Yenilikçi Anadolu Projesi 200 bin lira Hibe Veriyor

TOBB ETÜ TTO Girişimcilik Birim müdürü Şevket Özer Kürkçüoğlu tarafından ‘Bigg Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi bilgilendirme toplantısı İTSO’da yapıldı.

TÜBİTAK Üniversite mezunu iş kurmak isteyen girişimcilere Bigg Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi kapsamında 200 bin liraya kadar hibe ve destek veriyor.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında TOBB ETÜ TTO Girişimcilik Birim müdürü Şevket Özer Kürkçüoğlu tarafından ‘Bigg Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi bilgilendirme toplantısı yoğun ilgi gördü.
İTSO’da üyelere ve girişimcilere yönelik bilgilendirme toplantıları devam ediyor.
TOBB ETÜ TTO Girişimcilik Birim müdürü Şevket Özer Kürkçüoğlu Bireysel Genç Girişimcilik (BİGG) konusunda katılımcılara sine vizyon destekli bilgiler vererek, “Bireysel Genç Girişimcilik programı Yani (BİGG)TÜBİTAK’ın açmış olduğu 1 yıl içinde toplamda 2 dönem olarak gerçekleşen Tekno girişim sermayesi Desteği programı çağrısıdır. Üniversite mezunu iş kurmak isteyen girişimcileri kapsayan bu proje kapsamında; “Girişimcilerin fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetleri süresince desteklenmesi, nitelikli girişimciliğin özendirilmesi, Uluslararası rekabet gücü olan yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri gerçekleştirebilen başlangıç firmaların oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda 200 Bin TL,ye kadar girişimcilere geri ödemesiz hibe verilmektedir. Ekim döneminden itibaren bu miktarın çıkarılması düşünülmektedir” dedi.

İş kurmak isteyenlerine öncelikli kuracakları alanlara da değinen Kürkçüoğlu; “Burada amaç üniversite mezunlarımızı iş ve ticaret hayatına kazandırmak, yeni projelerle yeni kuracakları işlere destek oluyoruz. Bu kapsamda, Akıllı Ulaşım teknolojileri, Enerji ve temiz teknolojiler, İleri imalat ve nayi 4.0, İletişim ve sosyal dönüşüm, Sağlık teknolojileri, Sürdürülebilir tarım’ alanları konusunda tercih yapabilirler ve bu alanlarda proje üretebilirler” dedi.
TÜBİTAK’ın girişimcilerde aradığı özelliklere de değinen Kürkçüoğlu şu bilgileri verdi:
“İş bilginiz teknolojik bir yenilik içeriyor mu? Müşterinizin ihtiyaçlarını biliyor musunuz? Müşterinizi tanımladınız mı? Müşterilerinizin şu anda bu ihtiyaçları nasıl karşıladığını biliyor musunuz? Çevreniz dışında önerdiğiniz ürün veya hizmeti satın almayı düşünen en az bir kişi var mı? Piyasada sizinle doğrudan rekabet edebilecek aktörlerin kim olduğunu biliyor musunuz? Size rekabet avantajı sağlayacak çekirdek yetkilerinizi biliyor musunuz? Ekibiniz var mı? Üç yıl içinde iş fikrinizi hayata geçirdiğinizi ve gelirinizi kendi şirketinizden kazandığınızı hayal edebiliyor musunuz?
TOBB ETÜ TTO Girişimcilik Birim müdürü Şevket Özer Kürkçüoğlu, TÜBİTAK’ın Üniversite mezunu girişimcilere yönelik verilecek 200 Bin lira destek süresinin iş planlarına göre değişiklik gösterebileceğine dikkat çekerek, “Azami limit 18 ay ve tavsiye edilen proje süresi ise 12 ay olarak belirlendi” şeklinde konuştu.

Yenilikçi Anadolu Projesi 200 bin lira Hibe Veriyor Yenilikçi Anadolu Projesi 200 bin lira Hibe Veriyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.