8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Yeryüzünde çeşitli ülkelerde, toplum içerisinde önemli bir role sahip olan kadınlar, bugün sahip oldukları ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alandaki hakları kazanmak için önemli bir uğraş vermişlerdir. Bu mücadelenin başlangıcı olarak kabul edilen 8 Mart her yıl Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır.
Kadınlar birey olarak toplumumuzun en önemli unsuru ve aile kurumunun da temel taşı olduklarından toplum ve aile hayatımızın en önemli aktörleri olarak her alanda çok önemli sorumluluklar üstlenmiştir.
Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.); “Veda Hutbesi’nde” insanların birbirleri üzerinde olan haklarından ve özellikle de kadınların haklarından bahsedip 1400 yıl önce kadın haklarını ortaya koymuştur.
Türk kadını geçmişte olduğu gibi bugün de engin bir dayanıklılık ve üretkenlikle ekonomi, sanayi, eğitim, siyaset, kültürel, bilimsel, sanatsal ve sportif alanlarda sesini duyurmuş üstün başarılar elde etmiştir. Onların bu başarıları hepimizin gurur kaynağıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle birbirimize, ailemize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan ve hakları ödenemeyecek tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dolu ömürler diliyorum.

BEYAZIT BESTAMİ BİLGİLİ
AK Parti İskenderun İlçe Başkanı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.