Mete Aslan,Belediyecilik Bir Meslektir

On Beş yıllık başkanlık, kırk sene belediyecilik tecrübesi olduğunu söyleyin DP’li Mete Aslan, gecesi, gündüzü olmayan, hizmetlerin de bitmeyeceği belediye başkanlığı görevinin İskenderun’da zor olduğuna dikkat çekti.

Demokrat Parti Belediye Başkan adayı olan Mete Aslan Belediye meclisi üyeleri ve çalışma arkadaşlarıyla Anıl Life’da Basın mensupları ile bir araya geldi.

Mete Aslan İskenderun’da belediye başkanlığı yapmak çok kolay değildir, zordur. Ama Belediye başkanlığına seçilip koltuğa oturmak kolaydır. Hiç mani yok gider oturursunuz, beş seneyi tamamlarsınız, ‘bay’ der gidersiniz. Ama belediye başkanlığı yapacaksanız, ne geceniz, ne gündüzünüz var, ne de hizmetler biter! dedi.

Mete Aslan 31 Martta yapılacak yerel seçimlerde İskenderun’da rakibi iki adayla ilgili de değerlendirme yaparak şunları konuştu: “Reisicumhur gönderdi diye güzel bir fabrikatör, maşallah 20 tane oldu mu olmadı mı fabrika, onu iyi beceriyor. Ama hiçbir zaman halkın dibine inemez, iki mahallenin sınırını çıkaramaz. Bunları öğrenene kadar beş yıl geçer. Etrafındaki saranlar cirit atar ve yapacaklarını yaparlar, örneklerini yaşadık bunların. İkisi de saygı duyduğum, kişilikleriyle hiçbir sorunum yok, olmaz da ama ben demir üretmesini bilmem, çelik üretmesini bilmem, ben ameliyat etmesini bilmem, anlamam ben; artık bu çağdaş Türkiye’nin gelişmesiyle birlikte 40 yıllık belediye ve deneyimlerime o yetmiyormuş gibi dış ve iç politikayla yakinen ilgilenen bir on sene geçirdim. Bu arada bir fakülte bitirdim. Bu meslekle, özellikle yerel yönetimlerle ilgili belki 30 tane araştırma, okudum, inceledim yurtdışındaki seyahatlerim dolasıyla da bir birikimiz var. Konum itibariyle Dünyanın en iyi, en yaşanılacak yeri İskenderun, bunu hiç kimse inkar edemez. Hiç kimse İskenderun’a sahip çıkma, güzelleşmesi için gayret etmiyor. Bir de İskenderunluyum demek zul müdür? eğer İskenderunluluk ruhunda biz pekiştirmezsek hiçbir zaman istediğimiz seviyeye gelmemiz mümkün değil.”

Mete Aslan,Belediyecilik Bir Meslektir Mete Aslan,Belediyecilik Bir Meslektir

Önceki İçerikTürk Müziği Korosu’ndan Hafızalara Kazınan Müzik Ziyafeti
Sonraki İçerikMutlu Evliliğin Bir Sırrı Var Mı?
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.