Doktor Riyat Kırmızıoğlu; Eğitim ve Sağlıkta Reform Yapacağız

“Söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz var” diyerek Hatay’da gönül köprüsünü güçlendirmeye devam eden Doktor Riyat Kırmızıoğlu; Eğitim ve Sağlıkta Reform Yapacağız..

CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, yoğun seçim çalışmalarına sivil toplum kuruluşları, odalar ve esnaf ziyaretleriyle devam etti.
İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nda Başkan Şefik Uyar ve yönetim kurulu ile bursiyer öğrenciler, Kahveciler Odası Başkanı Orhan Gezgin, Otogar Dernek Başkanı Züher Yazar’la esnaf ziyareti, HBB Zabıta birimi, Kunduracılar Odası, Eczane Teknisyenleri Odası Başkanı Cemal Çelik ve eczane teknisyenlerini ziyaret ederek yoğun programını sürdüren Doktor Riyat Kırmızıoğlu, gittiği heryerde gönül köprüsü kurmaya, CHP iktidarında yapılacak reformları anlatmaya devam ediyor.

Beraberinde CHP Hatay Milletvekili Adayı Avukat Suzan Şahin, CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ile birlikte ziyaret ettiği İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nda eğitim gönüllüleri ve bursiyer öğrencilerle sohbet eden Doktor Riyat Kırmızıoğlu, 16 yılda 14 kez değişen eğitim sisteminin standart hale geleceğini belirterek, CHP iktidarında eğitim sisteminin nasıl olacağını da ayrıntılarıyla aktardı.

İş Garantili, Parasız, Nitelikli Eğitim

CHP Hatay Millletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu İGEV’de şöyle konuştu; İktidarı boyunca eğitim politikalarını sürekli değiştiren AKP, en değerli varlığımız olan çocuklarımızı deneme tahtasına çevirmiştir. Cumhuriyetin kurduğu eğitim kurumlarının içini boşaltmıştır. Dar gelirli ailelerin çocuklarının nitelikli eğitim olanaklarını ellerinden almıştır. Eğitimin niteliğindeki düşüş, öğrencilerin ve velilerin daha iyi bir gelecek hayallerini boşa çıkarmıştır. Aileler ve gençler için bu durum, büyük bir umutsuzluğa sebep olmaktadır. İyi ve kaliteli eğitim, yüksek gelirli dar bir azınlığın ayrıcalığı haline gelmiştir. Parasız ve nitelikli okulların oranı azalırken, velilerin gereksinim duymadığı okulların sayıları hızla artırılmaktadır. Devlet yurtlarının sayısının yetersiz ve kalitelerinin düşük olması nedeniyle, ailelerin eğitim harcamaları artmaktadır. Ekonomik sı- kıntı içindeki aileler, çocuklarını tarikat yurtlarına göndermek zorunda kalmaktadır. AKP politikalarının sonucunda öğrencilerimizin başarı düzeyi gerilemiş, uluslararası testlerdeki performansları düşmüştür.”
Sağlıkta Reformu İle İyileşeceğiz !
İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği’ni ziyaretinde sıcak ve samimi sohbet arasında cep telefonuyla özçekim yapan Doktor Riyat Kırmızıoğlu, Eczane teknisyenlerini yakından ilgilendiren sağlık politikaları ve nöbetçi eczanelerin güvenliği ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.
Kırmızıoğlu konuşmasında şöyle dedi; “Nöbetçi eczanelerin güvenliğini sağlayacağız. Yeni ve modern devlet hastanelerini planlı bir şekilde, devlet eliyle yapacağız. Her bölgeye, nüfus yoğunluğuna ve ihtiyaca göre tam donanımlı uzmanlaşmış sağlık merkezleri ve branş hastaneleri kuracağız. Hasta yataklarının tamamını birinci sınıf hasta yatağına yükselteceğiz. Eşdeğer ilaç uygulamasından doğan mağduriyetleri gidereceğiz. Kanser ilaçları başta olmak üzere, ilaca erişimin önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Yaygın kullanılmayan ilaçları tek elden ithal ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Yerli ilaç endüstrisini teşvik edeceğiz. İlaç ve aşı konusunda dışa bağımlılığı kademeli şekilde azaltacağız.”

Doktor Riyat Kırmızıoğlu; Eğitim ve Sağlıkta Reform Yapacağız Doktor Riyat Kırmızıoğlu; Eğitim ve Sağlıkta Reform Yapacağız Doktor Riyat Kırmızıoğlu; Eğitim ve Sağlıkta Reform Yapacağız Doktor Riyat Kırmızıoğlu; Eğitim ve Sağlıkta Reform Yapacağız Doktor Riyat Kırmızıoğlu; Eğitim ve Sağlıkta Reform Yapacağız Doktor Riyat Kırmızıoğlu; Eğitim ve Sağlıkta Reform Yapacağız Doktor Riyat Kırmızıoğlu; Eğitim ve Sağlıkta Reform Yapacağız Doktor Riyat Kırmızıoğlu; Eğitim ve Sağlıkta Reform Yapacağız

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.