Başkan Culha, Yeniden Aday Adayı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bölgede faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Arsuz Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Eşi Selda Culha’nın yanı sıra, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin katıldığı kahvaltı programına basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Nazım Culha, 4.5 yıllık başkanlık sürecinde yapılan hizmetler ve etkinlikler hakkında bilgi verdikten sonra, basın mensuplarının en çok merak ettiği konuya açıklık getirerek, Arsuz Belediye Başkan Aday Adaylığını şu ifadeleri kullanarak açıkladı: “Ben demin ifade ettim ben kurucu belediye başkanıyım ve bu işe talip olurken çok zor bir görev üstlendiğimi biliyorum. Yani bir sitemim yok, bir şikâyetim yok. Çünkü bir kenti kuruyorsunuz, bir kenti oluşturuyorsunuz. 26 tane köy 8 tane belediye. Tabi bunu şehir yapacaksınız. Hakikaten çok nezih bir şehir. Bu kolay bir görev değildi. Biz bu görevi gönüllü bir şekilde aldık. Deminde ifade ettiğim gibi o duygu ve düşünce ile yürüyerek geldik buraya kadar. Tabi yaptığımız projeler var. Hali hazırda yürüyen projelerimiz var. Yapacağımız projelerimiz var. Ben bu anlamda misyonumu tamamladığımı düşünmüyorum. Ve bir sonraki döneme adayım.”
Başkan Culha, yapmış olduğu 4.5 yıllık hizmet ve etkinlik konuşmasının akabinde şu konulara da değindi: “Uzun bir süredir bu belediyemizin yapılanmasıyla ilgili, kentimizin şehirleşmesi modern bir kent olması, kendi dokusuna uygun gelişmesi açısından planlamaya geçtik. Yani kısacası 4.5 yıllık süremizin iki yılı buraya gitti diyebiliriz. Yani 2.5 yıldır biz uygulamanın içerisindeyiz. Bu süre içerisinde bizim ana hatlarıyla dikkat ettiğimiz, prensip olarak dikkat ettiğimiz kriterler var. Bunlar kentin huzuru kentin barışı ve kentin adaletidir. Bizim için en önemli kriterler bunlardır. Biz bir kenti yönetirken, o kentte yaşayan insanların huzur ve mutlu olmaları gerekir. Barış ve huzur içerisinde olmaları gerekir. Her şeyden evvel kendi belediyelerinde, bu kurumda hizmetleri rahat ve adaletli bir şekilde almaları gerekir. Biz bunları sağladığımıza inanıyoruz. Ve kurumumuz içerisinde vatandaşlarımızın herhangi birini aramadan, daha doğrusu başkana ulaşmadan ilgili birimlerden işleriyle alakalı rahatça ulaşılabilir durumda bir kurum sağladık. Ve kendi ilişlerini hiç kimseye ulaşmadan ilgili birimde çözüyorlar. Bu prensip itibarı ile bizim başta koyduğumuz ve uyguladığımız kurallar.
Bu kentin dokusuna uygun bir planlama yaptık. Biz başta söylediğimiz gibi ama hep beraber söylediğimiz gibi, ortak akılla arsuz kenti turizm ve tarım şehridir. Dolayısıyla yapılacak planlamada hem turizmi destekleyici projelerin olması gerekir hem de tarıma engel olmayacak, tarıma katkı sunacak projelerin olması gerekir. Ayrıca imar planlarıyla alakalı çalışmalarda da kentin kültürel ve tarihi dikkate alarak bu gelişmenin sağlanması lazım. Özellikle herkesin bildiği gibi arsuz ciddi geçmişi olan, tarihi olan bir kent. MÖ. 330 yılında kurulan bir kenttir. Ve bu kentin gerek ören anlamında tarihi yerleri gerekse bölgede yaşayan insanlarımızın halı hazırdaki bu böyledir, kendi kültürlerini koruyarak bu kenti bu şekilde planlamamız gerekiyordu. Biz buna da çok dikkat ettik ve bu bağlamda turizmin gelişmesi ve şu anda ilçemizde mevcut yetersiz sayıda, yetersiz derken sayı anlamında, tesislerin daha çoğaltılarak, daha organize edilmesi anlamında biz olanak sağladık. Ne yaptık turizmle alakalı? Turizm bölgelerinin imar planlarını hazırladık. Bizim bildiğiniz gibi ilçemizde üç tane turizm bölgemiz var. Biri akçalı bölgesi, biri gökmeydan, gözcüler bölgesi, biri de konacık bölgesi. Şu anda akçalı turizm bölgesi imar planı hazırlanmış, sanırım itirazlarla alakalı bir değerlendirme yapılıyor ve akçalı imar planı kapsamında, mülkiyeti hazineye ait çok sayıda turizmle alakalı yatırım ve yatırımcı bekliyor. Gerek turizm bölgelerimizde, gökmeydan, gözcüler bölgemizde 1/5000lık planları tamamlanmış. Tabi bu turizm bakanlığı tarafından yapılmaktadır Veya turizm bakanlığı müsaadesi ile yaptırılmaktadır. Üçüncü bölgemizde, konacık bölgemizde jeolojik etütler tamamlanmış, 1/5000’lik imar planı çalışmaları yapılmaktadır. Ama bir o kadar da önemli şey de bu gelen misafirimiz sadece 5 yıldızlı otellerde kalmayacak. Bu misafirimizin temiz bir denizde yüzmesi gerekiyor. Bu bölgenin gezebileceği yerler olması gerekir. Bizim arsuz tarihi özelliği ve yapısı itibarı ile böyle bölgelerimiz var. Biz bu bölgeleri gün yüzüne çıkarmak adına gerekli çalışmaları yaptık. Yanartaş Üçgüllük, kurt bağı mahallemizde, Hacı Ahmetli mahallemizde Seydi dediğimiz özellikle inanç turizmi niteliğinde çok önem arz eden bir bölgedir. Hüyük’te sıcak su ve şelale, Tatarlı ve konacıkta ğaynıl ğarap dediğimiz, tabi güzellik olarak inanılmaz bir güzelliğimiz var. Bunu öne çıkaracak etkinlikler yaptık,” dedi.

Başkan Culha, Yeniden Aday Adayı Başkan Culha, Yeniden Aday Adayı

Önceki İçerikArsuz Belediyesi’nden “Hayvan Hakları” Eğitimi
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesinde Halk Günleri Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.