Belen’ de Okuryazarlık Seferberliği ilk aşama sertifika töreni düzenlendi

Belen Kaymakamlığı Konferans Salonunda düzenlenen Okuryazarlık Seferberliği ilk aşama sertifika törenine; Kaymakam Abdulaziz AYDIN, Kaymakam Refiki Ali YILDIRIM, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir ŞAHAN, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet AKÇA, Öğretmen ve kursiyerler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir ŞAHAN yaptığı açılış konuşmasında;
“Okuryazarlık Seferberliği kapsamında ilçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün öncülüğünde bütün okullarımızın da desteğiyle 5-19 Şubat 2018 tarihlerinde alan taraması yapılmış, alan taraması sonucu köylerimiz de dahil olmak üzere, tespit edilen kursiyerlere kendi bölgelerinde ya da en yakın yerde kurslar açılmıştır. 1. Etapta açılan kurslarımız 5 Mart 2018 tarihinde başlamış, 13 Nisan 2018 tarihinde de tamamlanmıştır. Suriyeli göçmen kardeşlerimizin de büyük oranda katılımı ile ilçemiz genelinde 16 kurs açılmış, 37’si Türk olmak üzere toplam 132 kursiyerimiz kurslarını başarı ile tamamlamıştır. 2. etap kurslarımız 16 Nisan 2018 de başlamış olup halen devam etmektedir.” dedi
Kaymakam Abdulaziz AYDIN yaptığı değerlendirmede ise;
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde tüm yurtta okuryazarlık seferberliği başlatıldığını, bu seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okur yazar hale getirilmeleri ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. Kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmeleri için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade ederek bu çalışmalardan dolayı kursiyerlerimize, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Belen’ de Okuryazarlık Seferberliği ilk aşama sertifika töreni düzenlendi

Önceki İçerikHatay İl Müftülüğü “Engelli Dini Eğitim Merkezi” Kuruyor
Sonraki İçerikBaşkan Adnan VURUCU: Bizler Sizlerle Neşeleniyor, Gülüyor ve Huzur Buluyoruz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.