MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’dan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a 4 maddelik soru önergesi verdi

MHP Hatay Milletvekili Lütfi KAŞIKÇI, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na 4 maddelik soru önergesi verdi.

KAŞIKÇI, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde , Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin 41 inci maddesinde “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmeyen ders kitapları ve okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz.” hükmünü hatırlatarak şunları söyledi:

“Ülkemizde ders kitapları 2003 yılından itibaren öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Bakanlığınız ders kitaplarını ücretsiz dağıtmasına rağmen, kitapların yetersizliği öne sürülerek öğrenciler kaynak kitap almaya zorlanmaktadır.”

Bu uygulamalardan dolayı öğrenci velilerinin ek maddi külfet nedeniyle sorunlar yaşadığını ifade ederek şöyle devam etti:
“İlgili mevzuat hükümlerine göre bakanlıkça öğretmen ve öğrencilere dağıtımı yapılan ders kitaplarının dışında diğer eğitim araçlarının velilere ve öğrencilere aldırılmaması ve ek maddi külfet oluşturulmaması gerekmektedir.”

MHP Hatay Milletvekili Lütfi KAŞIKÇI yaptığı bu açıklamalardan sonra, Bakan Ziya Selçuk Beye şu soruları yönetti ve cevap istedi:

1. Bakanlığınızca öğrencilere ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının yeterliliğini ölçmek için yaptığınız çalışmalar nelerdir? Çalışmalarınız neticesinde yetersiz görülen kitap olmuş mudur; olmuşsa bu kitaplar için yapılan çalışmalar nelerdir?

2. Gönderilen kitaplar içerikleri ve sağladıkları fayda bakımından yeterli ise, ailelere ek kaynak kitap aldırmayı önleyecek tedbirler nelerdir?

3. Bakanlığınızca okullara gönderilen ders kitapları hazırlanırken öğretmenlerimizin taleplerini de içeren uzman görüşlerin yer aldığı raporlar ilgili kurullarca dikkate alınıyor mu? Söz konusu raporlar hangi kuruluş / kurum tarafından hazırlanmaktadır?

4. Öğrencilerden alınması istenen ek yardımcı kaynak kitaplar faydaları bakımından tercih ediliyorsa, Bakanlığınızca bu kaynak kitapların gönderilen ders kitaplarının yerine ücretsiz olarak gönderilmesi için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’dan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a 4 maddelik soru önergesi verdi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.