Arsuz Öğretmenleri ÇEKYA’ ya Çıkarma Yaptı

Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Arsuz Kaymakamlığı/ İlçe Milli Eğitim Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Dışişleri Bakanlığına bağlı Ulusal Ajans tarafından hibelendirilen ‘’ Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım ‘’ isimli Erasmus+ KA101 Okul Eğitimi Konsorsiyum projesinin ilk ayağı olan Prag / Çekya hareketliliği 18-22 Şubat tarihlerinde gerçekleşti. Arsuz’dan Uluçınar Ortaokulu, Konacık İlkokulu ,Hüyük Ortaokulu,Hacıahmetli Ortaokulu,Üçgüllük Ortaokulu,Yukarıkepirce Ortaokulu’nun dahil olduğu projede 18 katılımcı bu hareketliliğe katıldı.

‘’Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım’’isimli projemizde; eğitimde kaliteyi arttırmak, daha interaktif ve eğlenceli bir eğitim ortamı oluşturmak ve kalıcı izli öğrenmeler gerçekleştirmek hedeflenmektedir. Bu amaçla, konsorsiyum ortağı okulların öğretmen ve idarecileri projenin ilk ayağı olan Prag’da düzenlenen teknolojik araçların, web2.0 araçlarının, e-öğrenmenin hem sanal ortamda hem de geleneksel sınıflarda uygulanışını gösteren 5 günlük “Eğitimde BİT Kullanımı” kursuna katılım gösterdi.
5 gün devam eden kurs boyunca katılımcı öğretmen ve idarecilerimiz eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri hakkında teorik bilgi kazanmış olmanın yanı sıra birbirinden farklı uygulamalar yapma ve yeni web 2.0 araçları öğrenme şansı elde etti. Eğitim öğretim faaliyetlerinde sıkça kullanılması gereken ve öğrencilerde kalıcı öğrenme sağlayan web 2.0 araçlarından ; Edmodo,Prezi,Flubaroo,Moovly,Prodigy,Google Calendar,Expeditions,Slido,Scratch,Kahoot,Lego ile öğretim,Flipped Calssroom,Too Noisy gibi yenilikçi ve yaratıcı öğrenme araçlarıyla bireysel ve grup çalışmaları yaparak uygulama yaptık.

Proje kapsamında Prag/Çekya’da bulunan Sunny Canadian Schools isimli uluslararası eğitim veren bir okula teknik gezi düzenleyerek yurtdışındaki eğitim faaliyetlerini ve teknolojinin eğitimde kullanımını yerinde inceleme fırsatı bulduk.Yenilikçi eğitim teknolojilerinin yurtdışında nasıl kullanıldığını katıldığımız farklı branşlardaki derslerde görerek, kendi okullarımıza nasıl uyarlayabileceğimiz konusunda bilgi sahibi olduk.

Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan DÖNMEZ “Projemizin ilk harekeliliği olan Prag’da yapılandırılmış kurs faaliyetimizde edindiğimiz eğitim içerikli deneyimler ve yenilikçi teknolojilerin ülkemize nasıl entegre edileceğini öğrenme fırsatı elde ettik.Kurs süresinden arta kalan zamanlarda Çekya’nın kültürel ve tarihi dokusunu tanıma ve turistik yerlerini gezme şansı elde ettik.Kültürel anlamda benzerliklerimiz ve farklılıklarımız üzerine yoğunlaşarak kültür kaynaşması sağladık.” dedi.

Arsuz Kaymakamı Musa SARI “Eylül 2018’de başlayan ve 12 ay boyunca devam edecek olan proje faaliyetlerimiz süresince her ay teknolojinin ışığında eğitim öğretim faaliyetleri yapmaya özen gösteren 18 katılımcımız, Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen Prag (Çekya) kurs hareketliliğinde edinmiş oldukları kişisel ve mesleki becerileri kendi okullarında uygulayacak ve derslerine entegre edeceklerdir “ dedi.

Arsuz için bir ilk olan Erasmus+ Ka101 personel hareketliliği konsorsiyum projemizin katılımcısı olan öğretmen ve idareciler mesleki yaşantılarına çok büyük katkısı olan heyecan dolu bu süreç içerisinde olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Arsuz Kaymakamlığı / İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ofisi koordinatörleri Nilgün SAVAŞ ve Kübra YILDIZ, Arsuz ilçemizde bir ilk olan ‘’Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım “isimli Erasmusplus KA101 projesinin tüm okullara örnek teşkil etmesini ve gelişen teknoloji ile birlikte İlçedeki eğitim kalitesini arttırmasını temenni ettiklerini belirttiler .

Arsuz Öğretmenleri ÇEKYA’ ya Çıkarma Yaptı Arsuz Öğretmenleri ÇEKYA’ ya Çıkarma Yaptı Arsuz Öğretmenleri ÇEKYA’ ya Çıkarma Yaptı

Önceki İçerikŞahutoğlu; “Demir Çelik Müzesi’ni Kente Kazandıracağız”
Sonraki İçerikArsuz Seçim Ofisinde Görkemli Açılış
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.