İSTE Rüzgârı Denizde de Esti

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada, yarışmacılar sadece koli bandı ve karton kullanarak yaptıkları tekneler ile denize açıldılar. Renkli görüntülere sahne olan “2. Karton Tekne Yarışması’nın” başlama işareti İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ tarafından verildi.

Renkli görüntülerin yaşandığı yarışma sonunda dereceye giren takımlara ödüllerini İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sefa Ayhan DEMİRHAN verdi. Yarışmayı, İSTE Makina Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencileri Fatih KAVAK ve Ömer OLGAÇ’ın karton teknesi 3 dk. 12 sn. parkur derecesi ile birinci, İSTE Denizcilik MYO Sualtı Teknolojileri öğrencileri Şamil ŞAMÜN, Miraç ŞEKERCİ, Furkan YÜKSEL ve Ömer GÜLER’in yaptıkları ILGIN-1 adlı karton tekneyi kullanan Kubilay ÇELEBİ, Ömer AYAN, Anıl GÜLER ve Mehmet EKİZ’den oluşan ekip 3 dk. 30 sn. ile ikinci ve İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu Basın Yayın Teknolojileri Öğretim Görevlisi Mehmet Kartal BİLEN’in İMYO isimli teknesi 3 dk. 32 sn.’lik dereceyle üçüncü olarak tamamladı. Tasarım ödülünü Doç. Dr. Tolga DEPCİ, mansiyon ödülünü ise İSTE Denizcilik MYO Deniz Liman programı öğrencileri Ayşe TARAKÇI, Pelin GÜRBÜZ, Harun ÇETİN’in hazırladığı ILGIN-2 isimli karton tekne için Ayşe TARAKÇI aldı.

Yarışmada keyifli anlar yaşanırken; katılımcılar ve izleyiciler; “Karton Tekne Yarışması’nın” geleneksel hale getirilmesini ve her sene sonra yapılmasını arzu ettiklerini ifade ettiler.

İSTE Rüzgârı Denizde de Esti İSTE Rüzgârı Denizde de Esti İSTE Rüzgârı Denizde de Esti İSTE Rüzgârı Denizde de Esti

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.