Meteoroloji’den Yağmur ve Fırtına Uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak ülkemizi etkilemesi beklenen derin alçak basınç merkeziyle birlikte rüzgarın;

03.01.2019 Perşembe: Ülkemizin güney ve batı kesimleri ile zamanla iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmurla başlayacak yağışların, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar, akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısında kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli sağanak, akşam saatlerinden sonra Marmara’nın batısında yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Ege’de zamanla Marmara, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Akdeniz’de Perşembe günü akşam saatleriyle Cuma öğle saatleri arasında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (60-90, Toroslarda yer yer 100 km/saat üzeri),

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji’den Yağmur ve Fırtına Uyarısı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.