Payas Osb’de “Süleyman Çelik” Dönemi mi Başlıyor?

Bölgemizde, özellikle demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren büyük ölçekli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Payas Organize Sanayi Bölgesi’nde Mayıs ayında seçimli olağan genel kurul yapılacak.

Demir Çelik sektörünün lokomotif olduğu günümüzde Payas Organize Sanayii’nin önemi çok büyüktür. Bu konumu sebebiyle; farklı bir yönetim anlayışı ile hedeflenen “Güçlü Türkiye” için demir çelik sektörüne yeni ve farklı bir bakış açısı beklentisi oluşmuştur.
Seçim günü yaklaştıkça, başkanlık için Demir-Çelik, İnşaat, Enerji ve Eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren Egemen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çelik’in isminden kulislerde sıkça söz ediliyor. Yüksek temsil ve ikna kabiliyeti, kuvvetli sosyal ilişkileri, yerel ve merkezi yönetimlerle kuvvetli ve pozitif iletişimi, çözüm odaklı ve diyaloğa açık kişiliği sebebiyle üzerinde konsensüs sağlanması en muhtemel aday olarak, Egemen Grup Yönetim Kurulu Bşk. Süleyman Çelik’in başkan adaylığı için Payas Organize Sanayi Bölgesinde ve ilçede ciddi bir kamuoyu oluşmuş durumda. İş yoğunluğu sebebiyle, ilk aşamada başkanlığa mesafeli duran başarılı işadamının, iş çevrelerinden gelen yoğun baskı ve gösterilen teveccühe karşı koyamadığı ve önümüzdeki günlerde başkan adaylığını açıklayacağı gelen bilgiler arasında.İlerleyen günlerde Başkanlığa adaylığını açıklaması muhtemel diğer isimleri de, yine bu satırlarda irdeleyerek yer vermek üzere izlemeye devam ediyor olacağız.

SÜLEYMAN ÇELİK KİMDİR?
1962 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde dünyaya gelen Süleyman Çelik, lise eğitimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesi ve üniversite eğitimini Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamlamıştır. Üniversite öğrenciliği sırasında ticaret ve baba mesleği olan inşaat ile ilgilendikten sonra, 1991 yılında kurduğu Egemen İnşaat şirketi ile Türkiye’nin en zor ve sofistike projelerine talip olmuş, Hakkari Yüksekova Havaalanı, Gaziantep Arena Stadyumu, Feke ve Gökkaya Barajları, Bozok ve Batman Üniversiteleri, T.O.K.İ. ve Emlak Konut A.Ş.’ye yüzbinlerce metrekarelik konut inşası işlerinin de içinde bulunduğu sayısız eseri ülkemize kazandırmıştır. Ayrıca ülkemizin Suriye, Irak ve İran sınırlarını teröre karşı aktif savunma ve taarruzunda kilit rol oynayan 16 Adet Yüksek Teknoloji Sınır Karakolu, Egemen İnşaat tarafından inşa edilerek Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin emrine amade edilmiştir.

Yıllar içerisinde inşaat işleri haricinde yatırım kararları alan başarılı iş adamı, Demir Çelik sektörüne girerek Payas OSB’de kurulu Mega Metalurji Demir Çelik Fabrikası ile şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya başlamıştır. Aynı zamanda Enerji Sektöründe yatırımları bulunan Çelik’in, enerji santrallerinin kurulu gücü olan 210MW, yaklaşık 850.000 nüfuslu bir şehrin elektrik ihtiyacını tek başına karşılayabilecek niteliktedir.
2013 yılında Türkiye’nin en önde gelen eğitim kurumlarından olan Bilfen A.Ş. ile kurduğu ortaklık sonucu, “memleketime borcum” olarak tanımladığı İskenderun Bilfen Eğitim Kurumları Kompleksini inşa ederek eğitim sektörüne giriş yapmıştır. Kısa zaman içerisinde, tüm seviyelerde Hatay ilinin en başarılı okulu haline gelen İskenderun Bilfen Eğitim Kurumları, Türkiye sıralamasında ilk 10 özel okul arasında yer almaktadır.
Süleyman Çelik evli ve 2 çocuk babasıdır.

Payas Osb’de “Süleyman Çelik” Dönemi mi Başlıyor?

Önceki İçerikMEMLEKETİMİ ZEHİRLEMEYİN YETER ARTIK…
Sonraki İçerikHatay Genelinde 3. 884 araç sürücüsüne idari para cezası kesildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.