Dünyanın Bilime, Bilimin De Kadınlara İhtiyacı Var

Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği’nin (IUPAC) kuruluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında küresel bir kahvaltı etkinliği gerçekleştirildi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüste yapılan etkinlik tam anlamıyla İSTE’nin vizyonunu yansıtan bir konsepte sahipti. “Kimyada Kadınları Güçlendirmek” temalı kahvaltı etkinliğine, İSTE’nin kimya alanında çalışan akademisyenlerinden; Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Raika Kıran ve Dr. Öğr. Üyesi Şerife Özdemir Hacıoğlu katıldı. Ayrıca, destek vermek amacıyla, başka bilim alanlarında çalışan İSTE’nin kadın akademisyenlerinden; Prof. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım, Prof. Dr. Meltem Eken, Dr. Öğr. Üyesi Sinem Özyurt Ökten, Dr. Öğr. Üyesi İrem Uluışık, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Harman Aslan, Dr. Öğr. Üyesi Gülay Tokgöz ve Dr. Öğr. Üyesi Asuman Aysu da küresel kahvaltı etkinliğine katılım sağladı.

Kahvaltılı toplantıda; İSTE’li kadın akademisyenler arasında sosyal ve akademik bağların güçlendirilmesi gerektiğine dair görüşlere yer verilirken, katılımcılar gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Gerçekleşen kahvaltı etkinliği, @IUPAC #GlobalBreakfast hashtag’i ile uluslararası platformda sosyal medyada paylaşıldı ve küresel ölçekte kimya alanında çalışan kadınlar arasındaki bağlar kuvvetlendirildi.

Dünyanın Bilime, Bilimin De Kadınlara İhtiyacı Var

Önceki İçerikMete Aslan, seçim çalışmalarına esnaf ziyareti ile başladı
Sonraki İçerikMete Aslan:“Kazanmak için aday oldum ve kazanacağım”
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.