin m2 lik bir millet bahçesi projesini hayata geçireceğiz.12 milyona mal olacak proje Dörtyola ayrıca bir değer katacak.
*Özerli çayı kentsel tasarım projesi
Hem konumunu hem projelerini görselimizde gördüğünüz projemiz , 20 bin m2 lik bir alanda projelendirildi ve yaklaşık maliyeti 8.5 milyon .
• Dörtyol sahil şeridi.
Pek çok yerde olduğu gibi Dörtyol sahillerimizde sahipsiz ve kaderine terk edilmiş durumda.
Yerini ve proje görsellerini gördüğünüz Dörtyol sahilimize yapacağımız yatırımın maliyeti yaklaşık 8.5 milyon lira.
• Karakese seyir tepesi
Dörtyoldan gelen talepler üzerine oluşturduğumuz bir diğer proje de, karakese seyir tepesi, yaklaşık maliyeti 6 milyon lira olan bu proje özellikle yaz aylarında, Dörtyollu hemşerilerimizin nefes aldıkları, bir yer olacak.

*Yeniyurt plajı

Yine dörtyolda sahilin diğer tarafı yeni yurt da 15 bin mt kare üzerine konuşlandıracağımız projenin maliyeti yaklaşık 7 milyon lira.
Yeniçay Kıyı projesi,
Dörtolda yeniçayı düzenleyerek ilçemize kazandırıyoruz
Maliyet:3.2 milyon 7 bin mt2

32- SAMANDAĞ
• Samandağ Halk Plajı ve Sahil Balıkçı Barınağı

Samandağ sahilleri, uçsuz bucaksız, Türkiyenin en güzel sahilleri ve sahipsiz.
Bu alanda da yine samandağ sahilimizi düzenliyoruz.
26 bin mt 2 ye inşa edeceğimiz sahil projemizin maliyeti yaklaşık 9 milyon.
• Samandağ Millet bahçesi:
Eski devlet hastanesi yenisinin bitmesiyle mevcut yerinden kalkıyor. Ve biz burayı Millet bahçesi oalrak değerlendirıyruz.
16 bin m2 alana imar edeceğimiz edeceğimiz millet bahçesinin altına ayrıca 350 araçlık kapalı otopark da inşa ediyoruz.
Maliyet: 15 milyon
Samandağ Antik liman:
• Samandağ antik limanın Turizme kazandırılması için gerekli alt yapı oluşturulacak,
Limanın aslına uygun restorasyonu için belli bir bölgesi kültür bakanlığımızla birlikte çalışmak suretiyle arkeolojik kazı alanı olarak kontrol altına alınacaktır.
• Samandağ otogar;
Gelen talep üzerine samandağımıza midibüslerinde toplanacağı uygun ölçekte bir otogar düşünüyoruz.

• Samandağ turizm yolu
Çevlik -Antakya arasında projesini gerçekleştireceğimiz bu yolun bölgeye ve bölge turizmine ciddi katkısı olacak.
30 kim lik yolun yaklaşık maliyeti 36 milyon lira

• Meydan köyü ve Samandağ Arası yol ve Köprü Yapımı
Köprü ile birlikte maliyeti yaklaşık 12.5 milyon

33- KIRIKHAN
• Kırıkhan çevre yolu ve Kırıkhan ambulans yolu
Toplsm 15 km lik yatırım maliyetimiz yaklaşık 20 milyon lira.

