2. Kitap Şöleni’nin Resmi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

İSTE’de ikincisi yapılan ‘Kitap Şöleni’nin resmi açılışı için düzenlenen törene, kitap tutkunları büyük ilgi gösterdi. Törende yaptığı konuşmada, ilk günden itibaren kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiklerini belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bu büyük şölene katılan ve katkı veren herkese teşekkür ederek; “Kitaplar insanların hayatındaki en iyi arkadaşlardır. Kitap okumak zihinleri geliştirir. Kitap okuyan zihinler ülkeyi geliştirir. Okuduklarımızı anlar, anladıklarımızı da uygulayabilirsek daha müreffeh bir ülke haline gelebiliriz” şeklinde konuştu. Kurdele kesimi sonrasında, 2. İskenderun Kitap Şöleni’ndeki stantları ve yazarları ziyaret eden konuklar, İSTE Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi’ni ziyaret ettikten sonra İSTE Merkez Kütüphanesi’ne geçerek Sesli Kitap Okuma Programı’na katıldılar. Raflardan rastgele seçilen kitaplardan, rastgele seçilen sayfalar okundu. Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” ve Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın “Ölüler Yaşıyor mu?” kitaplarından pasajlar okundu. Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli ise İsmet Özel’in “Amentü” şiirini seslendirdi. Zaman zaman okudukları pasajları yorumlayan ve günümüzdeki gelişmelerle kıyaslayan konuklar, hoş bir kültür sohbeti yapma fırsatı buldular. Renkli sohbetlere sahne olan açılışa ve kitap okuma seansına katılan konuklar, zihinleri dinlendiren programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

2. Kitap Şöleni’nin Resmi Açılış Töreni Gerçekleştirildi 2. Kitap Şöleni’nin Resmi Açılış Töreni Gerçekleştirildi 2. Kitap Şöleni’nin Resmi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Önceki İçerikİSTE Kampüsü ‘Yeşil Islah Teknolojisi’ ile tasarlanıyor
Sonraki İçerikYeni Yıl Öncesi Denetimler Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.