Kadın Cinayetleri ve İstismarlarına Karşı Kadınlar Kol Kola Yürüdüler

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ndeki yoğun programlarına öncelikle tüm belediye kadın personelinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Kadın Personellerle Belediye Hizmet Binası önünde bir araya gelen Başkan Nazım Culha, kadın personellere kırmızı karanfil takdim ederek örnek oluşturacak bir uygulamaya imza attı ve özel günlerini aileleriyle bir arada geçirme suretiyle tüm belediye kadın personellerine idari izin verdi. Başkan Culha, tebrik ve idari izinden dolayı teşekkürlerini sunan kadın personellere, günlük yaşam ve iş ortamındaki değerlerini vurgulayarak bu denli bir çalışmanın bir mükafatının olması gerektiğini söyledi.

Kadın Cinayetleri ve İstismarlarına Karşı Kadınlar Kol Kola Yürüdüler

Başkan Culha, Belediye Hizmet Binası önündeki tebrik etkinliğinin ardından Arsuz Kent Meydanı’nda Arsuz Kadın Kent Konseyi üyeleri tarafından düzenenlenen çelenk sunma merasimi için Konsey Üyesi Kadınlarla beraber Kent Meydanı’na yürüdü. Çelenk sunumun ardından konuşma yapan Arsuz Kadın Kent Konseyi Meclis Başkanı Hena Köklü Yürek, Türk kadınının, Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği laik ve demokratik sistemde varlığını her zaman canlı tutmaya devam edeceğini dile getirdi.

CHP Arsuz Kadın Kolları tarafından günün anlam ve önemi ile ülkede kadına yönelik artan şiddet, cinayet ve istismara karşı ses çıkarmak amacıyla düzenlenen yürüyüşe katılan Başkan Culha ve eşi Selda Culha, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ve İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve bölgedeki kadınlarla beraber kol kola yürüdü. Arsuz Merkez Uluçınar Mahallesinde bulunan Uluçınar Köprüsünde başlayan yürüyüşte, Başkan Culha ve eşi Selda Culha kadınlarla beraber sık sık slogan attı ve Arsuz Kent Meydanı istikametinde karşılaştıkları Arsuzlu kadınlara kırmızı karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

Arsuz Kent Meydanı’nda sonlanan yürüyüşün akabinde basın açıklamasında bulunan CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu, son 10 yılda 2 bin 434 kadının şiddet görerek hayatını kaybettiğini, son 3 yılda 18 bin çocuğun cinsel istismara uğradığını ve bunların 46’sının hayatını kaybettiğini belirterek her geçen gün bu zulümlerin devam ettiğini ifade etti. Gereken önlemlerin alınıncaya kadar susmayacaklarını vurgulayan Kadın Kolları Başkanı Uslu, “Eşit, özgür, onurlu bir yaşam için yaşasın kadın mücadelemiz” şeklinde konuştu.

Kadın Cinayetleri ve İstismarlarına Karşı Kadınlar Kol Kola Yürüdüler

CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin adına konuşma yapan Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ganiye, kadınların toplum içerisinde bulundukları konumlarını ve değerlerini hatırlatarak kadının eşit olmadığı bir toplumun gelişemeyeceğini belirterek kadınların tüm renklerin ifadesi olduğunun altını çizdi.

Başkan Culha adına basın açıklamasında bulunan Selda Culha, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tüm mücadeleci, işçi ve emekçi kadınların günü olduğunu dile getirerek bütün kadınların sosyal, laik ve demokratik bir ortamda hak ettikleri değeri, duygu ve düşüncülerini korkmadan ve susturulmadan yapabilmeleri gerektiğini vurguladı.

Arsuz Kent Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasının akabinde civardaki bir mekânda kutlama yapan kadınları ziyaret eden Başkan Nazım Culha, kadınlara kırmızı karanfil dağıtarak günlerini kutladı. Kutlama esnasında söz alan Başkan Culha, “Eşitlik, adalet, emek, özgürlük ve insanca yaşama dair verdikleri mücadeleyle ölümsüzleşen tüm emekçi kadınları rahmet ve minnetle anarak, “Cumhuriyetin kuruluşundan sonra kadınlarımız yaşamımızdaki paydaşlarımız olmuştur. Mücadele ve alin teri ile emeğin ve sosyal hayatın vazgeçilemez paydası haline gelen kadınlarımız hayatın her alanında varlar. Onlarla omuz omuza bir yaşam sürdürmüşüz. Kadınların arkasında değil, her zaman onlarla yan yanayız. Aslında, 8 Mart sembolik bir gündür. Sadece bir gün değil, her gün kadınların günüdür. Kadınların her alanda eşitliği ve temsiliyeti almaları haklarıdır. Bu bağlamda sözün asıl kadınlarda olması gerektiğini düşünüyorum. Bütün Kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Gerçekleştirilen programların akabinde Başkan Culha, Nardüzü Mahallesinde bulunan bir fabrikada çalışan emekçi kadınları ziyaret etti. “Her gün emek sarf ediyorsunuz. Bir gün değil, yılın 365 günü sizin olsun” ifadeleriyle üreten kadınlara kırmızı karanfil dağıtan Başkan Nazım Culha, eşlerine götürmek suretiyle fabrikada çalışan erkeklere karanfil vermeyi ihmal etmedi.

Kadın Cinayetleri ve İstismarlarına Karşı Kadınlar Kol Kola Yürüdüler Kadın Cinayetleri ve İstismarlarına Karşı Kadınlar Kol Kola Yürüdüler Kadın Cinayetleri ve İstismarlarına Karşı Kadınlar Kol Kola Yürüdüler Kadın Cinayetleri ve İstismarlarına Karşı Kadınlar Kol Kola Yürüdüler

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.