İSTE’de Uzakyol Vardiya Zabitleri Seçildi

Türkiye’nin teknolojiye odaklanmış tek üniversitesi olan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), denizcilik alanında büyümeye devam ediyor. Nitekim Denizcilik Fakültesi bu yıl kontenjanlarının tamamını doldurarak 40 öğrenci daha aldı. 2018 YKS sonuçlarına göre İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nü kazanan öğrencilerin Beden Yeterlilik sınavı ve mülakat değerlendirmeleri de uzmanlar gözetiminde yapıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Danışmanı ve Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alpaslan Ateş ve diğer komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleşen Bedensel Yeterlilik Sınavı İskenderun Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Farklı kategorilerde değerlendirmeye alınan adaylar, denizcilik mesleğinin gerektirdiği fiziki gereksinim ve donanımları ölçecek dayanıklılık testlerine tabi tutuldular. Denizcilik eğitimine başlamak için gün sayan ‘Uzakyol Vardiya Zabiti’ adayları böylelikle ilk zorlu sınavlarını da vermiş oldular.

Aday öğrenciler, Bedensel Yeterlilik Sınavı’nın tamamlanmasının ardından, öğleden sonra İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi binasında mülakat programına alındılar.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, öğrenciler ve onlara refakat eden yakınlarına hitaben yaptığı konuşmada; “İSTE’yerek denizcilik mesleğini seçen ve bedensel yeterlilik sınavı ile mülakatını başarı ile geçerek denizciliğe ilk adımlarını atan zabitan adayları; çıkmış oldukları bu seferde, denizleriniz sakin, pruvanız neta, ufkunuz ve bahtınız açık olsun. Bu vesile ile, bugünkü sınavda görev alan fakülte personelimize, hocalarımıza ve Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Alpaslan Ateş’e emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

İSTE’de Uzakyol Vardiya Zabitleri Seçildi İSTE’de Uzakyol Vardiya Zabitleri Seçildi İSTE’de Uzakyol Vardiya Zabitleri Seçildi İSTE’de Uzakyol Vardiya Zabitleri Seçildi İSTE’de Uzakyol Vardiya Zabitleri Seçildi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.