İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu,“Güç Verin bölgeyi hak ettiği hizmetlerle buluşturalım”

Millet ittifakı Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Pazar günü Denizciler Mahallesinde bölge esnaflarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Esnafların yoğun ilgi gösterdiği kahvaltılı toplantıda hedef ve projelerini anlatan Şahutoğlu, İskenderun’a hizmet etme aşkıyla yola çıktıklarını ifade ederek; “İskenderun ülkemizin en stratejik, en hassas bölgelerinden biri. Son 20 yıldır ekonomisi durağın hale gelen, insanları mutsuz, gençleri umutsuz, hizmet alma konusunda da ciddi sıkıntıların yaşandığı bir yer haline geldi. Barış, kardeşlik içinde huzur ikliminde yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu devam ettirmek adına mücadelemizi sürdürüyoruz. En büyük hedefimiz huzur, birlik, barış ve güvenlik içerisinde yaşamımızı sürdürmek.
İskenderun’un 45 mahallesini önceleyen, herkesi kucaklayan, herkese asil evlat muamelesi yapan zihniyeti İskenderun Belediyesi’nde hakim kılacağız. Vatandaşlarımızın hizmet noktasında beklentileri var. 5 yıllık sürede bu bölge yetim ve öksüz kaldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri dışında yerel belediyeden hizmet alamadı. Biz İskenderun’un 45 Mahallesi’ne eşit hizmet götürme sözü veriyoruz. Büyükşehir yasasıyla İskenderun’a katılan ve 5 yıldır hizmet alamayan bu beldelerimiz önceliğimiz olacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesini aynı çatı altında buluşturmanın gayreti içinde olmalıyız. Bunu sizlerden rica ediyoruz. Ancak bu şekilde hizmetler daha hızlı, daha kaliteli, daha eksiksiz bir şekilde hayata geçirilebilecek” diye konuştu. Başkan Adayı Şahutoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin aynı çatı altında olmamasının dezavantajları içerisinde HADO örneğini verdi.
Hem kendisi hem de Hatay Büyükşehir Belediyesi için destek isteyen Şahutoğlu; “Adil, hakkaniyetli, vicdanlı olacağız. Herkesin rahat ulaşabildiği bir belediye yönetimini sizlerle buluşturacağız. Bu bölgelere ne kadar önem verdiğimiz meclis üyesi aday listemizden de belli. Bu bölge insanlarımızın hizmete ihtiyacı var. Bizler bu bölgelerden seçtiğimiz meclis üyesi adaylarımız aracılığıyla hizmetleri bu bölgelere daha rahat getirebileceğiz. Meclis üyelerimize, bizlere, Hatay Büyükşehir Belediyesine sahip çıkın, güç birliği oluşturalım, bu güçle bölgeyi hak ettiği hizmetlerle buluşturalım” şeklinde konuştu.

Ev ziyaretlerinde, önümüzdeki seçimin parti ya da lider seçimi olmadığını hatırlatan Şahutoğlu; “Bu seçim parti ya da lider seçimi değil. Bu seçim bizi 5 yıl yönetecek belediye başkanının seçimi. Nasıl bir Belediye Başkanı, nasıl kadrolar bizi yönetmeli onu belirleyeceğiz” dedi.

Hedef ve projelerini anlatan Şahutoğlu, bölge halkının öneri ve taleplerini de alarak; “Seçim ile alakalı olarak çalışmalar yürütüyoruz. Gezdiğimiz bu mahallelerimizde ne yazık ki aldığımız şikayetlerin çoğunluğu İskenderun’un son 5 yıllık süre zarfında söz konusu bu mahallelerimizin üvey evlat muamelesi gördüğü şeklinde. Oysaki memleketimizin cennet köşeleri bu mahallelerimiz. Bu kadar zengin bir bölgenin işlenmemiş olması üzüntü verici. Belediye imkanlarından payını alamamış. Karayılan’dan Sarıseki’ye, Denizciler’den Bekbekle’ye, Akarca’ya ve Tepe Mahallelerimize kadar bu bölgeler belediye imkanlarından mahrum bırakılmış. Biz şunu söylüyoruz; İskenderun’da seçilecek olan Belediye Başkanı, ahlakıyla, kişiliğiyle, erdemiyle, vizyonuyla ve vicdanıyla herkese hizmet etmelidir. Biz barış ve kardeşliğin yüzyıllardır egemen olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Öncelikli olarak bu kültürel zenginliğimizi net olarak Belediyemize ve şehrimize yansıtmamız gerekmektedir. Ve bizim en önemli hedefimiz budur. Çünkü bu yapıdan uzaklaşan toplumların başına gelen husumetleri hepimiz görüyoruz. Biz her şeyden önce ne pahasına olursa olsun barış ve kardeşlik içerisinde mutlu insanların yaşadığı bir ortam yaratmak gayreti içerisinde olacağız. Bunun da gerçekleşebilmesi için yerel yönetime büyük bir görev düşmektedir. Yerel yönetimlerinde bunu yapabilmesi için topluma bakış açışı çok önemlidir. Bu noktada bizler; nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun, bu coğrafyada yaşayan yurtdışılarımıza sahip çıkan, ihtiyaçlarını önceleyen ve kolay erişilebilen bir anlayışı ilçe belediyemizde ve büyükşehir belediyemizde hakim kılacağız.

Bu bölgemizde yollarla, kaldırımlarla, sosyal alanlarla ilgili ciddi sıkıntı var. Şehrimizin ciddi anlamda işsizlik ve ekonomik sıkıntısı var. Söz konusu sıkıntıların çözümünde bizim gibi güçlü bir yapının mutlak suretle yerel yönetime hakim olması gerekmektedir. İskenderun Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında sıkışan bu mahallelerimizde, Büyükşehir Belediyemiz ile güç birliği sağlayarak hak ettiği hizmeti alması gerekmektedir. Ve net olmak gerekirse bugüne kadar hizmet konusunda geride kalmış bu mahallerimize öncelikli olarak hizmet ederek mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda kararlıyız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu,“Güç Verin bölgeyi hak ettiği hizmetlerle buluşturalım” İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu,“Güç Verin bölgeyi hak ettiği hizmetlerle buluşturalım” İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu,“Güç Verin bölgeyi hak ettiği hizmetlerle buluşturalım” İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu,“Güç Verin bölgeyi hak ettiği hizmetlerle buluşturalım” İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu,“Güç Verin bölgeyi hak ettiği hizmetlerle buluşturalım” İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu,“Güç Verin bölgeyi hak ettiği hizmetlerle buluşturalım”

 

Önceki İçerikDemokrat Parti Belediye Başkan adayı Mete Aslan, “Cırtıman’da büyük sevgi gösterileriyle karılandı”
Sonraki İçerikKaygı Bozukluğu İle Başa Çıkabilirsiniz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.