Hbb Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Mayıs Ayı Olağan Toplantısının ilk birleşimi, 10 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’te HBB Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.
2’si ek olmak üzere toplamda 54 maddenin görüşülerek karara bağlandığı Mayıs ayı olağan meclisinde;
• Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından meclise tevdi edilen belediyemizin 2017 mali yılına ait gelir kesin hesap cetvelleri görüşülerek oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
• Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının 5393 sayılı kanunun 18’inci maddesine istinaden birimler arası fonksiyonel sınıflandırmanın 1 düzeyleri arasında aktarma yapılması teklifi görüşülerek oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
• İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Defne ilçesinde hâlihazır arazideki durumları ile Ulusal Adres Veri tabanındaki karışıklıkları farklılık gösteren, uygulama imar planına göre düzeltilmesi gereken, geometrik yapısı düzgün olmayan, yeni açılan veya açılacak bulvar, cadde, sokak ve kümeevlerin düzeltilmesi amacıyla Defne Belediyesi sınırları içerisinde numaralı isim verilmesi teklifi görüşülerek oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
• İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığının Hatay Büyükşehir Belediyesi ve TÜRKSAT A.Ş. arasında imzalanan hizmet sözleşmesi kapsamında Antakya, Kumlu, Kırıkhan, Reyhanlı ve Altınözü ilçelerine ait belirlenmiş olan Hatay ili, ilçe ve mahalle sınırlarının onaylanması teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
• Belediye Başkanı tarafından Meclise iade edilen 2018 mali yılında Belediyemiz bütçesi dahilinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılması planlanan proje ve yatırımların finansmanı için borçlanma yapılması ile ilgili Büyükşehir Meclisi’nin 09.04.2018 tarih ve 120 sayılı kararı tekrar incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
• Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.04.2018 tarihli toplantısında 114 sayılı karar ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edile Kumlu ilçesi Ek Bütçesi ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
• Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.04.2018 tarihli toplantısında 115 sayılı karar ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Yayladağı ilçesi Ek Bütçesi ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
• Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.02.2018 tarihli toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen Hatay Büyükşehir Belediyesi yatırım programında bulunan Hatay ili 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile komisyon raporunun görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.
Mayıs ayı meclisinin 2’inci birleşimi 14 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Hbb Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Önceki İçerikLiseler Arası Aba Güreşi Turnuvası Başlıyor
Sonraki İçerikNuri Üysen Ortaokulu Türk Halk Müziği Korosundan ‘Türkülerimiz Mehmetçiğimize’ konserine yoğun ilgi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.