TSK, Zeytin Dalı Operasyonunda 4.448 terörist öldürüldü

TSK, Fırat Kalkanı, İdlib operasyonu ve Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bir açıklama yaparak operasyonlardaki son durum hakkında bilgi verdi. Afrin’deki son bilançoyu’da açıklayan TSK, “54 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 233 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır” derken, operasyonda 4.448 teröristin de öldürüldüğünü bildirdi.Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak devam eden sınır ötesi operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Açıklamada şöyle denildi:

Suriye’nin kuzeyinde icra edilen harekât kapsamında;

1- Fırat Kalkanı Harekâtı:

Hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak, sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmelerini engellemek maksadıyla icra edilmekte olan Fırat Kalkanı Harekâtında, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusunun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskûn mahal ve 2.015 km²’lik alan kontrol altına alınmıştır.

2- İdlib Bölgesi:

İdlib Bölgesinde, Astana görüşmeleri kapsamında ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak maksadıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yapmaktadır.

Bu kapsamda; 13 Ekim 2017’den bugüne kadar 10 Gözlem Noktası tesis edilmiştir. Diğer Gözlem Noktalarının açılarak faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana görüşmelerinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedir.

3- Zeytin Dalı Harekâtı:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’dan itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatılmıştır.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4.448 olmuştur.

Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 54 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 233 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 18 Mart 2018 tarihi itibariyle kontrol altına alınan Afrin’de mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetleri sürdürülmektedir. Harekât kapsamında bugüne kadar 214 adet mayın ve 1159 adet EYP tespit edilerek imha edilmiştir.

Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla devam etmektedir.

TSK, Zeytin Dalı Operasyonunda 4.448 terörist öldürüldü TSK, Zeytin Dalı Operasyonunda 4.448 terörist öldürüldü TSK, Zeytin Dalı Operasyonunda 4.448 terörist öldürüldü TSK, Zeytin Dalı Operasyonunda 4.448 terörist öldürüldü

TSK, Zeytin Dalı Operasyonunda 4.448 terörist öldürüldü
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin ilçe merkezinde terör örgütü YPG/PKK’nın evlere tuzakladığı 103 adet el yapımı patlayıcıyı, merkezin 3 kilometre güneyinde toplayarak, kontrollü şekilde patlattı. ( Hişam El Homsi – Anadolu Ajansı )
İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.