• Delibekirli Çayı Peyzaj Projesi
Bu prpje yaklaşık 22 bin m2 arazi üzerinde,
Yaklaşık maliyeti :9.5 milyon

• Gölbaşı Balık Gölü Rekreasyon Alanı

34- REYHANLI
• Hastaneler çevresi /Küme Evler Önü Kent Parkı
• Şehit Göçer Bulvarı Battı-Çıktı projesi
Civegöz sınır kapısına ulaşımda transit geçişleri direne edecek bu kavşak, Reyhanlı trafiğinin yükünü hafifletecek
Maliyet:35 milyon
• Hastanaler çevresi Küme evler önü kent parkı
Hastaneler bölgesindeki bu alana pek çok donatuya sahip bi,r kent parkı kazandıracağız inşallah. M2 verilerini ekranda gördüğünüz bu parkın maliyeti yaklaşık 4.5 milyon lira
• Bahçelievler Bağlar mahallesi yol iyileştirme
Bu Yol ile önemli bir mahallemize ulaşım kolay olacak
• Okullar Bölgesi Kavşak Düzenlemesi
Reyhanlı da okullar bölgesi kavşağı olarak bilinen benzinliğin bulunduğu noktada bir miktar kamulaştırma yapmak suretiyle oluşturacağımız kavşak, bu noktada kitlenen trafiği rahatlatacak.
• Reyhanlı Kent Meydanı ve Battı çıktı projesi
Reyhanlı şehir merkezine inşa edeceğimiz bu proje ile kente önemli bir meydan kazandırazcağız. Hali hazırda taşınacak olan emniyet binasını da meydana dahil ettikten sonra, reyhanlı önemli bir meydan ve açık alan kazanmış olacak. Battı Çıktı ile meydanın ikiye bölünmesini de ortadan kaldırarak, yekpare bir şekilde yayalaştırılmış bir meydan kazanacağız.
Yaklaşık maliyet: 42 milyon

35- ARSUZ

• Halk Plajları,
Arsuz da, Büyük dere halk plajını, ve Gülcihan halk plajını en güzel şekilde projelendirip arsuza kazandıracağız.
• Arsuz merkez Kentsel tasarım projesi.
Arsuz özellikle turizm açısından Hatayımızın müstesna bir yeri.
Bu yüzden Arsuzun merkezine neşter vurararak ve ekranda gördüğünüz muhteişem projeyi hayata geçirerek işe başlayacağız. Yaklaşık 23 bin m2 lik bir alanda inşa edeceğimiz bu projenin maliyeti 35 milyon lira olacak ve Arsuz da gelişimi tetikleyecek.
• Arsuz-Hatay havalimanı yolu
Havalimanını 38 km yakınlığa getirecek bu yol, aynı zamanda eşsiz doğa güzelliğiyle süslenmiş bir güzergaha sahip.

36- ALTINÖZÜ

• Millet Bahçesi
Altınözünde da bulunan vakıf arazisini Millet Bahçesi olarak değerlendireceğiz.
• Mezarlık Kompleksi
Altınözü’nün şu an acil mezarlığa ihtiyacı olduğundan bu projeyi gündemimize aldık. İnşallah 31 marrtan sonra ilk işlerimizden biri olacak.

37- HASSA
• Hassa sosyal tesisleri
Hassa da insanımızın çok uzağa gitmeden, ailece gidebileceği, bir araya gelebileceği, eğleneceği bir yer yok desek yalan olmaz. Bu yüzden , yapacağımız gençlik merkezleri ve sosyal yaşam merkezlerinin haricinde hassa’ya ayrıca güzel bir tesis kazandırmayı hedefliyoruz.
• Ardıçlı Çok amaçlı salon
Ardışlı bölgemizin düğün v.s ihtiyaçlara cevap verecek, çok amaçlı bir salon inşa edeceğiz.
M2 verilerini ekranda gördüğünüz salon şimdiden ardıçlıya hayırlı olsun.

38- PAYAS
*Millet Bahçesi
Payasımızda yapacağımız millet bahçesi şimdiden hayırlı olsun.
* Otogar
Payas a yapacağımız otogar önemli bir ihtiyaca cevap verecek.

