İTSO’da Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

İTSO Şubat ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında gerçekleştirildi.
Bölge ve ülke ekonomisinin değerlendirildiği toplantıda söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Ülkemiz ekonomik açıdan zor zamanlardan geçmektedir. 2018 yılı, ülkemiz için son derece önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olmuştur. Özellikle döviz kurunda yaşanan ani yükselişin olumsuz etkilerini, ekonomik olarak hala hissetmekteyiz. Bu noktada, hepimizin 2018 yılının değerlendirmesini yaparak, 2019 yılının hedeflerini yeniden planlamamız gerektiğine inanıyoruz. Atılması gereken ilk adımın, hangi sebeplerle bu noktaya gelindiğinin objektif olarak belirlenmesi ve çözüm yollarının doğru tespitler üzerinden tasarlanması gerektiğini düşünüyoruz. 2018 yılının ağustos ayından bu yana; döviz kurunda yaşanan yükseliş, faiz ve enflasyon rakamlarının artışı gibi sorunlar temelde, istikrar sorunlarına işaret ediyor. Ancak iş dünyası olarak, güçlü ekonominin şeffaf ve tahmin edilebilir olması gerektiğini biliyoruz. Ekonomide mucizelere yer olmadığını, önemli olanın; kuralları bilmek ve buna uygun adımlar atmak olduğunu düşünüyoruz. Değerli arkadaşlarım, Türkiye olarak ekonomik sıkıntılarla başa çıkma konusunda oldukça tecrübeli bir ülkeyiz” dedi

İTSO-İSTE VE DAĞAKA İşbirliğiyle Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi açılıyor
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, konuşmasının devamında ise Bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak olan proje hakkında detaylı bilgiler vererek; “Bir süredir, gelişmiş bir Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin bölgemize kazandırılması noktasında girişimlerimiz olmaktadır. Odamız, İskenderun Teknik Üniversitesi ve DOĞAKA işbirliğiyle, bölgemize kazandırmaya çalıştığımız Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin onayı alınmış olup, fizibilite çalışmaları tamamlandıktan sonra, daha hızlı ilerleme kat edileceğine inanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Türkay Dereli ile İskenderun’a Teknopark kurulmasıyla ilgili Ankara’ya ziyaret gerçekleştirdik. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız Hatay ziyaretinde, İSTE Üniversitesi’ne Teknopark kurulması ile ilgili söz vermiş oldu. Bu konuyu da yakından takip ediyor, bölgemize Teknopark kurulmasıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine aynı şekilde, bölgemize Gümrük Laboratuvarı kurulmasına ilişkin araştırmalarımız da, devam ediyor.” Şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, konuşmasında, Odanın 5 yıldızlı hizmet vermeye başladığını ve kalitesini yükselttiğini belirterek; “1998 Kasım ayında yapılan odamızın akreditasyon denetimi sonucunda, C sınıfı olan akreditasyon sertifikamızı bir üst sınıf olan B sınıfına yükseltmiştir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen bir törenle yeni sertifikamızı, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldık. Ayrıca 7 bakanımızın da bulunduğu TOBB Sektörel Ekonomi Şurası’na katılım sağlayarak, odamızı temsil ettik. Bu toplantılarda, 2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında, istihdamın artırılmasına ilişkin devlet teşviklerinden bahsedildi.” Dedi.
İTSO Şubat ayı Meclis toplantısında ayrıca Meclis üyelerine ‘‘Burası Türkiye Burada İş Var’’ sloganıyla yapılan 2019 İstihdam Seferberliği devlet desteklerinin yer aldığı sunum izlettirildi.

İTSO Şubat ayı Meclisinde üyeleri yakından ilgilendiren konularla ilgili İş-Kur İl Müdürlüğünce, Kısa çalışma ödeneği, İlave İstihdam Teşviki, Aktif İş gücü programları İlave İstihdam Ücret Desteği konularında Sine vizyon destekli olarak bilgiler verildi. İş-Kur Hatay İl müdürü Ziya Yüksel, İskenderun Şube müdürü Mehmet Yüksel ve İş Kur yetkilileri de toplantıya katıldılar.

İTSO’da Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi İTSO’da Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Önceki İçerikHatay’da Boşanmalar Arttı
Sonraki İçerikArsuz Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleşti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.