Belen Kaymakamlığı Erasmus+ Projeleri İle Gençlere Yeni Fırsatlar Sunmaya Devam Ediyor

Erasmus+ Gençlik Değişimleri Projesi kapsamında, Hırvatistan Udruga Studio B Derneği ve Belen Kaymakamlığı işbirliği ile yürütülen “Let Me Think About It” adlı Gençlik Değişimi projesi, 8-17 Mart 2018 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Nova Gradiska şehrinde düzenlendi. Projede 6’sı Türkiye’den olmak üzere Slovenya, Litvanya, Polonya ve İspanya ülkelerinden toplam 36 katılımcı yer aldı.
Projenin ana teması kritik düşünme üzerine olduğundan proje boyunca tüm katılımcılar; yaygın eğitim metotları eşliğinde yaratıcılık, aktif dinleme olgusu, kişisel gelişim, hedef belirleme, toplumda kendini ifade etme gibi konular üzerinde interaktif bir şekilde çalıştılar.
Tüm ülkeler kendilerine ait kültür geceleri düzenlediler ve diğer katılımcıların farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladılar. Müzik, dans ve yemeklerin öne çıktığı Türk gecesinde katılımcılar, ülkemiz hakkında daha önce bilmedikleri birçok farklı şeyi keşfetmenin heyecanını yaşadılar.
Proje süresince eğitimlerin yanı sıra yapılan köy ziyareti ile katılımcıların doğa ile buluşması sağlandı. Ayrıca, Erasmus+ ve Gençlik Değişimlerini daha geniş kitlelere aktarmak adına okul ziyareti de düzenlendi. Proje Youthpass Sertifika Töreni ile sona erdi.
Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN projenin tamamlanması sebebiyle yaptığı değerlendirmede; bu proje sayesinde katılımcılar kritik düşünmenin günlük hayatımızdaki yeri ve önemi, yaratıcılığın kişisel gelişimimize katkıları gibi konularda önemli bir aşama kaydettiler. Erasmus+ projeleri sayesinde ilk defa yurt dışına çıkma fırsatı elde eden gençlerin hayatlarında farkındalık oluşturulduğunu ifade ederek projenin hazırlanmasında ve icrasında emeği geçen başta Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim, dedi.

Belen Kaymakamlığı Erasmus+ Projeleri İle Gençlere Yeni Fırsatlar Sunmaya Devam Ediyor Belen Kaymakamlığı Erasmus+ Projeleri İle Gençlere Yeni Fırsatlar Sunmaya Devam Ediyor Belen Kaymakamlığı Erasmus+ Projeleri İle Gençlere Yeni Fırsatlar Sunmaya Devam Ediyor Belen Kaymakamlığı Erasmus+ Projeleri İle Gençlere Yeni Fırsatlar Sunmaya Devam Ediyor

Önceki İçerikTaşeron İşçi Sınavını Kazananlar Açıklandı
Sonraki İçerikSiyasetçinin Derdi Koltuk,Vatandaşın Derdi Ekmek..
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.