“Genç Çok İş Yok “ Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleşti

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde finanse edilen ve Arsuz Kaymakamlığına bağlı olarak faaliyet gösteren “Genç Çok İş Yok “ projesinin kapanış toplantısı düzenlendi.

Arsuz Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya Arsuz Kaymakamı Musa SARI, , Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ,Kurum Müdürleri , Şube Müdürleri, Arsuz Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin YANGIN, , Proje Koordinatörleri Kübra YILDIZ ve Nilgün SAVAŞ, Kurs Eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.

Proje Koordinatörlerinden Nilgün SAVAŞ; Proje kapsamında 12 ay boyunca yapılan çalışmalardan slaytlar eşliğinde, projenin başlangıç aşamasından itibaren resmi açılış töreni, proje kapsamında verilen Aşçılık ,Hijyenik Gıda Ürünleri, Turizm Rehberliği kursları ve süreç içersinde yapılan etkinliklerden bahsetti. Aynı zamanda projemiz kapsamında gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinden, ücretsiz olarak proje kapsamında kursiyerlere yönelik organize edilen geziler ve piknik etkinliğinden, kursiyerlere verilen girişimcilik ve iletişim gibi konularda bilgilendirme seminerinden bilgiler sundu.

Proje koordinatörlerinden Kübra YILDIZ ; Genç Çok İş yok projesi kapsamında sadece beceri kazandırma alanında değil aynı zamanda kursiyerlerin özgüven, iletişim,sosyal uyum ve girişimcilik becerileri gibi niteliklerini de arttırmış olduklarından bahsetti.12 aylık süre boyunca kursiyerlere sadece eğitim vermekle sınırlı kalmadık, yeri geldi psikolojik destek vermeye çalıştık, yeri geldi arkadaşlık ettik, yeri geldi aile olduk dedi.

Kursiyerler adına konuşan Yeşim MADENSEVER ; Kaymakamlığımız bünyesinde açılan uygulamalı girişimcilik kursuna katılarak aldığı belge ile kendisine iş yeri açan Yeşim Madensever yapılan SODES projesi ile de Hijyenik Gıda Ürünleri alanında da mesleki beceri kazanmış,İşletmesinin daha verimli hale gelmesi için eksiklerini tamamlamış olduğunu ifade etti. Katıldığı bu proje ile boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiklerini, kurslar sayesinde çok şeyler öğrendiklerini, kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını, proje sayesinde güzel bir gezi yaptıklarını, çok güzel dostlukların oluştuğunu ifade ederek; emeği geçen Kaymakamımız Sayın Musa SARI’ya, proje koordinatörlerimize, eğitim hocalarımıza ve emeği geçenlere, kursiyerler adına çok teşekkür etti.

“Genç Çok İş Yok “ Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleşti “Genç Çok İş Yok “ Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleşti “Genç Çok İş Yok “ Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleşti

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.