Belen’de Millet İttifak Seçim Bürosuna Yoğun Katılım

Coşkulu kalabalıkla ve yoğun katılım ile gerçekleştirilen açılışına Başkan Savaş’ın yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Millet İttifakı Belen Belediye Başkanı Adayı Hayri Yüksel, CHP ve İYİ Parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Açılışta ilk olarak hemşehrileri ile düşüncelerini paylaşan Millet İttifakı Belen Belediye Başkanı Adayı Hayri Yüksel, ittifakın hem ilçelerine hem de Hatay’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

İttifakın Hatay’da çok hızlı ve tempolu bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Savaş, “
Sizler gönlü bizimle ve fiili olarak bizimle yol almak için uğraşıyorsunuz. Belen bizim için çok önemli. Herkesin yolu buradan geçiyor. İlçe bakanlarımız ve bütün çalışan arkadaşlarımız ile Belen’e çok hizmet yaptık. Oy versin veya vermesin, başka partili olsun hiç fark etmeden Türk bayrağının altında huzur isteyen, mutlu olan, vatandaşlık görevini yapan ve yönü Ankara’ya dönük hizmet etme aşkı ile olan herkese bugüne kadar hizmet ettik.
Belen bizim gözbebeğimiz. Belen’in Osmanlı’dan beri ne kadar değerli ve ne kadar stratejik konumda olduğunu biliyoruz. Hatay Türkiye’nin gözbebeği serhat bir şehir. Ayrıca Hatay jeolojik, jeostratejik ve jeopolitik açıdan Doğu Akdeniz ve Ortadoğu’nun tam ortasında, bir çok planın içinde olduğu ve derin yapıların gözünde olan bir şehir. Buranın da her an karışmasını isteyen içerde ve dışarıda insanların göz koyduğu bir yer. Hatay’ın her tarafını tutmamız lazım. Milletin kol kola, el ele ve omuz omuza vererek birlikte hareket etmesi lazım. Ve birbirlerine sarılmaları lazım. Biz, insanımızı seviyoruz. Eğer yüce rabbimizi biliyorsak, onun kullarına yaptıklarını biliyor ve onun bu şehir ile ilgili dizaynına inanıyorsak bu şehirdeki bütün renkleri kucaklamamız ve onlarla omuz omuza birlikte olmamız lazım. Kardeşimize, eşimize, çocuğumuza, anamıza , akrabalarımıza, isçilerimize, bayrağımıza, şehrimize , ülkemize ve vatanımıza sarılalım” dedi.

“SAVAŞ BİTTİĞİ ZAMAN VATANLARINA GİTSİNLER”

Suriyeliler konusunda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “ Millet İttifakı ve büyükşehirden umudunu kesenler başka noktalara gitmekteler. Biz dedik ki arkadaşlar Suriye ve Suriyeliler konusunda Bunlar bizim din kardeşlerimizdir, komşumuzdur, geçmişte de vatandaşımızdır. Osmanlı döneminde aynı devletin milletiydik. Suriye’de savaş ortamından kaçarak bize sığınmışlar. Biz onları barındıralım, yedirelim, içirelim, sağlıklarına bakalım, eğitelim burada bir problem yok. Ama savaş bittiği zaman bu kardeşlerimiz vatanlarına gitsinler. Bu söylemlerim bazılarını rahatsız etti. Lütfü Savaş’a soruşturma açtılar. Hâlbuki bu benim düşüncem değil. Bu sizlerin de düşünceniz. Ben sizlerin düşüncelerinizi dile getiriyorum. Siz ne düşünüyorsanız ben onu düşünüyorum. Sizin ne hasretleriniz, ne sıkıntınız varsa benim de sıkıntım var. Siz evlatlarınız için nasıl bir gelecek düşlüyorsanız ben de aynısını düşünüyorum. Bunu düşünmezsem sizin temsilciniz olamam. Robot gibi 5 yıl belediye başkanlığı yaparım ve çekip giderim. Bu coğrafyanın robot gibi bir belediye başkanına ihtiyacı yok.Adam gibi bir belediye başkanına ihtiyacı var. Sizinle birlikte olacak sizinle dertli dertli geleceğe emin adımlar atacak bir belediye başkanına ihtiyacınız var” ifadelerine yer verdi.

