Mete Aslan : “Benim şakam yok”

İskenderun ittifakı adayı Mete Aslan, “İskenderun’da yaşayan herkes İskenderunludur. İskenderun’da yaşıyorsak bu kente sahip çıkmak zorundayız” dedi.

İskenderun’un bir oyunun içinde olduğunu da hatırlatan Mete Aslan, “Dış politikadaki yanlışların cezasını bugün halk çekiyor. Irak’tan gelen peşmergeler bugün Güney doğuda neler yapıyorlar. Suriye’den gelenler de bölgemizde bizden daha rahat yaşıyorlar. 12bin Suriyeliye vatandaşlık verildi. Hani bunlar sığınmacıydı neden vatandaşlık veriliyor. Bir mülteci kampında kontrol edebilirsin neden şehirlerde yaşıyorlar. Önce sığınmacıydı sonra iş dükkân ev sahibi oldular. Yakında belediye başkanı ve milletvekili de olurlar. Bizim de öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Biz müsaade ettik. Dükkan açtılar gidip alışveriş yaptık. Suriyeliler konusunda herkes beni kurtarıcı görüyor. Benim sınır dışı etme yetkim yok. Ancak onlara nerede yaşadıklarını hatırlatacağım. Ya bizimle kavga etmeden, bizleri rahatsız etmeden kendi örf ve adetlerimize ayak uydurarak yaşarlar ya da yasal çerçevede gerekeni yaparız. Benim vatandaşımı kimse rahatsız edemez. Açtıkları dükkanların ruhsatları yok. Buna izin vermem ve benim bu konuda şakam yok” dedi.

Mete Aslan : “Benim şakam yok” Mete Aslan : “Benim şakam yok”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.