Devletimizin Bekası İçin CUMHUR İTTİFAKI

Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, Dörtyol ve Erzin’de aday tanıtımı ve Cumhur İttifakı seçim bürolarının açılışını yaptı.

AK Parti ve MHP Milletvekilleri, Belediye Başkan Adayları, AK Parti ve MHP Kadın Kolları Başkanları, İl ve ilçe yöneticileri, partililerin ve çok sayıda vatandaşın katıldığı buluşmada selamlama konuşmasını yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, Cumhur İttifakının Hatay’da şahlanmasını sağlayacak olan Kadın Kollarımızı da tekrar selamlıyorum. Diyerek konuşmasına başladı.

Belediye Başkanlığına geldiğinde Hatay’da Dörtyol’da; çamur, çukur, çöp kalmayacağını, belediyecilik hizmetlerinin hakkıyla yapılacağını söyleyen Başkan Adayı Güler, Dörtyol halkının desteği ile 31Mart’tan sonra Fadıl Keskin ile birlikte Dörtyol’da rekor kıracaklarını söyledi. “Bu ikiliye güvenin” diyen Güler, el ele omuz omuza çalışarak Hatay’ı ilk dört ayda büyükşehir havasına sokacaklarını ifade etti.

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, “Memleketin geleceği adına “Devletin bekası adına dik duracağız. Biz aynı topraklarda büyüdük aynı pınarlardan su içtik ve bir Cumhur İttifakı oluşturduk. Bunu anlamıyorlar. Bu tabloyu göremiyorlar. Bu tablonun nasıl yaşanabildiğini anlamakta zorluk çekiyorlar. Anlayamıyorlar anlayamazlar da. Çünkü onlarla aynı pınardan su içmiyoruz. Bizim köklerimiz aynı topraklardan beslenmiyor. Millet ittifakı diye bir ittifak var. Bu tabloyu çözemiyorlar anlayamıyorlar, anlayamazlar da… Çünkü bunu anlamak, bunu yaşamak, bunu hissetmek ve bunu bilmek için Malazgirt’e Alparslan olmak gerek. İstanbul’da Fatih olup atı denize sürmeden, Kanuni olup şanlı orduları Avrupa ortalarına götürmeden, Sakarya’da şahadeti almadan, Mustafa Kemal olup Samsun’a çıkmadan, Kıbrıs’ta o tankı Beşparmak dağlarına çıkartmadan, Dörtyol’da ilk kurşun olup düşmanın böğrüne saplanmadan, 15 Temmuz’da ellerinde bayrakla tankları çıplak ellerle durdurmadan, anlayamazlar, çözemezler, hissedemezler, hissedemeyecekler ve başaramayacaklar.

Cumhur İttifakının yanında aslanlar gibi durduran, devletin bekasına ve bu milletin birliğine göz dikenlere karşı sıkılmış bir yumruktur. Bir Rabia’dır ve bir Bozkurttur. Biz bu duygularla bu şuurla yaşarız. İş hayatımızda da böyle yaşarız. Öğretmenliği de böyle yaşarız. Çiftçi iken de böyle yaşarız, Siyasetimizi de böyle yaparız. Hatay’ın imarını, ihyasını, inşasını, yine bu şuur ve yine bu hislerle yine bu duygularla milletimiz ile beraber yapacağız.

Memleket işi gönül işi, yürek işi, aşk işi, sevda işi, sevgi işidir, sevmezsen memleketini ihmal edersin. Vatan sevgin, devlet sevgin, millet sevgin, bayrak sevgin sürekli yüreğinde olduğu zaman, Hatay’ı değiştirirsin. Değişim şart ve bu milat 31 Marttır.

Bugün biz Hatay’da yaşıyoruz. Bugün biz Dörtyoldayız. Gönül mücadelemizin ilk başladığı yerdeyiz.

