İSTE’de “Akademik İntihalleri Engelleme” konulu Eğitim Semineri düzenlendi

Seminer, Turnitin (https://www.turnitin.com/tr) Türkiye Temsilcisi Tecknowledge Eğitim Danışmanı Serdinç Kaya tarafından verildi. Seminere İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci ile çok sayıda araştırmacı ve öğrenci katıldı.

Eğitim seminerinde konuşan Turnitin Uzmanı Serdinç Kaya, sisteme yüklenen tezlerin çok geniş bir veri havuzundaki kaynaklarla otomatik olarak karşılaştırıldığını; alıntılar, benzerlikler ve usulsüz kaynak kullanımlarının tespit edilerek bir benzerlik raporu oluşturulduğunu belirtti. Serdinç Kaya, Turnitin ile araştırmacıların veri havuzunda yer alan internette arşivlenmiş veya güncel web sayfaları ile bilimsel elektronik veri tabanlarında yer alan dergi, makale ve elektronik kitaplar ile karşılaştırma yapabildiklerini söyledi. Seminerin sonunda İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci tarafından Eğitmen Serdinç Kaya’ya teşekkür plaketi takdim edildi.

Turnitin programı ile; orijinal olmayan içerikler tespit edilerek olası akademik ihlaller önlenebiliyor, böylelikle kurum itibarı korunarak akademik dürüstlük kültürü güvenle korunuyor. Ayrıca, Turnitin programının kullanımıyla, öğrenciler eleştirel ve özgün bir biçimde düşünmeye ve yazdıklarını sahiplenmeye teşvik ediliyor.

İSTE’de “Akademik İntihalleri Engelleme” konulu Eğitim Semineri düzenlendi İSTE’de “Akademik İntihalleri Engelleme” konulu Eğitim Semineri düzenlendi

Önceki İçerik84 Yaşında Bypass Oldu
Sonraki İçerikSağlık İçin Pedal Çevirdiler
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.