Mete Aslan:“Kazanmak için aday oldum ve kazanacağım”

Demokrat Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Mete Aslan Hatay Gazeteciler Cemiyeti İskenderun Temsilciliği ziyaretinde, “Şehirde bir dedikodudur almış başını gidiyor. Ben bir partinin oylarını bölmek için aday olmuşum. Bu dedikoduyu çıkaranlara cevabım şudur ki, “Ben kazanmak için aday oldum ve kazanacağım” dedi.

HGC İskenderun Temsilcisi Sabriye Sönmez ve İskenderun’da görev yapan HGC üyesi basın mensupları ile bir araya gelen Mete Aslan, “Çevremdeki insanların ve halkın yoğun baskısı nedeniyle bu yola çıktım. Kimsenin oylarını bölmek için aday olmadım. Belki onlar benim oylarımı bölmek için aday olmuşlardır” dedi.

İskenderun’un öncelikle huzura ihtiyacı olduğunu söyleyen Mete Aslan, “Belediyecilik hizmetlerini elbette yapacağız ancak bu şehrin önce huzura ve güvene ihtiyacı vardır. Bunun eksikliğini görüyorum. Sizler de görüyorsunuz. Mezhep din veya başka bir insani özellikleri ortaya atarak ayrımcılık yapanları da lanetliyorum. Bizim hiçbir kesimle sorunumuz yok. Önce bu barış ve huzur ortamını sağlayacağız” dedi.

Herkesin kendi işini yapması gerektiğini de söyleyen Mete Aslan, “ Benim haricimde iki adaya da kişilik olarak tek bir söz söylemem. İki değerli insan da bu yola çıktılar. Ancak belediyecilik artık bir meslektir. Ben doktorluk yapamam, ben haddanecilik de yapamam. Belediyeciliktir benim işim. Bunun için bu işi tecrübeye ve işi bilene bırakmak gerekir.”
Ankara’da oturanların dayatmaları ile aday belirlendiğini de sözlerine ekleyen Mete Aslan, “Bakın bizim sloganımız İskenderun İttifakı”. Bunun bir anlamı var. Ankara’da yaşayanlar İskenderun’un ekonomik yapısını, sosyal dokusunu, etnik yapısını biliyorlar mı? Burada yaşayanlara sordular mı? İki adayı seçmene gösterip bunlara oy vereceksiniz dediler. İskenderun halkı da alternatif var diyerek bana baskı yaptılar ve bu yola çıkma neden oldular. Kimse dedikodu yapmasın, Mete Aslan kimsenin oylarını bölmek için çıkmaz. Kazanmak için çıkar. Benim daha fazla oy aldığım göz önünde bulundurursak onlara sormak lazım Mete Aslan’ın oylarını bölmek için mi aday oldunuz diye” şeklinde konuştu.

Gazetecilerden gelen bir soru üzerine Suriyeliler konusuna da değinen Mete Aslan, “ Misafir olan biz değil onlar. O yüzden Suriyeliler bu ülkeye buy şehre ayak uydurmak zorundalar. Kendi kültürlerini veya rahatlıklarını evinde veya mutfağında yaşasınlar. Sokağa çıktıklarında nerede yaşadıklarını hatırlamaları gerekiyor. Elbette savaşın olduğu yerde çocuklar kadınlar olmasın. Elbette kucak açmalıyız. Türk kültürü yardımseverdir. Ancak yaşam alanlarını kullanırken bu memleketin sahiplerinin kendileri olmadığını unutmayacaklar. Sahilde nargile keyfi yapıp, benim memleketimin insanlarını ülkemin insanlarını rahatsız ediyorlarsa buna itirazım olacak. Ben belediye başkanı olduğumda, Suriyeli misafirlerimizin İskenderun’un dokusuna ve yaşam tarzına ayak uydurmalarını öğreteceğim.” dedi.

Mete Aslan:“Kazanmak için aday oldum ve kazanacağım”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.