Nereden geldik Nereye Gidiyoruz

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İle Altınbaş Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen toplantıda Altınbaş Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Emre Alkin tarafından ‘Nereden geldik Nereye Gidiyoruz’ konulu sunumu yoğun ilgi gördü.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, üyelerine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantıları aralıksız devam ediyor.
İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ün de katıldığı bilgilendirme toplantısında, ülke ve bölgemizdeki son ekonomik gelişmeler hakkında İTSO üyelerine bilgiler verildi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz Sunum öncesi konu ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Değerli misafirlerimiz, dünyanın çok büyük bir değişim ve dönüşüm süreci içerisinde bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Siyasetten ekonomiye, devlet yönetiminden şirket yönetimine kadar birçok şey yeniden şekilleniyor. Özellikle bilim ve teknoloji alanlarında oldukça hızlı değişimler yaşanıyor. Yapay zekanın yaşamın her alanına entegrasyonu, Endüstri 4.0 uygulamalarının yaygınlaşması, genetik bilimindeki ilerlemeler ve daha birçok alandaki gelişmeler, hayatımızı her geçen gün daha fazla etkiliyor. Bu çağda, geleceğin güçlü Türkiye’sini oluşturmanın en büyük şartı ise ekonomik olarak güçlenmekten geçiyor. Ülkemizin mevcut ekonomik yapısının olumlu ve olumsuz özellikleri olduğunu biliyoruz. Örneğin ülke olarak 2018 yılının ilk çeyreğinde yaklaşık 41 milyar dolar olarak gerçekleştirmiş olduğumuz ihracat tutarı, 2017 yılının aynı döneminde gerçekleştirilmiş olan 37 milyar dolarlık ihracat tutarına göre, % 10,8’lik bir büyüme kaydetmiştir. 2018 yılının ilk üç ayında yapılan 62 milyar dolarlık ithalat ise, 2017 yılının aynı dönemine göre yaklaşık %24 oranında artmıştır. Ancak bu umut verici gelişmeler, doların yükselişinin piyasalarda tedirginliğe yol açtığı gerçeğini de, ne yazık ki değiştirmiyor. Türk Lirası’nın Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesi, birçok açıdan kayıplara ve gerilemelere sebep oluyor. Bu noktada, iş dünyasının temsilcileri olarak ülkemizin yeni bir ekonomik kalkınma modeline ihtiyaç duyduğuna inanıyoruz. Küreselleşen dünyada, çağın gerektirdiği şekilde sanayimizin dijitalleşmesi ve bu sürecin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Prof.Dr. Emre Alkin, yaptığı açıklamasında; “Teknolojinin hızla geliştiği ve artık elektronik ortamda ticaretlerin yapıldığı, Endüstri 4.0’dan sonra Endüstri 5.0’ın konuşulduğu günümüzde Fiyat, üretim ve dolaşım alanı arasındaki çelişkide kim daha güçlü ise onun yönlendirmesi ile fiyatlar oluşmaktadır. Teknoloji üretimi ve teknoloji yatırımında atılım ve cesaret çok önem arz etmektedir. Günümüzde artık yatırım ve istihdamdan ziyade dünyada çok büyük gelirler elde eden ve bu gelirlerini teknoloji sayesinde kuran firmalar dünya piyasalarında söz sahibi olmuşlardır. Buna örnek verecek olursak, dünyanın en önemli kaynağı artık petrol değil veri tabanı (Data) olmuştur. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde 5 risk beklenmektedir. Bunlar Nükleer savaş, Doğa olayları, Doğal afetler, su krizleri önemli etkenler arasında yer alacaktır” dedi. Altınbaş Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Emre Alkin, son günlerde ekonomideki hareketlilik ve doların artışı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Bilgilendirme toplantısının sonunda ise İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz günün anısına Altınbaş Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Emre Alkin’e Kahve ve fincan takımından oluşan plaketi takdim etti.
Altınbaş Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Emre Alkin tarafından ‘Nereden geldik Nereye Gidiyoruz’ konulu bilgilendirme toplantısına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt, Selma Yılmaz, İTSO Eğitim ve kalkınma Vakıf Başkanı Doğan Eten, İTSO Meclis üyeleri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez ve İTSO üyeleri katıldılar.

Nereden geldik Nereye Gidiyoruz Nereden geldik Nereye Gidiyoruz

Önceki İçerikİTSO Meclisinde Bölgemiz için yeni projeler ele alındı
Sonraki İçerikBaşkan CULHA’dan Muharrem İNCE’nin Seçim Kampanyasına Destek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.