Ekonomi Uzmanı Dr. Şeref Oğuz İste’te

Bu yıl ilk defa öğrenci alarak eğitim-öğretime başlayan İSTE İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi Bölümü’nün ilk konuğu, ekonomi doktorasına da sahip olan Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz oluyor. “Gelin, Yetenekli İnsanlarımızdan Kurtulalım!”gibi dikkat çekici bir konu üzerineİSTE’de bir konferans verecek olanDr. Şeref OĞUZ, yılların tecrübe ve birikimini dinleyicilerle paylaşacak. Konferans, 6 Kasım 2018 Salı günü, Saat 11.00’da;İSTE, Merkez Kampüs, Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Dr. Şeref Oğuz kimdir?

1955 yılında Bayburt’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı fakültede İstatistik ve Sosyal Siyaset disiplinlerinde yüksek lisans ve ekonomi alanında doktora derecesi aldı. Doktora sonrası Londra Üniversitesi’nde “Sufficent Knowledge” konusunda araştırmalar yaptı. Doktora eğitiminden sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde 6 ay süre ile öğretim üyesi olarak çalışan Dr. Şeref Oğuz, Tercüman Gazetesi Ekonomi Yönetmenliği görevi ile meslek hayatına geri döndü.Sırasıyla, Günaydın Gazetesi Bölge Gazeteleri Yayın Sorumluluğu, Meydan Gazetesi Ekonomi Yönetmenliği, Milliyet Gazetesi Ekonomi Yönetmenliği ve Kanal 6 ve Yeni Yüzyıl tepe yöneticiliği görevlerinde bulundu. 16 yıldan buyana bilgi ekonomisi, yeni ekonomi ve değişim yönetimi üzerine araştırmalar yapan Dr. Şeref Oğuz, “Internet Society: internetsociety.org/)kurucularındandır. “Internet’te ilk büyük Türk gazetesi Milliyet.com” projesini yönetti.1996 Haziran’da dünyanın ilk sanal mitingini gerçekleştirdi. Son 2 yıldır bilgisayar destekli eğitim için geliştirdiği “Her Okula Internet” projesine yoğunlaştı.Bedensiz özgürlük ve sanal kültür üzerine çok sayıda makale, yazı ve söyleşisi bulunan Dr. Şeref Oğuz, 1996’dan bu yana Anadolu’da KOBİ’lere yönelik “Yeni Ekonomi” Konferansları vermektedir.1999 yılında Koç Holding “Yeni Ekonomi” danışmanlığı görevine getirilen Dr. Şeref Oğuz, Sabah Gazetesi’nde köşe yazıları da yazmaktadır.Dr. Şeref Oğuz, Ulusal Rekabet Araştırmaları Kurumu, Türkiye Zekâ Vakfı Yönetim Kurulu, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu, Internet Kurulu üyesi ve Meclis Bilgi Grubu parlamento dışı üyesidir.Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ekonomi Uzmanı Dr. Şeref Oğuz İste’te

Önceki İçerikYanlış Masaj, Felç Olmanıza Neden Olabilir
Sonraki İçerikİskenderun’da Uyuşturucu Operasyonu Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.