Biz özel ve güzel bir memlekette yaşıyoruz, 81 ile bakın Hatay’da olan tarihi zenginlik coğrafi zenginlik ve demokratik yapı hiçbir ilde yoktur. Sadece Hatay’da var biz özel bir memlekette yaşıyoruz güzel bir memlekette yaşıyoruz. Biz Hatay dayız Habib Neccar diyarındayız ve Hataylı olmaktan da gurur duyuyoruz.

Bir türkü tutturmuşlar 5 yıl önce ‘Büyükşehir olmuşuz engelliyorlar, çalıştırmıyorlar. Meclis çoğunluğu AK Parti’de bu yüzden bize hizmet yapmamıza müsaade etmiyorlar’ diyorlar. Ama millet biliyor.

Recep Tayyip Erdoğan dava arkadaşları Devlet Bahçeli’nin dava arkadaşları bu vatan ve bu memleket için yaşayanlar her zaman milletin ve devletin yanında olmuştur. Hatay’ın yanında olmuştur. Yeter ki hizmet gelsin demiştir hiç engel olmamıştır.

İnsanlar yollarda sokaklarda yağmurda çizme ile geziyor benim insanım bunu hak etmiyor ben bunu hak etmiyorum. Yağmur tahliye kanalları yapıldı da Dörtyol mu engelledi? Çukur yollar yapıldı da muhtarlar mı engelledi? Sahil yapıldı da birileri kendisinin önünde mi durdu? İskenderun’a battı çıktı yapılınca herhangi bir vatandaş durup da ne yapıyorsunuz diye soran mı oldu?

Bugün çiftçilerimizin durumu ortada, 5 yıldır soğuk hava deposu yapılmasını bekliyorlar. Soğuk hava deposunu yaptı da çiftçi, engel mi oldu? Kanalizasyonu yaptı da değerli Dörtyol hemşerilerimiz engel mi oldu? Engel yok. Biz hep hizmetin yanında durduk.”

Hatay ile birlikte Büyükşehir olan belediyeleri örnek gösteren Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, Kahramanmaraş da, Malatya’da yapılan hizmetlerin ortada olduğuna işret ederek “Benim memleketim neden bir Malatya, Gaziantep, Mersin, Adana Büyükşehir gibi olmasın?

O illere parklar, gençlik merkezleri, kadın sığınma evleri, yaşlı sığınma evleri, yollar ve sebze halleri yapılıyor da benim memleketime neden yapılmıyor?

Hatay’a Maraş’tan fazla bütçe ayrılıyor. Hatay’a yatırım yapılıyor da Hataylılar engel mi oluyor? Hatay’da çarçur edilen bir devlet bütçesi var. 7 buçuk trilyonluk 5 yılda bir Bütçesi var 5 yılda ne yapıldı?

Bu paralar memlekete harcandıysa nerelere harcandı yedi buçuk trilyon para çarçur edildi. Sadece bahane var sadece mazeret ve affedersiniz sadece yalan var.”
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin iş makinesi araçlarını astronomik rakamlara kiralandığına dikkat çeken AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Güler; Paraların nasıl çarçur edildiğini bir örnekle anlatayım” dedi.

“Biz bunu tarihe not düşüyoruz. Bütün bu araçlar kiralık. Biz bu araçları kiralama değil de satın aldığımızda 13 trilyona satın alabiliyoruz. Bu araçlar bizim oluyor. Milletin oluyor. Çünkü o belediye sizlerin milletin, devletin belediyesidir. Kimsenin babasının belediyesi değildir. 13 trilyona satın alınabilen araçlara 5 yılda büyükşehirde Hatay halkının cebinden ne kadar ödendi biliyor musunuz? 200 trilyona yakın bir para. Bu 15 katı geçen bir para” dedi.
Konuşmasının bitiminde seçmen AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler’den, Payas’a hastane ve işsizlere iş istihdamı istedi.

Devletimizin Bekası İçin CUMHUR İTTİFAKI Devletimizin Bekası İçin CUMHUR İTTİFAKI

Önceki İçerikKanserde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Sonraki İçerikHatay Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.