Amik Ovamız Hala Sular Altında

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir sular alıntı kalan Amik Ovasında incelemelerde bulundu.
İnceleme esnasında yaptığı açıklamada Tokdemir şöyle dedi:
‘‘Hatay’da etkili olan yoğun yağış Tahtaköprü Barajında su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Yoğun yağış ve baraj kapaklarının açılmasıyla Amik Ovamız da sular altında kaldı, tarım arazilerini ve evleri su bastı. Daha önce TBMM gündemine de taşıyarak afet kapsamına alınması talep ettiğimiz bu hassas konuda halen bölgemiz afet bölgesi kapsamına alınmış değildir.
Bu afetten önemli derecede etkilenen Reyhanlı’ya bağlı Karacanlık ve Kumtepe Mahallelerimizde bir bölümü ekili, binlerce dekar tarım arazisi de sular altında kalan bölgemizde muhtarlarımız Mehmet Güvenç ve Hasan Kaçar İle bölgedeki durumu ancak traktör vasıtasıyla detaylı inceleyebildik. Yetkililerimizle iletişime geçerek durumun ve mağduriyetin ehemmiyetini bildirerek acilen önlem alınmasını talep ettik.
Hemşehrilerimizin ve çiftçimizin her sorunu kendi sorunumuzdur, elimizden geleni yapmak boynumuzun borcudur.’’

Amik Ovamız Hala Sular Altında Amik Ovamız Hala Sular Altında Amik Ovamız Hala Sular Altında

Önceki İçerikChp’li Şahin: Denizciler İlçe Olmalı
Sonraki İçerikDemokrat Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Mete Aslan ,İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’i makamında ziyaret etti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.