Hatay’ın Bisiklette Uluslararası Başarısı

Kalkınma Bakanlığı’nın himayelerinde AKİB Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin katkılarıyla Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen “International Tour of Mediterranean – Uluslararası 1. Akdeniz Bisiklet Turu”, protokolün de katılımı ile yapılan basın toplantısı, Aziz Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Antakya’dan start aldı.

Hatay’da ilk defa gerçekleştirilen Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu’na halkımız, öğrenciler ve bisiklet severler Türk bayraklarıyla destek verdiler. Renkli görüntülerin yaşandığı turda motorize güvenlik ekipleri “Şehitler ölmez, vatan bölünmez.” yazılı pankart taşıdı. Organizasyona Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı da mini konseri ile renk kattı.

2 Mart tarihinde Antakya’dan başlayan toplam 434 km.lik tur, Hatay, Adana ve Mersin illerinde olmak üzere 3 etapta gerçekleştirildi. ’1. Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu’na 12 ülkeden 13 yabancı, 5 Türk toplam 18 takım toplam 118 sporcu katıldı.

196 km.lik Antakya – Adana etabının ardından 3 Mart’ta 122 km.lik Adana – Ashabı Keyf – Mersin etabı gerçekleştirildi. 4 Mart’ta son etap olan 116 km.lik Mersin-Erdemli-Mersin etabı ve kriteryum yarışı ile Uluslararası 1. Akdeniz Bisiklet Turu, Mersin Özgecan Aslan Meydanında sona erdi.

Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği tur renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle Belen ve Erdemli hattındaki yokuş olan alanlarda zorlanan sporcular, liderlik kürsüsüne çıkabilmek için ter döktü. Baştan sona çekişmeli geçen turun kazananı genel klasmanda Torku Şekerspor’dan Onur Balkan oldu. Yine aynı takımdan Batuhan Özgür ikinci, Marathon Tulo’dan Maksim Sukhov ise üçüncü oldu.

Tura damgasını vuran Torku Şekerspor, takım olarak da şampiyonluğu elde etti. Onur Balkan aynı zamanda Genel Klasman Lideri seçilerek sarı formanın sahibi olurken, Batuhan Özgür ’En İyi Sprinter’, Hanibal Tesfay ’En İyi Yokuşçu’ oldu. Dereceye giren sporculara ödülleri ve kupaları Mersin Valisi Ali İhsan Su, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Temsilcisi Hasan Tahsin Bakan tur sonrası şu açıklamada bulundu: “Zeytin Dalı Harekatı’nın gölgesinde zor günler geçiren Hataylılara moral ve motivasyon kazandırmak amacıyla ilk olarak 15-18 Şubat tarihlerinde “Afrin için pedal çevir” sloganıyla Arsuz ve İskenderun’da sezonun açılış yarışlarını gerçekleştirdik. Bu müsabakalara yurdumuzun çeşitli bölgelerinden onlarca kulübümüz ve 316 genç ve yıldız sporcumuz iştirak etti. Başarıyla tamamladığımız bu ulusal organizasyonu Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu ile taçlandırdık. İnşallah 27-28 Ekim tarihlerinde federasyonumuzun programına alınan Altınözü Zeytin Kupası Dağ Bisikleti Yarışmalarını yine ilimizde yapacağız.

Bizlere güvenerek bu organizasyonların ilimizde yapılmasını sağlayan başta federasyon başkanımız Erol Küçükbakırcı, Yönetim Kurulu Üyemiz M. Zeki Kutlu, federasyonumuzun yönetim ve teknik kurul üyeleri, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz’e Hatay ve Hataylılar adına teşekkürü bir borç biliyorum.

Azami gayret göstererek bu turun güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayan ilimizin emniyet, jandarma ve sağlık ekiplerine de çok özel teşekkürde bulunmak istiyorum.”

Hatay’ın Bisiklette Uluslararası Başarısı Hatay’ın Bisiklette Uluslararası Başarısı

Önceki İçerikHbb Madde Bağımlılığı’nın Zararlarını Anlattı
Sonraki İçerikSTEM Sevgiden Doğar
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.