TOBB Nefes Kredisinde yapılan bazı düzenlemeler ile firmaların nefes alması sağlanacak

TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların güçlü desteği ile yeniden başlatılan Nefes Kredisi projesi kapsamında geçerli olacak şartlarda bazı düzenlemeler yapılarak firmaların yeniden nefes almalarına imkan sağlanacak.
TOBB öncülüğünde Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla İzmir’de atıldı.
Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla İzmir’de gerçekleştirilen Nefes Kredisi protokolü imza töreni ve tanıtım toplantısı esnasında Başbakan Yıldırım’ın talimatlarıyla Nefes kredisinde bir takım değişiklikler yapıldığı açıklandı. Söz konusu değişiklikler şu şekildedir.
-Nefes Kredisinde 10 kat olarak belirtilen tutar 15 katı olarak değiştirilmiştir. Dolayısıyla Oda/Borsaların yatırdığı mevduatlarının 15 katı kredi hacmi Oda/Borsa üyelerine tahsis edilecektir.
– Kredi vadesinin 12 ay olacağı belirtilmiş olup, bu vade 6 ay ana para ödemesiz (üyeler ilk 6 ay sadece kredinin sadece faizini ödeyecek, takip edilen 12 aylık eşit taksitli olmak üzere toplam 18 aya uzatılmıştır.
-Kendi adına açılacak olan banka hesabın vadesinin 1 yıl olacağı belirtilmiş, kredi vadesinin 18 ay olacak olup, vade bitiminden önce bu tutar kullanılamayacaktır.
– Kredi Limiti (Grup şirketler dahil) 200 bin TL. olarak belirlenmiştir. Üst limit olan 200 bin TL. de değişiklik olmamakla birlikte, asgari sınır 50 Bin TL. olarak belirlenmiştir. 200 bin TL. olarak belirlenen üst limitin düşürülmesi istenmesi durumunda Genel sekreter imzalı yazının taratılarak nefeskredisi@tobb.org.tr adresine mail olarak gönderilmesi gerekmektedir.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz firmalara yönelik verilecek olan Can suyu niteliğindeki Nefes kredisi ile ilgili bazı düzenlemeler yapılığına dikkat çekerek; “Geçtiğimiz yıl İskenderun’da 147 firmamıza 13 milyon 824 bin 500 TL, kredi kullandırdık ve bu paralar İskenderun ekonomisine kazandırıldı, sıcak para akışı ile firmalarımızın nefes alması sağlandı Yeni belirlenen oranlar ve düzenlemelerle firmalarımıza yönelik Nefes kredileri yeniden verilmeye başlanmıştır” dedi.

TOBB Nefes Kredisinde yapılan bazı düzenlemeler ile firmaların nefes alması sağlanacak

Önceki İçerikRahim Ağzı Kanserine Karşı Mutlaka Test Yaptırın
Sonraki İçerikBarışın Ve Sevginin Sesi Arsuz’dan Yayıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.