Başkan Culha, “Sanata Ve Sanatçıya Sahip Çıkan, Saygı Duyan Saftayız”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İskender Sayek Kültür Evinde düzenlenen “Arsuz 3. Galeri Soyut Sanatçı Buluşmaları’na ”katıldı.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek ’in rahmetli eşi Dr. Füsun Sayek’i anmak amacıyla Arsuz’da bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Arsuz 3. Galeri Soyut Sanatçı Buluşmaları” etkinliğine katıldı. Dünyanın ve ülkenin dört bir yanından gelerek Arsuz’da buluşan sanatçılarla bir araya gelen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Sanata ve sanatçıya karşı olan değil, saygı duyan safta olduklarını söyledi.
İlçede bu tarz çalışmaların, etkinliklerin var olmasında mutluluk duyduklarını ifade eden Nazım Culha, “Bizler sanata karşı olan değil, sanata ve sanatçıya sahip çıkan, saygı duyan saftayız. Demek ki bizim ortak yönlerimiz çok. Birde ne derler bilirsiniz “benzer kuşlar beraber uçar” diye, bizler beraber uçuyoruz. Uluslararası alanda ün yapmış değerli sanatçılarımızı ağırlamaktan gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Arsuz’da yapılacak olan nitelikli sanatsal etkinliklerin, Arsuz’un sanat ve kültür dünyasına yeni bir ruh katacağına inanıyorum. Bundan sonra da bu tip etkinliklerin ilçemizde süreklilik arz edeceğini düşünüyorum,” ifadelerini kullandı. Fransa, Norveç gibi dünya ülkelerinden ve ülkemizin çeşitli illerinden gelen akademisyen sanatçıların yer aldığı sanat buluşması, 6 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

Başkan Culha, “Sanata Ve Sanatçıya Sahip Çıkan, Saygı Duyan Saftayız”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.