SGK İl Müdürü Bal ve Komisyon üyeleri İTSO’yu ziyaret etti

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal ve Komisyon üyeleri Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na nezaket ziyaretinde bulundular.
Ziyarette ağırlıklı olarak yabancı işçilerin sigortalı çalışma koşulları özellikle Suriye’li işçilerin kayıt dışı çalışmaları ve iş verenlere getirilen sorumluluklar ele alındı.
SGK Hatay İl müdürü Hamit Bal, ziyarette yaptığı konuşmasında, Hatay genelinde kayıt dışı sigortalı işçi çalıştırmaları kontrol altına almak ve yabancılara özellikle Suriyeli vatandaşların sigortalı çalışmalarına yönelik getirilen düzenlemeleri anlatmak için Sivil Toplum kuruluş temsilcilerimizi iş adamlarımızı, Esnaf Oda Başkanlarımızı ziyaret ediyoruz. Burada amaç, öncelikle işletmelerimizin ayakta kalmaları, Yabancı uyruklu çalışanların kayıt altına alınmaları, haksız rekabetlerin önlenmesi için çalışmalar yapmaktayız. Bu bağlamda iş verenlerimiz özellikle çok sayıda sigortalı çalıştıran işletmelerimize yönelik teşvikler, vergi düzenlemeleri de var. İşletmelerimiz 31 Mayıs’a kadar bu düzenlemeler ile ilgili girişimde bulunabilirler” dedi.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, SGK’nın başlatmış olduğu bu uygulama ve düzenlemelerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Kayıt dışı iş yapan işçi çalıştıran ve haksız rekabetin önlenmesine karşı, bu çalışmaların yerinde bir karar olduğunu düşünüyoruz. SGK’nın gerek büyük firmaları, gerekse Kobilere yönelik vergi affı ve düzenleme yapmalarının da fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle 31 Mayıs’a kadar belirlenen bu süreç işletmelerimiz için milat niteliği taşımaktadır. İşletmelerimizin bu düzenlemelerden faydalanması için SGK kurum yetkilileri ile görüşmelerini ve gerekli girişimde bulunmaları durumunda istifade edebilirler” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Toplantı sonrasında SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, ziyaretin anısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a plaket takdim etti.
SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal ve Komisyon üyelerinin ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Gassan Kuran, Müfit Tennioğlu ve Selma Yılmaz da yer aldı.

SGK İl Müdürü Bal ve Komisyon üyeleri İTSO’yu ziyaret etti

Önceki İçerikSGK İl Müdürü Bal ve Komisyon üyeleri Muhasebeciler Odasını ziyaret etti
Sonraki İçerikFilistin İnsani Yardım Kampanyası Başladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.