Belen Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı

Belen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 2017-2018 eğitim-öğretim dönemini kapsayan “Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergi” açılışı, Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayı’nda saat 10:00’da Kaymakam Abdulaziz AYDIN, Belediye Başkanı Adnan VURUCU ve Eşi Yüksel VURUCU, Siyasi Partilerin temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşların daire amirleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşların katıldığı törenle yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibi gösterisi ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını müteakip, protokol konuşmaları ile devam etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet AKÇA yaptığı açılış konuşmasında; 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında genel kurslar alanında 71 kursta 1187 kursiyere, 73 mesleki kursta ise 1227 kursiyere olmak üzere toplamda 2414 kursiyere hizmet verildiğini, yine bu yıl İş-Kur’la yapılan protokol çerçevesinde 9 ayrı yerde açılan kurslarda 182 kursiyerin katılım sağladığını, her geçen yıl daha fazlası diyerek tüm mahallelere ulaşmaya çalıştıklarını ve bu hizmetlerin gerçekleşmesinde yardım ve desteklerini esirgemeyen İlçe yöneticilerine, tüm personel ve kursiyerler adına ayrı ayrı teşekkürlerini ifade etti.

Belediye Başkanı Adnan VURUCU; Kadınlarımızın kabuklarına çekilmeden uğraş vererek neler yapabileceklerinin en güzel örneklerinden birini burada görebildiklerini, büyük sabır ve özveriyle hazırlanmış olan ürünleri gururla gezeceklerini ifade ederek, emeklerinden dolayı kursiyerlere ve öğretmenlere teşekkür etti.

Kaymakam Abdulaziz AYDIN; Her sene ayrı bir coşku ve heyecanla yapılan, artan katılımı ile göz dolduran ve bir yıl boyunca annelerimizin, ablalarımızın, kardeşlerimizin el emekleri göz nuru eserlerinin sergileneceği açılışa hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, başta yeni Halk Eğitim binası olmak üzere birçok yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Sayın Bakanlarımıza, Bölge Milletvekillerimize ve Belediye Başkanı Vurucu’ya teşekkürlerini ileterek, serginin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen, idareci ve kursiyerleri tebrik etti.

Konuşmaların tamamlanması sonrasında Kaymakam AYDIN, Belediye Başkanı Adnan VURUCU ile birlikte kurdele kesimi ile sergi açılışını yaptı. Sergi stantlarını tek tek gezerek, kurs öğreticilerinden üretilen ürünler hakkında bilgi aldı. Tören yapılan defile ve ikramlar ile sona erdi.

Belen Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı Belen Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı Belen Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı Belen Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı

Önceki İçerikErasmus+ Projesi ile Kültür Köprüsü Kuruldu
Sonraki İçerikHatay’ın Muharrem İnce’si Kırmızıoğlu İlçe İlçe Geziyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.