İskenderun’da Kısa Film Festivali Düzenlendi

5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet kısa film festivali halk galası İskenderun anıt alanında gerçekleştirildi.
İskenderun Belediyesinin ev sahipliğinde, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile düzenlenen festivalde, Anadolu’dan dünyaya mal olmuş 7 Türk İslam büyüğünün öğretileri üzerine, savaşın mağdur çocuk ve kadınlarını konu alan 7 adet kısa filmin gösterimi yapıldı.
Anıt Alanı’nda düzenlenen galaya vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Galada ilk önce, savaş mağduru kadınları konu alan bir defile düzenlendi.
7 Türk İslam büyüğünün öğretileri üzerine, savaşın mağdur çocuk ve kadınlarını konu alan 7 kısa film sinevizyon ile gösterimi yapıldı.

İyiliğe sevk eden karakterlerin öğretileriyle, bu yıl savaşın mağdur kadınları ve çocukları konu aldıklarını belirten Festival Komite Başkanı Eda Sürmeli, “Amacımız bu filmler ile İskenderun, Bursa ve İstanbul gösterimlerimizi bitirdikten sonra dünya sinemasına açılmak. Filistin’in, Suriye’nin, Arakan’ın ve Bosna’nın, o acı ile yoğrulmuş toprakların bir nebze de olsa empatisini kurmak. Tüm insanlığı bu 7 kamil insanın öğretisinden hoşgörüye, iyiliğe ve sevgiye davet etmektir “dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise düzenlenen festivalde emeği geçenleri tebrik ederek,” Bu güzel anlamlı insan hikayelerini kaleme alanları tebrik ediyorum. Sanat yoluyla verilen bu mesajla dünyada birçok kişiye ulaşılacaktır. Bu kısa film festivalinin amacına çok yakışan birliğin, beraberliğin kardeşliğin şehri olan İskenderun’da düzenlenmesinin çok güzel bir duygu” diye konuştu.
Düzenlenen festivalin galasına CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İTSO Başkan Levent Hakkı Yılmaz, Festival Komite Başkanı Eda Sürmeli, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun’da katıldı.

Önceki İçerikİskenderun Belediye Meclisi 1 Gündem Maddesiyle Toplanıyor
Sonraki İçerikİskenderun’da Uyuşturucu Operasyonları Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.