TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Yönetimi İSTE Rektörünü ziyaret

TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi yönetimi İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli yi makamında ziyaret ederek Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’ hakkında bilgiler verdiler.

İSTE Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli’ye proje hakkında bilgiler veren TOBBO Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Yeşim Ugutmen, Üniversite öğrencileri için bu projenin önemli bir fırsat olduğuna vurgu yaptı.

Ugutmen Proje hakkında İSTE Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli’ye bilgiler vererek; “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell iş birliğiyle başlatılan geleceği yazan kadınlar Projesi, Hatay’ın da dahil olduğu 21 ilde yürütülecektir. Bu projenin amacının kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini arttırması hedefleniyor. Projenin hedef gurubu, Lise, mezunu, üniversite öğrencileri ve mezunu olan, mobil endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki bayanlar projede yer alabilir. Baş vuru süresi 22 Şubat tarihine uzatılmıştır. TOBB Hatay Kadın Girişimciler İcra Komitesi olarak şehrimizde eğitim öğretime devam eden üniversite öğrencileri için bu proje önemli bir fırsat olduğunu düşündük ve sizlere bu projeyi paylaşmak istedik” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, Projenin teknik ve teknolojik olduğunu ve bölgemiz insanları için yeni fırsatlar oluşturabileceğine vurgu yaparak, “Üniversitemiz in de bu projeye destek vermesi için çalışma başlatabileceklerini belirtti.
Ziyarette, İSTE Üniversitesi İşletme ve Yönetim bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nazif Çalış, Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Seçkin Dilek hazır bulundular .
TOBBO Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Yeşim Ugutmen, ziyaretin sonunda İSTE Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli’ye kahve ve fincan takımından oluşan plaket takdiminde bulundu.
Ziyarette, TOBBO Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Yeşim Ugutmen, yönetim kurulu üyeleri Sonay Aykut, Işık Teoman ve Esma Gülay yer aldılar.

TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Yönetimi İSTE Rektörünü ziyaret

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.