Hatay Valiliği, Dörtyol’da 6 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi

Hatay Valiliğinden Yapılan Açıklamaya Göre; Bölücü terör örgütü faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olarak Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından sürdürülen istihbari faaliyetler kapsamında, 06 Nisan 2018 Cuma günü Hatay ili Dörtyol İlçesi Amanoslar kırsalında bir grup teröristin eylem hazırlığında olduğu tespit edilmiştir.

Bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekat timleri ve güvenlik korucularının katılımı ile saat 19.20 sıralarında yakın hava destekli operasyon gerçekleştirilmiştir.

26 Mart 2018 günü teröristlerce şehit edilen J Uzman Çavuş Samet Tokur’un adının verildiği operasyonda aralarında lider kadronun da bulunduğu 6 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte 2 adet M-16 tüfek, 4 adet Kalaşnikof tüfek, 4 adet el bombası, silahlara ait çok sayıda mühimmat, 6 adet sırt çantası ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir.

Bölgede operasyonlar ve arama-tarama faaliyetleri sürdürülmektedir.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.