Çelik-İş Sendikasında Güngör Şube Başkanı oldu

Çelik İş Sendikası İskenderun Şubesi, 8’nci Olağan Genel Kurulu’nu Anemon Otel’de gerçekleştirdi.
Mehmet Güngör başkanlığındaki tek liste ile gidilen kongreye, TBMM İdare Amiri ve Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, çok sayıda kurum ve kuruluşun başkan ve yöneticileri de katıldı.

Tek liste ile gidilen ve Çelik İş Sendikası İskenderun Şubesi’nde büyük heyecana neden olan kongrede yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Başkan Mehmet Güngör, Şube Sekreteri Murat Kayış, Mali Sekreter Veysel Yayla, Teşkilatlandırma sekreteri Mehmet şahin, Eğitim sekreteri Hakan Karakoca.
Divan Başkanlığını Çelik İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Bayram Altun’un yaptığı genel kurulda delegelerin sloganları ve heyecanları damgasını vurdu.
İç ve Dış Mihraklara Geçit Vermeyeceğiz!!!
Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci Genel Kurul’da etkili bir konuşma yaptı. Değirmenci yaptığı konuşmada, Türkiye’de milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı ve Türkiye’nin Suriye’de Afrin kentine yönelik terörist unsurları bertaraf etmek amacıyla yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na verdikleri tam desteğin altını çizdi.
Konuşmasının önemli bir bölümünü Türkiye’nin birlik ve beraberliği ile iç ve dış mihrakların yaratmak istedikleri kaos ortamına, ülkeyi zayıflatma girişimlerine karşı dimdik durarak izin vermeyecekleri vurgusu yapan Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, küresel güçlerin taşeron terör örgütleri eliyle yaptıkları her türlü saldırının boşa çıktığını ve çıkmaya da devam edeceğine dikkat çekerek şöyle konuştu;
Türkiye, küresel güçlerin desteğiyle ve taşeron terör örgütleri eliyle, gerçekleştirilen her türlü saldırıyı yok ederek, bu vatanın yıkılmayacağını, bu milletin bölünmeyeceğini, tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Uyuyan dev, artık uyanmıştır.
Türkiye, artık eski Türkiye değildir, karşılarında öyle 3-5 milyar dolarla ekonomik kriz çıkartabilecekleri, 3-5 manşetle hükümet düşürebilecekleri, 3-5 askerle darbe yapabilecekleri, 3-5 çeteyle boyun eğdirebilecekleri, 3-5 teröristle ürkütebilecekleri, bir Türkiye yoktur. Bugünkü verilen bu mücadele, ülkemizin adeta İkinci Kurtuluş Savaşı’dır. Kirli ve kanlı senaryolara rağmen ülkemiz, bırakın zayıflamayı, bu saldırılardan güçlenerek çıkmıştır. Yerli ve milli projelerimiz ve yatırımlarımız, tüm dünya tarafından gıpta ile izlenmektedir. Savunma sanayinin önem kazandığı şu kritik dönemde, ileri teknoloji, yerli ve milli silahlarımız, göz kamaştırmakta, ülkemizin gücüne güç katmakta, düşmana uykusuz geceler yaşatmaktadır. Türkiye, hayal gibi görünen, yerli helikopterini, tankını, tüfeğini, gemisini, füzesini, insansız hava araçlarını üreten, lider bir ülke konumuna yükselmiştir.”

Genel Kurulda TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar da selamlama konuşması yaptı.

Güngör: “Yaşanan zorlu süreçte azimle çalışarak bu günlere geldik”

Çelik-İş Şube Başkanı Mehmet Güngör; “Sözlerime başlarken, Hatay ve Afrin Operasyonunda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerken, Afrin Operasyonuna katılan kahraman ordumuza da başarılar diliyorum. Bu inançla hamd olsun Alnımız ak başımız dik bir şekilde aradan geçen 4 yılın ardından geldiğimiz şu mutlu günlerin haklı gurunun tüm ekip arkadaşlarımız, çalışanlarımız ve emekçi kardeşlerim ile birlikte yaşıyoruz. Bizler görevi devraldığımız da çelik işin kalbi olan İsdemir’den sendikamız sökülüp atılmak isteniyordu. Bazı kirli eller o dönemde İSDEMİR işçisinin büyük zarar göreceği, işaret fişeğini ateşlemişlerdi. Yaşanan sıkıntılardan, zorlu süreçten şikayet etmeden var gücümüzle çalıştık. Bu süreçte sıkıntılı, uykusuz, ailesiz, yorgun günler geçireceğimizi biliyorduk. Bu nedenle kişisel heves ve heyecanımızı arzu ve isteklerimizi elimizin tersiyle iterek sadece üyelerimizin mutluluğunu merkeze koyarak çalışmalarımıza hız verdik. Mevlanamızın dediği gibi emek ver, kulak ver,bilgi ver ama sakın boş verme anlayışıyla boş vermeden üyelerimizin sesine kulak verdik ve çok şükür bu mutlu günlere eriştik. El birliğiyle daha iyi günler bizleri bekliyor. Bu vesile ile bu gün Genel kurulumuza katılan herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Konuşmalar esnasında Çelik-İş Sendikası üyeleri, “Şehitler Ölmez, vatan bölünmez, işçi sendika omuz omuza” şeklinde sloganlar attılar.

Genel Kurulda Çelik-İş Sendikasının tanıtım filmi de ayakta alkışlandı.
Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mehmet Güngör
Şube Sekreteri Murat Kayış
Şube Mali Sekreteri Veysel Veysel Yayla
Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Şahin
Eğitim Sekreteri Hakan Karakoca

Çelik-İş Sendikasında Güngör Şube Başkanı oldu Çelik-İş Sendikasında Güngör Şube Başkanı oldu Çelik-İş Sendikasında Güngör Şube Başkanı oldu Çelik-İş Sendikasında Güngör Şube Başkanı oldu Çelik-İş Sendikasında Güngör Şube Başkanı oldu

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.