Arsuz Belediyesinden 7 amatör spor kulübüne 71 bin TL Yardım

Arsuz Belediyesi, ilçe genelindeki 7 amatör spor kulübüne 71 bin TL Nakdi yardım yaptı.

Arsuz Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen törenle spor kulüplerine yardım çekleri dağıtıldı. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Hatay Şube Başkanı … Arsuz Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Birim Müdürleri ile İlçedeki Spor Kulüplerinin Yönetim Kurulu Başkanları ve Üyeleri katıldı.

Arsuz Belediyesi olarak Amatör Kulüplere yönelik yardım kampanyasını gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını belirten Başkan Nazım Culha ,” Biz göreve başladığımız günden beri hassasiyetle üstünde durduğumuz Spor Kulüplerine Destek dönem dönem nakdi , dönem dönemde manevi olmuştur. Sürekli arkadaşlarımızın yanındaydık, şu an yanındayız ve gelecekte yanlarında olmaya devam edeceğiz. 2014 yılında nakdi yardım yaptık. 2015, 2016 yılında aynı yardımı yaptık. Kulüp ve yöneticilerden gelen mantıklı talepleri üzerinde elimizden geldiğince durmaya çalıştık. Bir şekilde aynı desteğin parça parçada olsa alınabileceği, alındığı ama nakdi alanda kulüplerimizin ciddi anlamda sıkıntı çektiği bilgisini aldık. Oradan yola çıkarak nakdi yardımın parça parçada olsa daha yararlı olacağı kanaatine vardık. Yasaların bize ön gördüğü çerçevede yapabiliyoruz. Temennimiz küçükte olsa, sembolikte olsa bu desteğin işe yaramasıdır. Yarayacağına da inanıyorum,” şeklinde konuştu.

Karaağaç spor sahasını tarla niteliğinde gördüğünü, sahanın karakteristik yapısından kaynaklı federasyonun haklı olarak orda maç yaptırmadığını belirten Başkan CULHA,” Bu yüzden hem deplasmandaki maçları deplasmanda oynuyor hem de kendi sahasında oynaması gereken maçları deplasmanda oynamak zorunda kalıyordu. Seyirci dezavantajını , nakdi ve buna benzer ulaşım sorununun olduğunu gördük. Bununla ilgili Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğümüzle görüştük, sonuç çıkmadı. Hatta Bakanımız Sayın Çağatay KILIÇ beyefendi buraya geldiğinde bir stadyum ve kapalı spor salonu talebinde bulundum ama maalesef ondada bir sonuç çıkmadı. Baktık ki tırnaklarımızı uzatıp saçımızı başımızı kaşımamız gerekiyor, sizinde bildiğiniz, gördüğünüz gibi zaruret arz ettiği için Karaağaç bölgesini seçtik , saha yaptık ve federasyon onayladı. Yaklaşık 5,6 aydır, 2017-2018 sezonuna yetişen bir saha oldu, hatta maç yapılıyor. İnşallah ileriki yıllarda programımızda bu tesislerin devamı vardır. Özellikle Gözcüler sahamız gündemde. Fiili olarak kullanılıyordu ama Milli Emlak Müdürlüğü’nün mülküydü, yaptığımız müracaatla ve görüşmeler sonucunda Arsuz Belediyesine tahsis edilmiş durumda. Şu anda istediğimiz şekilde tasarrufta bulunabiliriz. İnşallah bir sonraki hamlemiz Gözcüler olacaktır. Üçüncü hamlemiz de büyük ihtimalle Nazdüzü olacaktır. Bunlar gönüllülük temelinde yaptığımız işlerdir. Şu anda biri Bölgesel Amatör Lig (BAL) olmak üzere, ikisinde 1. Süper Amatör kulüp olmak üzere toplamda 7 takımımız var. Bu yedi kulübe bağlı 11-19 yaşları arası 39 adet takımımız var. Arsuz Belediyesi sporcu anlamında bereketli bir bölgedir ve inşallah nice Selçuk’lar, nice İsmail’ler, nice Birkan’lar yetişir,” dedi.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet ÖZTÜRK, bu yardımların takımlara ciddi anlamda fayda sağlayacağını belirtti.
Mehmet ÖZTÜRK, ” Özellikle bugün iyi bir gün. Arsuz ilçemizde bulunan Amatör Spor kulüplerimize Belediye Başkanımız Nazım CULHA ve Meclis Üyeleri nakdi yardım nedeniyle ilgili bizi buraya davet ettiler. Ben Belediye Başkanımıza ve Meclis Üyelerine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Sayın Başkanım sizin yaptığınız yardımlarla inanın bu genç arkadaşlarımız elinden geleni yapıyorlar. Ellerinden geldiğince hizmet etmeye çalışıyorlar. Her yıl olduğu gibi bu yatırımların önümüzdeki senelerde de olmasını istiyor ve temenni ediyorum. Geçen sene övündük dediğimiz karaağaç sahası hizmete girdi, ben size yine teşekkür etmek istiyorum. Gözcüler sahası olsun, Nardüzü sahası olsun Amatör Sporlar için güzel bir başlangıç olur,” şeklinde konuştu. Törende yapılan konuşmaların ardından, maddi yardım çekleri kulüp temsilcilerine teslim edildi.

Arsuz Belediyesinden 7 amatör spor kulübüne 71 bin TL Yardım Arsuz Belediyesinden 7 amatör spor kulübüne 71 bin TL Yardım

Önceki İçerikTadınızı ‘Tuz’la Kaçırmayın
Sonraki İçerikHatay En Büyük Türk Bayrağına Kavuşuyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.