Başkan Culha, Devrimci İşçi Sendikaları Genel Başkanı Kani Beko’yu Ağırladı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko’yu makamında ağırladı.
Başkan Culha ve Disk Genel Başkanı Kani Beko’nun yanı sıra, görüşme esnasında, DİSK Genel İş Araştırma Dairesi Başkanı Mehmet Güleryüz, DİSK Genel İş Hatay Şubesi Başkanı Yusuf Berkyürek, Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şubesi Başkanı Fahrettin Turhaner, Eski Başkan Ali Akyol, Arsuz Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri hazır bulundu. Taşerona kadro verilmesi, bundan sonraki süreci ve sendikal haklar hakkında yapılan görüşmede, 2014 yılında göreve geldiklerinde hem kendilerinden önceki belde belediyelerinde görev alan hem de kendilerinden sonra göreve başlayan tüm işçilerin işine devam ettiğini belirten Culha, “ geldiğimiz günden beri önceliğimiz her zaman personelimiz oldu. Onların maaşları, sigorta primlerini hiç geciktirmedik, zamanında ödedik. Çok rahat mıyız hayır, ama inşallah önümüzdeki süreç içerisinde bu durum değişir ve büyükşehirlerdeki ilçe belediyelerine daha iyi imkânlar, daha iyi bütçeler verilir. Biz taşeron işçi olarak 127 kişinin başvurusunu aldık. Bu başvuruların 123’ü taşeron kadroya alındı. Geriye kalan 4 kişiden 3’ü emeklilik ile ilgili hak sahibi 1’i ise 4 Aralık 2017 den sonra işe başladığı için alınamadı.” Dedi.

Taşeron kadronun aslında beklentilerinin altında olduğunu belirten DİSK Genel başkanı Kani Beko, “bu durumda aslında adaletsizlik oldu, külliye, mit, iç işleri, TSK gibi yerlere kadro verildi. Ama ÇAYKUR, hastanenler, belediyeler vs. gibi yerlere kadro gelmedi. Yani tam anlamıyla bir kadro gelmedi. Herkese kadro verilseydi daha iyi olurdu. Ama buda bir gelişmedir. Taşeronun ortadan kalkması iyi oldu.” Dedi. Kani Beko, Bundan sonraki süreçte sendika olarak her zaman belediyelerin yanında olduklarını belirtti.

Başkan Culha, Devrimci İşçi Sendikaları Genel Başkanı Kani Beko’yu Ağırladı Başkan Culha, Devrimci İşçi Sendikaları Genel Başkanı Kani Beko’yu Ağırladı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.