‘İhmal Mi İstismar Mı?’ Konulu Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ihmal ve istismara yönelik bilinci arttırmak amacıyla 6 Ekim Cumartesi günü HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
‘Ruhsal ve Bedensel Yönleriyle Sağlıklı Spor’ sloganıyla gerçekleştirilen toplantıda, Psikolojik Danışman Mehmet Oral ve Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Serdar Kanuncu istismara ilişkin önemli bilgiler paylaştı.
İhmal ve istismarın risk faktörlerini katılımcılar ile paylaşan uzmanlar, ihmalin çocuk üzerindeki etkileri fiziksel, duygusal ve ekonomik istismarı hakkında bilgiler vererek, cinsel ihmal ve istismar ile cinsel istismara maruz kalan çocuklarda görülebilen belirtiler hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktardı.
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan uzmanlar son zamanlarda toplumun kanayan yarası haline gelen istismar hususunda farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çektiler.

‘İhmal Mi İstismar Mı?’ Konulu Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.