Gümrük Müşavirleri Derneği ve Limakport yetkililerinden İTSO’ya ziyaret

Gümrük Müşavirleri Derneği İskenderun Temsilcisi Şenol Akyıldız, Limakport Kurumsal İlişkiler müdürü Abdullah Karaturna ve Limakport Gümrük şefi Kahraman Yeniçeri, İTSO’ya nezaket ziyaretinde bulundular.
Ziyarette ağırlıklı olarak elektronik ortamda beyanname ve gümrük işlemleri ile ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.
Gümrük Müşavirleri Derneği İskenderun Temsilcisi Şenol Akyıldız, İskenderun’da gümrükleme konusunda en büyük ihtiyacın Gümrük Kimya laboratuvarı olduğunu belirterek, “Tarım İl Müdürlüğünün Antakya da olması, Kimya laboratuvarının Mersin’de olması Bölge Müdürlüğünün İskenderun’da olması, firmalarımız açısında hem zaman kaybı hem de maliyet oluşturmaktadır. Antakya Mustafa Kemal Üniversitesinde Kimyasal laboratuvarın olmasına rağmen, bu hizmetlerin İskenderun’da olması lazım. Bu konuda gerekli girişimlerin yapılması lazım. İskenderun’a kurulacak bir Kimyasal laboratuvarın yurt dışına ithalat ihracat yapan firmalarımızın işlerini kolaylaştıracağı gibi, bölgemiz ekonomisi için de son derece faydalı olacağı kanısındayız. Bu konuda çalışmalar yapılması gerekir. Bunun yanında ” dedi.
Ziyarette Limakport Kurumsal İlişkiler müdürü Abdullah Karaturna ve Limakport Gümrük şefi Kahraman Yeniçeri de Limanın çalışmaları ve gümrük işlemleri ile ilgili bilgiler verdiler.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İskenderun’dan ithalat ihracat yapan firmalara her türlü yardımcı olmaya çalıyoruz. Elektronik ortamda beyanname verilmesi ile ilgili de firmalarımıza yardımcı oluyoruz. Bölgemizde önemli eksikliği hissedilen ve firmaların Mersin’e gitmek zorunda kaldıkları Kimya Labaratuvarının şehrimizde kurulması için İTSO olarak en yetkili birimlerle görüşeceğiz ve bu konunun takipçisi olacağız. Firmalarımızın zaman kaybı ve maliyet teşkil eden bu konu bölgemiz için gerçekten çok önem arz etmektedir” dedi.
Gümrük Müşavirleri Derneği İskenderun Temsilcisi Şenol Akyıldız, elektronik ortamda beyanname ve gümrük işlemleri ile ilgili sanayici iş adamları ve firmaları daha detaylı bilgilendirmek istediklerini ve bu konu ile ilgili İTSO’da bir toplantı yapabileceklerini de sözlerine ekledi.
Gümrük Müşavirleri Derneği İskenderun Temsilcisi Şenol Akyıldız, Limakport Kurumsal İlişkiler müdürü Abdullah Karaturna ve Limakport Gümrük şefi Kahraman Yeniçeri’nin ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Gassan Kuran, Müfit Tennioğlu ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez de yer aldılar.

Gümrük Müşavirleri Derneği ve Limakport  yetkililerinden  İTSO’ya ziyaret

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.