2. Spagetti Köprü Yarışması

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Selçuk KAÇIN ve İSTE İnşaat Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen ‘2. Spagetti Köprü Yarışması’, “ARBELLA Makarna” firmasının desteğiyle gerçekleştirildi.

İSTE Merkez Kampüs İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleştirilen Yarışma’da 20 grup halinde toplam 180 öğrenci yarıştı. İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin köprü projeleri, İnşaat Mühendisliği öğretim üyelerince estetik, tasarım ve sunum açısından değerlendirildi. Ağırlıklarının belirlenmesi amacıyla tartılmasının ardından, tüm spagetti köprüler yükleme testine tabii tutuldu. En hafif, en özgün ve en dayanıklı köprünün yapılmasının amaçlandığı yarışmada; bu ölçütlere göre yapılan değerlendirmeler sonucunda ilk üçe giren gruplara ödüller verildi. ARBELLA Makarna tarafından ilk üçe giren gruplara teşvik amaçlı para ödülü verildi. 3. olan gruba ödüllerini İSTE Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat ÖRNEK, 2. olan gruba ödüllerini İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Umur Korkut SEVİM ve 1. olan gruba ödüllerini İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt AKTAŞ takdim etti.

Oldukça heyecanlı anların yaşandığı ve öğrencilerin yoğun katılım sağladığı Yarışma sırasında tüm katılımcılara makarna ikramı gerçekleştirildi. 2. Spagetti köprü Yarışması, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt AKTAŞ’ın ARBELLA Makarna firmasına, Yarışmaya desteklerinden dolayı hediye takdimi ile sona erdi.

2. Spagetti Köprü Yarışması 2. Spagetti Köprü Yarışması 2. Spagetti Köprü Yarışması 2. Spagetti Köprü Yarışması 2. Spagetti Köprü Yarışması

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.