İTSO Heyeti 11. Hatay İnsan Kaynakları ve İl İstihdam Fuarına katıldı

Hatay Valiliği himayelerinde, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliğinde organize edilen 11. Hatay İnsan Kaynakları ve İl İstihdam Fuarı etkinliğine İTSO heyeti de katıldı.

11. Hatay İnsan Kaynakları ve İl İstihdam Fuarında, İskenderunlu firmalar da stant açtılar. Bölgemizde faaliyet gösteren Assan, İsdemir Fabrikaları ve Liman işletmelerinin yanı sıra Şampiyon Filtre, Fil Filtre, Asaş Filtre, Haz Metal Sanayi, Petek Pastanesi ve diğer firmalarında stantları fuarda yoğun ilgi gördü.

11.Hatay İnsan Kaynakları ve İl İstihdam fuarı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk konferans salonunda gerçekleşti. Etkinliğe, Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Atakaş Şirketler Grubu Yönetim kurulu Başkanı Recep Atakaş
İTSO yönetim kurulu üyesi Selma Yılmaz, İTSO Meclis üyeleri, protokol üyelerinin yanı sıra daire müdürleri ve STK Temsilcileri de katılım gösterdiler.

Hatay çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel konuşmasında; “ 2018 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda 2.709 işyeri ziyareti yapılmış, 5.653 kişi işe yerleştirilmiştir. 823 işbaşı eğitim programından, 2.177 kişi yararlandırılmıştır. Çeşitli kamu kurum kuruluşları ile birlikte düzenlenen 57 mesleki eğitim kursunda, 1.079 kişinin meslek edinmesi sağlanmıştır. 604 genç girişimciye, girişimcilik eğitimi verilmiştir. İş ve meslek danışmanlığı kapsamında 75.579 bireysel, 22.914 grup görüşmesi olmak üzere, toplam 98.423 kişi ile yüz yüze görüşme sağlanmıştır. 2018 yılında kamu kurum ve kuruluşlarında, toplum yararına programları ile 5.634 kişi istihdam edilerek kamu kurumlarının personeli ihtiyaçlarını önemli katkı sağlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu Milli İstihdam Seferberliği ve 100 Günlük İstihdam Eylem Planları çerçevesinde üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirme konusunda azim ve gayret içerisindeyiz. Bize bu konuda desteklerinden dolayı başta Sayın Valimiz Erdal Ata ve işveren kurumlarımıza teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

Hatay Valisi Erdal Ata da konuşma yaparak; ”Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sorunlarından birisinin işsizlik olduğunu hepimiz biliyoruz. Her gün Valiliğimize başvurular geliyor. Hepsinin istekleri kalıcı bir iş bulmak. Dolayısıyla bu fuarımızda iş arayan gençlerimizi, işçi arayan yatırımcılar ile buluşturmak açısından verimli olacağını düşünüyorum. İŞKUR’dan Daire Başkanı arkadaşımızın da belirttiği gibi her yıl ortalama 750.000 kişiye iş bulunuyor ama Türkiye ortalamasına baktığımızda daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Bugün ilimizde İŞKUR’a kayıtlı yaklaşık 70.000 işsiz var. Ama bu rakamın 50.000 olduğunu düşünüyoruz. Bu seneki hedefimiz 10.000 kişi işe yerleştirmek olsa bile yaklaşık 40.000 kişi bir dahaki seneye işsiz olarak devredecek. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte özel sektörün yapacağı yatırımların teşvik edilmesi gerekiyor. İlimize yatırım yapmak isteyen birçok sanayicimiz var. Ancak onların yatırım yapabilecekleri kadar uygun Sanayi arazisi de yok. Onun da farkındayız. Bu nedenle biz Valilik olarak dün temelini atmış olduğumuz Erzin OSB’nin kısa sürede tamamlanmasını temenni ediyoruz. Burası bittiği takdirde tahmini 15.000 insanımıza istihdam sağlanmış olacak. Diğer taraftan önemli bir sanayi bölgesi olan Hassa OSB’nin imar planları bitme aşamasına geldi. Yaklaşık 13 Milyon m2, ama genişleme alanlarıyla yaklaşık 50. Milyon m2’ye çıkacak. Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olacak. Ayrıca Hassa- Dörtyol tüneli tamamlandığında eminim ki çok önemli yatırımcılar burada yer talebinde bulunarak yatırımlarını bu bölgeye yapacaklar..” dedi

Açılış konuşmalarının ardından Recep Atakaş’a MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya tarafından Fahri Doktora Beratı verilerek cübbe giydirildi.

Kürsüye gelen Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş; 11.’si düzenlenen İstihdam ve Kariyer günlerinin düzenlenmesinde, başta Sayın Valimiz Erdal Ata’ya ve bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından bana tevdi edilen Fahri Doktora unvanından dolayı şuan çok heyecanlıyım, çok mutluyum, çok gururluyum“ şeklinde başladığı konuşmasında iş ve eğitim hayatında kazandığı tecrübeleri paylaştı.

Konuşmaların ve Fahri Doktora tevdi töreninin ardından Vali Erdal Ata ve protokol üyeleri hep birlikte stantları da gezme ve inceleme imkanı buldular.

İTSO Heyeti 11. Hatay İnsan Kaynakları ve İl İstihdam Fuarına katıldı İTSO Heyeti 11. Hatay İnsan Kaynakları ve İl İstihdam Fuarına katıldı İTSO Heyeti 11. Hatay İnsan Kaynakları ve İl İstihdam Fuarına katıldı İTSO Heyeti 11. Hatay İnsan Kaynakları ve İl İstihdam Fuarına katıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.