Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu; HATSU Belen’i cezalandırıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, geçtiğimiz günlerde İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediyesinin Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Meclis toplantısına alınan kararların yanında Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun HATSU’nun Belen’de alt yapı konusunda bir türlü sonuca ulaşmayan ve artık yılan hikâyesine dönen hizmetleri üzerine yaptığı konuşma damgasını vurdu.
Meclis Toplantısına damga vuran Adnan Vurucu haklı isyanında şu ifadelere yer verdi;
Sayın üyeler, en son Mayıs ayında gerçekleşen Meclis toplantısında dile getirdiğim sorun ve sıkıntıları hepiniz hatırlıyorsunuzdur. Ağustos ayında tüm Belen’in içme suyu şebekesinin biteceği söylendi ancak değil Ağustos, Eylül, Ekim hatta Kasım bile bitti ama gelin görün ki sadece 130 km’ lik alanı kapsayan, toplamda 8 mahallelik bölgenin maalesef ki 3 mahallesi hala bitirilememiş durumda. Ağustos ayında tedbir alınıp bitirilecek olan içme suyu tesisatının hala bitirilememiş olması HATSU için büyük bir başarısızlıktır! 4 yılı aşkın süredir devam eden bir çalışma var ve hala üç mahallemizde insanlarımız sıkıntılar içinde hem de günümüz Türkiye’sine yakışmayacak bir biçimde yaşamaya çalışıyorlar. Bu işin birde ihale kısmı var ki başta 20 aylık bir ihaleydi yani bir buçuk yılda tamamlanması gerekecekti. Ancak üzerinden iki buçuk yıl geçmesine rağmen hala Belen’in mahallelerinde içme suyu hattı yok. Ne acı ki Belen gibi içme suyu şebekesinin çok kolay döşenebileceği bir ilçede bu tür sıkıntılar yaşanıyor ve buna bağlı olarak Belenli vatandaşlarımız isyan içindeler. Burada dile getirdiğim cümleler aslında onların cümleleri ve şikâyetleridir. Tüm bunlara ek olarak bu üç mahalle olarak bahsettiğim yerlerde Belen’in tam da merkezini oluşturan Bakras, Cumhuriyet ve Muhlisali Mahalleri bağlantı bekliyor. Ağustos ayında hava şartları müsaitken yapılması gereken yerleri şu saatten sonra yapmayı da düşünmüyorsunuz umarım? Bu saatten sonrası gelinen rezelet durumu daha da büyütmekten başka bir işe yaramayacaktır. Zaten şimdiye kadar bitirilmemiş olması büyük bir hataydı.
Bir önemli soruna daha değinmek istiyorum ki ihalenin şartları arasında müteahhit firmanın buraları bitirmesi gerektiği yazılı ama ne hikmetse Sarımazı Mahallesindeki vatandaşlardan asfalt parası adı altında kiminde 250 tl, kiminden 150 tl kiminden de 400 tl gibi paralar alınmış. Şahsım daire başkanını arayarak bunun nedenini sorduğumda aldığım cevap ise bu müteahhit ile bu şekilde anlaşıp işi böyle yürüttüklerine dairdir. Soruyorum sizlere o ihalede böyle bir madde var mı? Benim vatandaşımdan para almaya sizin hakkınız var mı? Kimseden bu şekilde para alıp dayatma yapmaya hakkınız yok, kaldı ki böyle bir durumda suç işlemiş oluyorsunuz. Ben böyle bir ihaleyi kabul etmiyorum. 130 km’lik bir alanı 4 yılda yapamazken neyin hesabını yapıp nasıl hizmet verdiğinizi düşünüyorsunuz? İfadelerini kullandı.
Konuşmasının devamını görsellerle destekleyen Adnan Vurucu bitirildiği söylenen su deposunun hala inşaat halinde olduğunu gösteren fotoğrafları tüm meclis üyelerine gösterdi. Ardından yine Belen’e döşenen su borularının derinliğinin bir buçuk parke boyunda olduğunu gösterdiği fotoğraflar üzerine şu cümleleri kullandı; Bakınız boruların yer altına yerleştirilirken bir şekli vardır ama gelin görün ki Belen’de tüm boruların tesisatı nereyse gelişi güzel döşenmiş. Yepyeni asfaltların hepsi paramparça, neden? Derinliğini bu şekilde az yapıp başına da bir yetkilinizi koymazsanız, akıbetinde bundan farklı olmasını bekleyemeyiz. Lütfen kimse Belen’e hizmet yapıyoruz demesin, çünkü yaptığınız bu milletin parasını çarçur etmekten başka bir şey değildir. Sizin bitti dediğiniz yerlerde sadece derelere yapılan kanalizasyonlardır. Belen gibi tarihi bir ilçe bu şekilde çamurlara teslim edilmeyi hiç hak etmiyor. Yani HATSU Belen’de sınıfta kalmaya devam ediyor, ne yazık.” İfadelerini kullanarak ilçesinin sorunlarını dile getirdi.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu; HATSU Belen’i cezalandırıyor Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu; HATSU Belen’i cezalandırıyor

Önceki İçerik“Genç Çok İş Yok “ Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleşti
Sonraki İçerikArsuz’da İlk “Tarım Çalıştayı” Gerçekleşti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.