İskenderun İyi Parti 1. Olağan Kongresi Gerçekleşti

İskenderun İyi Parti 1. Olağan Kongresi Gerçekleşti 

Kongrede yapılan konuşma metni şu şekildedir:

Sayın il başkanım, sayın ilçe başkanlarım, değerli siyasi parti ve dernek temsilcileri, yılmaz ve cesur dava arkadaşlarım, basınımızın değerli temsilcileri ve pek kıymetli misafirlerimiz.

Sözlerime başlamadan önce Afrin’ de Zeytin Dalı harekatında görev yapan tüm askerlerimizin sağ salim sevdiklerine ve ailelerine kavuşmasını diliyor, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmet ile anıyorum.

Sayın genel başkanımızın tarif ettiği üzere bir cesurlar hareketidir İYİ PARTİ. Gönlünde vatan sevdası olan, bu memleketin daha güzel bir geleceği hakettiğine inananların bir araya geldiği halk hareketidir İYİ PARTİ. Heyecanla toplanırken güneşin altında, ırk, din, mezhep, siyasi ideoloji gözetmeden, üst kimliğin önce insan olduğuna inananların toplandığı yerdir İYİ PARTİ. Halaylarla, horonlarla, zeybeklerle, semahlarla birbirine omuz veren insanların yuvasıdır İYİ PARTİ.

Kıymetli misafirler, tarifi imkansız karanlık günlerden geçiyoruz maalesef. Her geçen gün demokrasiden uzaklaşıyor, yarı teokratik yarı otokratik bir rejime doğru freni patlamış bir kamyon gibi hızla ilerliyoruz. Kuvvetler ayrılığını hiçe sayıp yerle bir eden, yasa ve kanunlardan giderek uzaklaşan ve fetva ile yönetilen bir ülke halini alıyoruz. “kabul etseniz de etmeseniz de bu ülkenin rejimi fiili olarak değişmiştir” diyen, aziz şehitlerimizin kanlarıyla, nene hatunlarla, sütçü imamlarla, Kuvay-i Milliye ruhuyla kazanılmış bu cumhuriyeti reklam arası sanan ey gafiller! Biliniz ki, kirli siyasetlerinizi yaptığınız karanlık dehlizlerinizi aydınlatacak olan, bu kutlu harekettir, iyilerin bu parlak güneşidir!
Türkiye siyasi tarihi boyunca görülmemiş bir siyaset anlayışı ile karşı karşıyayız. Taraf olmayanı bertaraf eden, şehit tabutuna yaslanıp cami avlusunda nutuk atan, miting meydanlarında parti broşürü gibi Kur’an-ı Kerim sallayan, hobileri arasında aldatılmak olan, yerli ve milli olduğunu iddia edip her milli bayramda nezle olup hasta yatan, üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatanın kurtarıcılarına iki ayyaş deyip, sonra siyasi kaygıları ön plana çıkınca sizden bizden çok ATATÜRK’E sarılan, mevzu bahis menfaatse gerisi teferruat olan bu ye kürküm ye siyasetini, tarihe yaşadığımız karanlık günler olarak kaydetmek için BİR OLDUK – BİZ OLDUK – İYİ OLDUK.
Değerli arkadaşlarım, uzun ve zorlu bir mücadele bizleri bekliyor. İşte bu nedenledir ki, bugünden itibaren şahsi egolarımızı ve çıkarlarımızı bir kenara bırakarak, yola çıkan bu cesur insanlara omuz verme vaktidir. Ayrımcılığa, ötekileştirmeye, haksızlığa, hukuksuzluğa ve her türlü adeletsizliğe karşı savaşma vaktidir.
Sevgili çalışma arkadaşlarım, Orda bir köy var uzakta gitmesekte görmesekte bizim köyümüzdür şiirini hatırlarsınız hepiniz. İmkânım olsa bu şiiri yazılmasına engel olurdum arkadaşlar. Çünkü gitmediğimiz görmediğimiz derdini dinlemediğimiz yer bizim değildir. Bu günden itibaren şehrimizin dört bir yanını cadde cadde sokak sokak ev ev gezeceğiz. Tutmadığımız el, dokunmadığımız yürek, derdini dinlemediğimiz insan kalmayacak. Umutsuzlara umut, dara düşenlere hızır, şehrimizdeki huzur olacağız. Çıktığımız bu yolda rabbimin emeklerimizi boşa çıkarmamasını diliyor, bu kutlu yürüyüşün İYİLERİN iktidarı ile taçlanmasını temenni ediyorum.
KALIN SAĞLICAKLA, ALLAH’A EMANET OLUN.

İskenderun İyi Parti 1. Olağan Kongresi Gerçekleşti İskenderun İyi Parti 1. Olağan Kongresi Gerçekleşti İskenderun İyi Parti 1. Olağan Kongresi Gerçekleşti İskenderun İyi Parti 1. Olağan Kongresi Gerçekleşti İskenderun İyi Parti 1. Olağan Kongresi Gerçekleşti İskenderun İyi Parti 1. Olağan Kongresi Gerçekleşti İskenderun İyi Parti 1. Olağan Kongresi Gerçekleşti

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.