• Sahil Düzenleme ve Kentsel Tasarım Projesi
Payas çok geniş ve içeri drinliği de olan bir sahile sahip. Bu sahil o kadar büyük ki, ele alınan prpje de bölge ölçeğinde bir proje olacak.
526 bin m2 bir alanda oluşturacağımız projeyi, önce sahilden başlayarak 3 etapa bölerek 3 yılda tamamlamayı düşünüyoruz.

• Kent Meydanı ve Battı Çıktı
Payas merkezde hayata geçireceğimiz battı çıktı projesi ile birlikte güzel ve geniş bir meydan elde edeceğiz .

39- ERZİN
• Çevre yolu (Osmaniye- Dörtyol)
Maliyet:14.4 milyon
• Burnaz plajı
Erzin sahili de yine önemli arazi rezervine sahip .
Yaklaşık 330 bin mt 2 lik sahilde ortaya koyduğumuz proje ve etüt çalışmasının hayata geçmesi ile Erzin sahiline kavuşacak.
2 etap da planladığımız sahil projemizi 2.5 yılda bitirmeyi hedefliyoruz.

40- YAYLADAĞI
• Karamağara Dalış merkezi ve Sosyal Tesisler
Karamağara yine Hatayımıza ait eşsiz güzelliğe sahip bir yer.
Mesela dünya da sualtı sporrları literatüründe yer alan önemli noktalardan biri.
Su altında da eşsiz güzelliklere sahip bir yer.
Erişimi çok zor ve Başta yayladağlılar olmak üzere buradan yeteri kadar istifade edilemiyor.
Biz de buna kafa yorduk ve animasyonda gördüğünüz hemzemin , finiküler sistem yatay asansörle bu alana inişi kolaylaştırdık, hatta eğlenceli hale getirdik.
Ve erişilebilir olduktan sonra bu yerde yapacağımız tesislerlede burayı Turizme kazandıracağız .Yaklaşık maliyeti: 18 milyon

• Yayladağ Kent Meydanı ve kapalı otopark
Biz kararlıyız meydansız bir ilçemiz kalmayacak.
Zira meydansız kent kent değildir.
Maliyet : 12 milyon
• Mezbahane

41- BELEN
• Gedik-Atık yol kavşağı Düzenlemesi
Belende sıkıntılı kavşalklardan birtanesi gedik atık
Buraya özel olarak çalıştık
Maliyet 49 milyon
• Soğukoluk Cırtıman Kavşak Düzenlemesi
Bir diğer beleni ikiye bölen noktada tasarladığımız battı çıktı beleni rahatlatacak
Maliyet:38 milyon
• Spor kompleksi
33 bin mt 2 de yapacağımız spor kompleksi belende spocuların yetişmesi için olanak sağlayacak.

• Belen Yeni nesil Pazar yeri
Belenin girişinde gördüğünüz bu alan da konuşlandıracağımız Pazar yeri ve rekreasyon alanı
Önemli bir ihtiyaca cevap verece

42. KUMLU

• Çok amaçlı salon
Kumru da yapacağımız çok amaçlı salon pek çok kültür ve eğitim faaliyetlerine ev sahipliği yapacak

• Çocuk eğlence merkezi
Kumlu da yapacağımız kapsamlı bir çocuk eğlence merkezinin müjdesini şimdiden veriyoruz.

İbrahim Güler Hatay’ı Şaha Kaldıracak Dev Projeleri Açıkladı İbrahim Güler Hatay’ı Şaha Kaldıracak Dev Projeleri Açıkladı İbrahim Güler Hatay’ı Şaha Kaldıracak Dev Projeleri Açıkladı İbrahim Güler Hatay’ı Şaha Kaldıracak Dev Projeleri Açıkladı İbrahim Güler Hatay’ı Şaha Kaldıracak Dev Projeleri Açıkladı

Önceki İçerikŞahutoğlu; “Dertlere Derman Olmaya Geliyoruz”
Sonraki İçerikHatay Valiliğinden Sınırda Tarım Konulu Genelge Duyurusu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.