Hizmet-İş Sendikası’ndan Zam Talebi

Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet YETİM, enflasyon oranında zam istediklerini bildirdi.
Mehmet YETİM, yaptığı yazılı açıklamada, Sendikanın kuruluşunun 41. yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da, genişletilmiş başkanlar toplantısının düzenlendiğini belirtti. Toplantıda teşkilatlanma çalışmaları, taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinde yaşadığı sıkıntılar, kadro kapsamı dışında kalan taşeron işçilerin durumunun ele alındığını aktaran Mehmet YETİM, özellikle de artan enflasyon karşısında eriyen asgari ücretle çalışan üyelerin maaşlarına en az enflasyon oranında (yüzde 20,30) artış/zam yapılması kararları alındığını anlattı.Kadroya ve işçi statüsüne geçişi yapılan işçilerin ücret ve sosyal haklarının, Yüksek Hakem Kurulu tarafından 2016 yılındaki enflasyon verilerine göre belirlendiğini hatırlatan YETİM, şunları kaydetti:
“TÜİK tarafından 2018 yılı enflasyonu (TÜFE oranı) yüzde 20,30 olarak açıklandı. Bu nedenle çalışanların satın alma gücü azaldı. Hükümetimizin, el emeğinden başka sermayesi olmayan emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceği kararlılığına dayanarak, taşeron şirketlerde çalışmakta iken sürekli işçi kadrosuna geçen çalışanlar ile halen KİT’lerde çalışıp da kadro alamayan çalışanların enflasyon karşısında korunmasını taleplerimizi yineliyoruz.”
2018 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan düzenlemelere ilişkin bilgiler veren Mehmet YETİM, “2018 ve 2019 yılında yapılan zamlar ile kamu çalışanları enflasyon karşısında korunmuştur. Bu nedenle, biz de Hizmet-İş olarak, işçilerin ücret ve sosyal haklarında artan enflasyon karşısında yüzde 20,30 oranında artış/zam yapılmasını talep ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Hizmet-İş Sendikası’ndan Zam Talebi Hizmet-İş Sendikası’ndan Zam Talebi

Önceki İçerikCHP’de Hatay Adayları Yine Başka Tarihe Kaldı
Sonraki İçerikTeknoversite, Teknosa Ve Habitat Derneği İşbirliği İle Kadınlar, “Teknolojiyi” İste’de Öğreniyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.