Gücünü halktan ve haktan aldığını vurgulayan Başkan Savaş, “Her ilçenin birbiri ile kardeş olmasını istiyoruz. Biz doğruları söylemeye devam edeceğiz. Bizim huzura ihtiyacımız var. Biz geleceğe huzurla ve güvenle yürümek istiyoruz. Bizim bizden başka dostumuz yok. Biz Kurtuluş mücadelesini birlikte vermişiz. Dün çorbada tuzu olmayanlar bugün yemekte ve sofrada gözü olsun istemiyoruz. Bizim geçmişimizi bilmeyenleri bizim geleceğimizi hazırlayacak belediye başkanlarını seçme hakkı yoktur. Dün bana Suriye bayrağı dikecek diyenler bugün Suriyelilerin oyuna muhtaç oldular. Bizim Suriyeli kardeşlerimiz ile bir problemimiz yok. Bizim din kardeşlerimizdir biz onları seviyoruz. Ama Suriyeli kardeşlerimizi savaş bitene kadar bakalım savaş bittikten sonra da herkes kendi ülkesinde huzur içerisinde yasasın” ifadelerine yer verdi.

Kendisi hakkında yapılan asılsız iddialara cevap veren Başkan Savaş, “Biz Allah’a şükür vatanımızı da seviyoruz. İnancımızı da adam gibi yaşıyoruz, milli duygularımız da onlardan çok fazla. Boğaz Köprüsü’ne talim yapılacak diye götürülen askerimiz var. Bu çocuk orada linç ediliyor ve şehit ediliyor 15 Temmuz günü. Her mecliste geçmişe intikal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda duruyoruz. 15 Temmuz’daki şehitlerimiz için de duralım dedik. Bu ana kuzusu 20 yaşındaki şehit arkadaşımız için de duralım dedim. Bunları demem ile birlikte bizim için hemen on dakikalık film hazırlamışlar. Ben soruyorum simdi bir evlat 9 ay 15 gün karnında taşıyorsun, her türlü sıkıntıyı yasıyorsun. Ve o çocuğu dünyaya getiriyorsun. Peygamber ocağına milletine hizmet için askere gönderiyorsun. O çocuk Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bize emanet. Bu çocuğa ben şehit demeyeyim de ne diyim? Bir evlat 20 sene kolay mı yetişiyor? Bizim kime şehit diyip demeyeceğimizi memleketin sorunlarından bihaber televizyon kanalı mı haber verecek?” dedi.

“BELEN’E ANAMIZIN ELİNİ ÖPER GİBİ HİZMET YAPTIK”

Belen’deki hizmetleri hakkında da bilgi veren Başkan Savaş, “ Benden önce Belen’de su sorunu vardı. Akan suya en az %20 kanalizasyon suyu karışıyordu. Biz önce bütün kanalizasyonunuzu yaptık. Daha sonra içme suyunuzu yaptık. Bütün terfi hatlarınızı sıfırladık. Ve köylerimiz ilk defa beton asfalt ile tanıştı. Hangi köy ne kadar oy vermiş diye bakmadık. Bugüne kadar Belen’e anamızın elini öper gibi hizmet yaptık. Tertemiz, hile olmadan, sahtekârlık yapmadan yaptık. Belen’in daha çok hizmete ihtiyacı var. Beni Mecliste yalnız bırakmayın. Kanalizasyonunuzu yaparken İskenderun’ daki arıtma tesisine vermek istedik. İsale hattı yapalım dedik. Bunu yapmak içim meclise karar getirdik. Şu anki benim rakibim Belen’e terfi hattına gerek yok dedi. Ve Hayır oyu kullandırdı. Memleketin sorunlarını çözmek isteyen insanlar memlekette sorun çıkarmayacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının sonunda Millet İttifakı Belen Belediye Başkanı Adayı Hayri Yüksel’e desteklediklerini belirten Başkan Savaş, gelecek 5 yıl adına 31 Mart’taki seçimde Belen halkının desteğini istedi.

Belen’de Millet İttifak Seçim Bürosuna Yoğun Katılım Belen’de Millet İttifak Seçim Bürosuna Yoğun Katılım

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.